söndag 11 mars 2012

Eftersnack med Aaro!

Stort grattis till segern och en säkrad kvalserieplats!

- Tack, det var fantastiskt skönt. Helt underbart när slutsignalen ljöd, jag bara skrek och var lycklig som alla andra i och runt laget!

Vilken otrolig kämparinsats ni gör.

- Matchen igår startade inte alls i samma tempo som fredagens. Hästen hade inte alls samma energi och fart som dagen innan då vi hade större problem. Men vi gör det bra igår. Täcker skott, vinner tekningar och dueller. Timo gör också en helt perfekt insats och gör avgörande räddningar. Men just borta mot så bra lag behövs alla och alla måste bidra. Det gjorde vi igår och det gav oss kvalserie platsen.

Defensiven och framförallt BP spelet var klockrent ikväll.

- BP spelet gjorde vi mycket bättre än tidigare matcher mot Hästen. De har några skickliga spelare men de är oerhört bekväma och gillar inte närkontakt och press. Sen täckte vi mycket skott och det gav oss större övertag mot deras pp spelare som spelade svårare och svårare.
Tycker dock inte defensiven var strålande. Mycket stress med pucken och nog så många gånger tappar vi puckar på fel ställen. Vi måste spela mer på sättet att ha pucken framför oss i kvalserien. Vi behöver inte vända hemåt varje byte vilket ofta leder till att man flyttar sitt eget problem till någon annan.

Hur har du upplevt hela matchserien

- Som jag sa innan så skulle det bli en kul matchserie med två mycket bra lag. Det var hög kvalité på matcherna och tempot var bra. Helt perfekt för oss att varva upp innan kvalet.
Härligt tryck både i Karlskrona och Norrköping även om deras hemma publik bakom båset inte har många högskolepoäng...
Men helt objektivt så var det hugget som stucket vem som skulle gå vidare.
Däremot har jag upplevt något nytt under denna serie och det var att inte spela de två avslutande matcherna utan hjälpt till i båset. Detta beror inte på att jag blivit bänkad eller står utanför matchtruppen. Det handlar om andra omständigheter som man inte talar om i dessa tider. Men fy vad nervöst det är att inte vara på isen, fick andas ut ordentligt i omklädningsrummet efter slutsignalen igår.

Nu väntar en sanslös kvalserie med bl.a tre Blekingelag. Vad har du för förväntningar på denna serie?

- Otroligt stort att lilla Blekinge har tre lag med.
Kallinge är det lag som gjort en sjuk bedrift och jag har hyllat dem gång efter annan för det spel och den verksamhet de bedriver, grattis!
Vi har ju haft otroliga förväntningar på oss hela säsongen och hela tiden nått de mål och resultat som behövts. Nu mot hästen tog vi fram det lilla extra och klarade det också (slå världens bästa hockeylag är inte dåligt, enligt deras speaker i himpa hallen). Så vi kommer in i denna serie och kan för första gången spela mer avslappnat och bara njuta för nu är vi där alla hoppats att vi skulle nå, men är vi nöjda? Vi vill alltid ha mer!
Vi ska göra allt för att nå långt, hoppas det blir ett sjukt stöd hemma som borta.
Nu kör vi, för de e vi som e KHK

5 kommentarer:

  1. Fantastiskt bra jobbat!!

    SvaraRadera
  2. Grattis till kvalserien.

    Finns videoklipp från ert firande på min blogg, bara gå in och kolla.
    http://www.afterice.se

    // Vita Hästen supporter

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack du är en god människa som bjuder på detta

      Radera
  3. Undrar vad omständigheterna med Aaro? Hoppas det inte är allvarligt!

    SvaraRadera
  4. Det är det nog inte. Det uttalande talar om att han snart är på isen igen. Hade säsongen varit över hade man inte behövt hålla det hemligt.

    SvaraRadera