lördag 31 mars 2012

Utan mål och ambitioner!

Efter gårdagens matcher finns det lite reflektioner att göra. Speciellt efter vissa uttalanden i tidningen. Den gamla dängan , de har all press på sig, dammades av igen och det var naturligtvis OIK som hittade den bland soporna. Att Lusth tog upp denna klyschan är nog bra då han kan behöva öva upp klyschförrådet inför nästa säsong i Malmö.
Visst har vi press på oss och det är vi väldigt vana vid och det är något vi lever med varje dag hela året. Med mål och visioner kommer naturligtvis press men hellre det än ett lag utan ambitioner och mål. Att OIK saknar just mål och ambitioner är något deras publik verkar ha förstått eller hur förklarar de en publiksiffra på futtiga 749 personer? Sämsta siffran sedan de mötte bottenlagen i grundserien och detta i en viktig kvalseriematch mot ett AS lag, högst underligt.

Då är det betydligt mer imponerande att se Krifs publik på nästan 900 personer i en för dem betydelselös match när de är toksist och helt avsågade! Ett härligt avtackande av Arto Miettinen eller R2 som vi kallar honom i sin sista match på hemmaplan. En spelare som varit viktig i både Krif och KHK. Samtidigt är det stort att läsa Alms och Bladströms uttalanden i Barometern där de anser att det vore bra och nödvändigt att KHK går upp till AS. Något jag tror skulle gynna Krif om klubbarna kan samarbeta.

Nu är det åter dags för en livsviktig match, det vankas landhockey nere vid skolan. Garanterar en KHK vinst!

20 kommentarer:

  1. A Grönlunds kommentar i Blt om Oiks chanshockey???? Chanshockey?? Vi spelar väl ändå den mest attraktiva hockeyn av alla Blekinge gäng om vi inte har massa skador. Tänk om Khk hade haft Mats Lusth eller våran förre tränare F Söderström...vilket spel hade ni inte haft då? Tröligtvis attraktiv hockey.

    SvaraRadera
  2. Sluta lipa din sopa....Oik kmr vinna mot ditt khk som inte vet hur man hanterar press...blir en fröjd att ge er på snoken!!!!Hela sverige skrattar åt khk

    SvaraRadera
  3. Tråkig kommentar. OIK är ett bra lag med kultur och hjärta. De gör en bätttre prestation än KHK med hänsyn till resurser. Lagen är ungefär lika bra men OIK bygger lite smartare och spelar roligare hockey än KHK.
    Magnus

    SvaraRadera
  4. Lätt att göra sig lustig över grannklubbarna. Om jag vore KHK-anhängare skulle jag istället vara orolig inför morgondagens match med tanke på hur förra matchen mellan lagen såg ut. Ett fullständigt dominerande Steelers körde över KHK. Hade inte Leionen storspelat hade siffrorna blivit ännu större än de 6-2 olofström tillslut vann med. Vinst för OIK imorgon kommer förmodligen göra många KHK-are nervösa och sömnlösa framöver!

    SvaraRadera
  5. Ja man undrar hur det står STILL där borta.
    tror inte Karlskrona går under om vi inte tog steget iår men gott hade det varit o ge dom en fingersmäll.

    SvaraRadera
  6. Hur står ni ut med Kempe hockey?? Ni har varit fantastiskt tålmodiga!

    SvaraRadera
  7. Publiksiffror, KHK visade i PO sin verkliga siffra, utan att räkna in sponsorplatser som gapar tomma....intresset är antagligen inte så stort som man vill göra gällande med sina annars "friserade" siffror....

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Antagligen", "friserade"!
      Välkommen till tjollan och bilda dig en egen uppfattning istället för att antagande och gissningar kära kusin!
      /p

      Radera
  8. En sak har du rätt i alla fall Pålle, Krif har de bästa supportrarna. Sedan kan jag inte förstå all pajkastning mellan Blekinge klubbarna, skall vi inte hålla ihop och stå enade ?

    Visst har OIK haft lätt mot KHK, men samtidigt har KRIF haft det lätt mot OIK (OK förlust 4.59 i sudden senast).

    Tycker det är mycket bättre att vi håller ihop och utvecklar hockyen i länet.

    KRIF fantast

    SvaraRadera
  9. Ni är ta mig tusan så söta att jag vill komma bort och bocka lite plåt med er nästa vecka om det går för sig.
    Om ni läser texten en gång till, kanske med mamma och pappas hjälp så förstår ni kanske att det som ni kommenterat inte alls har med ovan skriva ämne att göra.
    Sluta slå ifrån er med skit och bemöt det som är skrivet istället angående er egen klubbs mål.

    Ni undrar hur vi står ut med kempe-hockey och mitt svar på det är "Titta i tabellen"
    jag hoppas få svar på min fråga då..hur står ni ut med en klubb som inte har något annat uttalat mål än att spela i division 1?

    SvaraRadera
  10. Ojdå ikväll var det många oinkare här. All respekt OIK. Imorgon härlig match, jag tror att imorgon får ni ligga på knä. Vi älskar vårt KHK ända ner i Div.3 om det skulle behövas. Hoppas ni får ihop 20 pers imorgon i TAK. //Zebra-khk

    SvaraRadera
  11. Pålle, jag håller på OIK, men all cred till dig som inte censurerar bort oliktänkande, det gillar jag verkligen, keep up the good work

    SvaraRadera
  12. Jag lovar att ALDRIG mera titta på KHK så länge Kempe står vid rodret. Dödgrävarhockey, nej tack. Modernisering, ja tack. Laget kan ofantligt mera!!!!

    SvaraRadera
  13. Utan mål och ambitioner? Det är klart vi har, nummer ett är att piska KHK imorgon, nummer två är att komma före er i tabellen, sen kan vi softa hela sommaren....

    SvaraRadera
  14. Hur vi står ut med Kempehockey? Tja, ganska enkel förklaring.. Förra året blev vi sveriges bästa Div 1-lag och i år leder vi kvalserien med 3 omgångar kvar.. Som sagt jag skiter fullständigt i hur spelet ser ut och hur många gånger vi får torsk mot Oink bara vi går upp. Ni kan ju leva för att slå KHK, men det betyder inget för oss om vi slår er eller ej, det är inte det som är det viktiga för oss. Men det är klart, vinner vi så kommer vi så klart "håna" er likt som ni har "hånat" oss när ni vunnit, börja inte lipa då bara..

    SvaraRadera
  15. Enda khk har vunnit över oik är när OIK var nertränade(allettan) och förra året när våra importer inte höll måttet!!! Det spelar liksom ingen roll hur mkt pengar ni pröjsar för era stjärnor, vi hade kunnat fälla er med vårt j20 lag....De tacklas till skillnad av era gamla gubbar.....Och som några påpekar att man skall hålla sig/bemöta inlägget! Pålle påpekar vår publik i ett viktigt skede som det var i fredags....bruksorter som olofström har skift-arbetare...speciellt på fredagen där man jobbar till halv8...duscha o ta dig till hallen...blir inte mkt....Men som en annan skrev...Vi såg ER VIKTIGA MATCH mot östersund....en minskning med över 7oo pers, ja juste 700, nästan lika mkt som vi hade i hela hallen i fredags...Hur förklarar du det pålle? Medgångare? Det är precis det, det är....Eller så kör ni hårt med svarta pengar!!! Nu är ni inte så rena som ni trodde er vara!!!! möt denna kritik snälla du!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snälla nån lägg din energi på ditt eget lag och hur ni ska få mer publik till plåthallen!
      Vi khk supportrar gör allt vi kan för vårat lag och för att fylla våran hockeyhall,
      + andra lador runt om i Sverige!
      Kom och stötta ditt oik i eftermiddag och bilda dig en egen uppfattning om ju många "tomma stolar" vi har.
      Ps jag tror det blir kan dubbelt
      Blekinge i as 12/13
      /P

      Radera
  16. Oj, vilken låg nivå på kommentarerna idag!

    Denna har jag sett på många forum nu, "hela Sverige skrattar åt X". Du talar inte för hela Sverige, sluta skriva detta.
    Skriv istället "Jag skrattar åt X", ingen bryr sig visserligen om vad du skrattar åt...

    Detta är ju bara sorgligt att se:
    "nummer ett är att piska KHK imorgon, nummer två är att komma före er i tabellen"
    Om KHK definierar OIK så kommer de aldrig kunna vara mer än KHK.

    Angående matchen så hoppas jag verkligen att det är KHK's tur att vinna, men OIK är bra och verkar definitivt vara på hugget nu. Lundell är en fantastisk målvakt, viktigt att få hål på honom.

    SvaraRadera
  17. "Om KHK definierar OIK så kommer de aldrig kunna vara mer än KHK."

    Jo. Det går visst.
    Men det spelar ingen roll, OIK definieras av hockey, och viljan att spela en underhållande sådan.

    Jag brukar tycka att den här bloggen tillhör de absolut bästa i Div. 1 sammanhang, men idag är det "skampålle"!

    Ett ord: Befolkning.

    Att räkna i något annat än % är fegt och missvisande. Det är procentuella intresset är större i Olofström än det någonsin kommer bli i Karlskrona eller Kallinge/Ronneby.

    Hockey är kultur, inte "business".

    Så där, med det ur systemet så bjuder vi upp till dans. Vågar Kempe? ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det fanns en kommentar ovanför som jag reagerade på, han/hon använde KHK som definition av OIK. Jag påpekade bara att oik aldrig kan bli större än khk *för honom/henne* så länge han/hon ser hockeyn på det sättet.

      För dig är det inte så, inte för mig heller för den delen. OIK har tagit sig till kvalserien på egna meriter, och inte bara för att slå KHK.

      Att försöka jämföra vilket lag som har bäst supportrar eller mest kultur känns helt ointressant. Samma sak gäller vad som anses vara underhållande hockey.
      Det finns inga tabeller och hålls inga tävlingar inom någon av de grenarna.

      Radera