onsdag 7 mars 2012

Utan tvekan!

Efter en jämn och intensiv inledning får KHK spela PP i elfte minuten. Här slår Elof en riktigt fin diagonalare till Bates som med en strumprullare ser till att göra 1-0. Vita Hästen är bra i anfallzon och skapar en del bra chanser men i slutet av perioden har KHK några riktigt fina lägen att öka på ledningen. Med endast några sekunder kvar är Julle en hårsmån från ett 2-0 mål men pucken smiter precis utanför. En bra första period med två lag som verkligen vill spela.

Andra perioden fortsätter med bra spel och högt tempo och lagen byter chanser med varandra. Men när knappt tio minuter gått styr Wallmark in 2-0. Minuten senare blir det gruff då en Vita Hästen spelare fult slashar Timo.     Efter att Hästen rett ut två utvisningar börjar Bates show. På ett byte slår han ett antal smörpass och det sista tar Söder hand om och förpassar pucken i mål till 3-0.
När KHK tar en riktigt onödig utvisning i offensiv zon tar Hästen tillfället i akt och reducerar till 1-3 med drygt en minut kvar av perioden. Med nyvunnen energi trycker sen Hästen på för fullt men KHK rider ut stormen och går till pausvila med en 3-1 ledning.  

KHK får sämsta tänkbara inledning då det bara hinner gå två minuter innan Hästen gör 3-2. KHK är nära att öka på ledningen i PP och lite senare är det firma Ågren-Elofsson som genom att gå direkt på mål ställer till riktig oreda i Hästens försvar.
Med två minuter kvar tar Hästen time-out och plockar sin målvakt. Och med endast 20 sekunder kvar kommer kvitteringen.

Efter att totalt dominerat förlängningen visar KHK åter en enorm styrka och vinnarskalle  när man för andra matchen i rad avgör i förlängning efter att ha fått en sen kvittering mot sig. Söder får göra sitt andra mål för matchen.
Så jävla härligt att se grabbarna visa attityd och att de aldrig ger sig utan trummar på vad som än händer. När vi på läktarna knappt klarar applådera p.g.a nervositet  visar KHK ingen som helst tvekan utan visar direkt vilka som ska vinna denna förlängningen, vilken styrka!

6 kommentarer:

  1. Bara att lyfta på hatten för KHK och säga grattis. Mycket välförtjänt. Hästen får skylla sig själva idag , men inte att KHK är dåliga utan ni gört jävligt bra. Onödiga utvisningar , tafatt defensivt och illa framåt för hästen. Hoppas vi kan höja oss på fredag och spela som vi ska , vi kanske behövde en match i benen? Annars är vi kn***ade. än en gång , grattis till segern och välkomna på freitag!/ NKPG

    SvaraRadera
  2. Härligt att säga det igen, TACK alla spelare i KHK! Underbar match och dominans. Ännu en härlig seger i segertåget till allsvenskan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tåget stannar kvar i Stallet efter helgen får Vi hoppas....

      Radera
  3. Julle Bergman 16 år och grym idag, vad säger man

    SvaraRadera
  4. En mycket bra laginsats där matchen borde avgjorts av KHK inom ordinarie tid. Enda orosmomentet är att laget har förtvivlat svårt att göra mål. Dessutom så lyser ibland ett övermod och oförstånd igenom vilket man ej har råd med i täta matcher. Ta en utvisning i offensiv zon 2 minuter kvar av andra när man leder med 3-0 får ej hända. Vips 3-1 och motståndarna är med igen.Vid 3-3 hade KHK spelarna på isen nästan varit inne i 3 minuter beroende på att Hästen tog målisen när KHK slog icing med ett par minuter kvar. Flera möjligheter fanns att få ur pucken ur zon men de som hade chansen visade ej tillräcklig beslutsamhet.Små detaljer som blir avgörande i täta matcher och som måste bättras. Nåväl som helhet ändå en toppinsats!

    SvaraRadera
  5. Bates gjordes nog sin bästa match för säsongen, vilka mackor han kan slå! Synd att han inte fick sätta ett på sitt friläge.
    Stort grattis och tack till hela laget som verkligen var på hugget igår, även publiken var taggad och höjde stämningen rejält. Så här skall det se ut Karlskronapubliken.

    SvaraRadera