måndag 26 mars 2012

KHK-Gusten 1-0!

Ett härligt tempo och få avblåsningar inleder första perioden. KHK har de hetaste chanserna men Asplöven är farliga på sina kontringar. Efter sexton minuter får KHK spela 5 mot 3 och Gusten gör här några riktiga fantomräddningar och ser till att Asplöven klarar sig undan påhälsning.

KHK klarar enkelt av ett BP i inledningen av andra. KHK tar sen över och trycker tillbaka Asplöven långa stunder. Efter sju minuter tvingas Asplöven ta en utvisning och KHK skapar återigen flera heta lägen men Gusten agerar vägg. Nu lyfter Asplöven upp sitt spel och skapar oreda i KHK försvaret. Efter tolv minuter klingar det till i Timos målram och nu blir det rena Hawaii hockeyn då lagen byter chanser med varandra. Efter femton minuter åker KHK på en utvisning och nu är det Timo som får agera vägg.
Direkt efter utvisningen får Wallmark ett rent läge och KHK radar sedan upp läge på läge men pucken vill bara inte in.
Att det är mållöst efter två perioder är helt makalöst med tanke på vilka chanser som skapas och vissa stunder känns det som KHK-Gusten.

Efter en avvaktande inledning på tredje får KHK ett PP efter fem minuter men närmare än ett skott i utsidan stolpen blir det inte denna gången.
Knappt tio minuter in i perioden får äntligen hela hallen vråla av glädje när Jimmie forecheckar och ser till att Fimpen får en riktig macka av en Asplöven back, Fimpen serverar Niklas som enkelt sätter 1-0.
Med endast fyra minuter kvar får Asplöven spela PP och nu känns varje fösare farlig men KHK offrar sig och reder ut underläget. Asplöven plockar sin målvakt med 40 sekunder kvar men ett heroiskt kämpande KHK ser till att bärga alla tre poängen.

Så jävla underbart! Nu laddar vi om för Krif borta på onsdag!