måndag 26 mars 2012

Inget lag till AS?

Det är alltid lite kul att notera hur en del resonerar om vilka lag som är "värda" att gå upp i allsvenskan. Fick en kommentar som tyckte att KHK minsann inte var värda att gå upp då OIK vunnit enkelt mot KHK och har plusstatistik i inbördes möten. Ska man resonera på detta sättet är väl inget lag värda att gå upp då KHK slagit Borås, Sundsvall och Krif vilket diskvalificerar dem och då OIK fått stryk av Borås så är de ute ur leken. Samtidigt har Asplöven vunnit mot blekingelagen men tyvärr faller de på att de förlorat mot Sundsvall och Borås. Det blir med andra ord väldigt svårt att med denna logiken se vilka lag som är värda att ta sig upp. Kanske får vi ringa förbundet och delge dessa tankarna så kan de banta AS till 12 lag nästa år.

Härligt att Jakob Karlsson i OIK verkar dela tanken (dagens BLT) om att lag som förlorat mot OIK inte är värda att gå upp i allsvenskan.

Innan vi löst problematiken med hur man utser vilka lag som är "värda" att gå upp tycker jag att vi håller oss till den gammelmodiga tabellen där lagen rankas efter hur många poäng man tagit.

9 kommentarer:

  1. Nu ska man ju passa sig lite för att döma efter vad tidningarna väljer att skriva. De kan ju skriva och "misstolka" lite som man vill men om det nu skulle vara så att detta är ett citat så tycker jag det är väldigt kul att både OIK och Vita Hästen delar samma värderingar av att de är de enda lagen som är värda att gå upp. Förövrigt så får man väl se det positivt att Jakob Karlsson ser oss som en större utmanare att gå upp än de själva ;)
    //freddie.B

    SvaraRadera
  2. Nu var det ju i första hand några OIK supporters som tyckte detta. I o m att KHK fick storstryk av OIK så var man inte värda att gå upp. KHK gav ju BHC storstryk och BHC körde över OIK...Å andra sidan slog ju BHC Malmö o Örebro så khk borde fått en räkmacka in i kvalserien till elitserien...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skoja inte om sånt nu kommer bloggen bombas från Väst.

      Radera
  3. citatet från BLT
    Olofströms Jakob Karlsson säger i dagens Blekingesport att det skulle ”kännas bittert om KHK går upp när vi nästan slagit dem varje gång”.

    Var det så smart sagt av den normalt så kloka och nyanserade centern?
    Med andra ord ska OIK gå upp för att man vunnit mot en motståndare under säsongen? Övriga lag räknas inte.

    KHK:s segrar mot Borås och Sundsvall är med andra ord blaha, blaha…

    SvaraRadera
  4. Sm- guldet delas förövrigt ut till helt fel lag år efter år åxå.. Det är ju som bekant sällan samma lag som vinner serien som åxå går längst i slutspelet!:)

    SvaraRadera
  5. Ja, Oik's målsättning den här säsongen blir inte tydligare än så här. De har bara en match kvar att se fram emot och den är på söndag!
    Är det sant att WA håller på Borås ikväll?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Wa = krif
      Tycka de få alla göra
      Bra för Blekinge om khk
      Ta steget upp
      Med vänlig hälsning,
      Ronneby

      Radera
  6. Hur som helst är det en vinna eller försvinnamatch i kväll oavsett vad folk tycker och tänker. Fokusera på detta ist.

    SvaraRadera
  7. 1 Karlskrona HK 6 4 0 2 22:15 (7) 12 0 0 0 0
    2 Borås HC 6 3 2 1 23:17 (6) 12 0 0 1 1

    --------------------------------------------------------------------------------

    3 IF Sundsvall Hockey 5 3 1 1 13:9 (4) 11 0 0 1 0
    4 Asplöven HC 6 3 1 2 13:13 (0) 10

    SvaraRadera