fredag 23 mars 2012

Ladda om!

Första tio minuterna inleds avvaktande och båda lagen säkrar upp hemmåt. KHK börjar sedan flytta upp spelet men då kan Asplöven kontra in 1-0 efter en snabb spelvändning och nu öppnar spelet upp sig betydligt samtidigt som tempot höjs. Med tre minuter kvar ökar Asplöven på till 2-0 genom gamle KHKaren Atte Valli. De är riktigt effektiva och tar de chanser som skapas samtidigt som de tar över spelet mer och mer. KHK är inte alls lika heta som vi är vana vid och kommer inte till några farliga avslut,  perioden slutar 2-0.

Asplöven får komma till farliga avslut alldeles för enkelt och har två heta lägen direkt i början på andra. Men nu är det KHK som kan kontra och i ett två mot ett läge kan Wallmark sätta reduceringen. Efter sex minuter frispelar Karlsson Ruiz som inte gör nåt misstag utan sätter säkert kvitteringen. Matchbilden ändras totalt och nu är det KHK som trycker på och vaskar fram några riktigt bra lägen. Asplöven tar time-out för att samla sina styrkor och de börjar foreckecka betydligt mer och tvingar fram en KHK utvisning. Detta utnyttjar man och tar åter ledningen i matchen. Spelet böljar sedan fram och tillbaka men med en minut kvar kvitterar KHK genom Grönlund.
En betydligt bättre period av KHK som ser mer taggade och bestämda ut men Asplöven är riktigt farliga när de får tryck i anfallszon.

KHK spelar säkert i början av tredje och Asplöven kommer inte till några vassa lägen. Ruiz-Wallmark-Larsson snurrar ett tag friskt nere i Asplövens zon och ställer till oreda. När Källström lyfter in pucken mot mål styrs pucken in men det döms bort pga hög klubba. Några minuter senare blir det kvitterat i bortdömda mål då Asplövens döms som spark. Men med tre minuter kvar gör Asplöven 4-3. Med minuten kvar tar KHK ut Timo och gör en sista ansträngning för att kvittera. Men trots ett visst tryck blir det ingen kvittering.

Efter en tam första period arbetar sig KHK in i matchen och har bra koll på läget i tredje men Asplöven får alldeles för enkelt komma till farliga avslut vilket de utnyttjar. En jobbig förlust men nu är det bara att ladda om för att ta dem hemma. På måndag ska det bli tre poäng med hjälp av tretusen stöttande hemmasupportrar. Vi ligger fortfarande tvåa och ska se till att behålla en topp två placering.

Underbart att höra de tillresta KHK supportrarna som gör sitt för att stötta grabbarna, imponerande!

9 kommentarer:

  1. Än en gång faller man tillbaka i gamla synder, vilket jag fortfarande tycker är väldigt konstigt.

    SvaraRadera
  2. Så otroligt tråkigt bara att domaren går in och avgör, jag kan inte tänka mig att KHK hade tappat alla tre poäng om de fått målet, som borde tilldömas som korrekt. Synd att domaren inte pallade för trycket. Nej nya tag på måndag! Det är vi som e KHK!

    SvaraRadera
  3. Fan ska dem missa i år igen?

    SvaraRadera
  4. Enligt radio Norrbotten.
    Slutresultatet helt OK. Asplöven var det bättre laget och vann rättvist. Ägde tredje perioden!
    Två bortdömda mål, också OK enligt radion. Ett för vardera laget.
    Så alla KHK-are,ta av skygglapparna och kom ner på jorden!

    SvaraRadera
  5. Tack för god match KHK! En rysare in i det sista. Sänds måndagsmatchen KHK-AHC via internet? Svårt att hitta info om det på KHK:s hemsida. Kanske bloggen kan länka till webbsändningen när det börjar dra ihop sig?

    Tack på förhand!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är sgat all alla hemmamatcher ska sändas av KHK-tv, mer info kommer nog på khk.se under helgen.

      Radera
  6. KHK har problem med defensiven, helt klart, nu har man släppt in 12 mål på tre matcher, det håller naturligtvis inte (bortamatcher), då går man inte upp i Allsvenskan så e de bara, tror man får förstärka upp defensiven riktigt rejält till nästa säsong oavsett vilken serie man spelar i, detta kan bli ett jobb för den nye sportchefen som verkar bli Karlskogas nuvarande sportchef.

    SvaraRadera
  7. Snälla, ta bort "de gaur inte" snacket, är så trött på dessa negativa supporters, tror ni att vi kan åka upp till Haparanda och ta 3 lätta poäng eller? Inget snack om att det skulle bli tufft, men visst, jag själv trodde på seger men så blev det inte.

    Vad gäller anonym som hänvisar till radio Norrbotten så kan jag absolut inte hålla med. Om de nu har sagt "äger tredje perioden" så undrar jag om de sportjournalisterna har sysslat med stavhopp innan. Stavhopp är ingen jättehet sport men man kan lyckas inom andra områden ändå, dock inte som sportjournalist ;-). Asplöven var riktigt heta men det var vi också. Ett rättvist resultat borde vara att åtminstone dela på poängen. 1-2 eller 2-1 spelar ingen roll men det är den poängen som speglar matchbilden enligt mig.

    De e vi som är intemedgångssupporters

    Kom igen nu Krif!!! Vill ha med er men verkligen inte OIK.

    KHK/Mange

    SvaraRadera