onsdag 28 mars 2012

Käka puck!

I inledningen av första perioden är KHK ett stolpskott från att ta ledningen. Och efter tio minuter har båda lagen fått visa upp fina BP.  Lagen har inledningsvis några bra chanser men målvakterna är med på noterna. Efter 14 minuter får Krif en billig utvisning med sig men KHKs box är tätt och Timo visar upp ett bländande spel.
Med en och en halv minut kvar skjuter Grönlund och tar sen sin egen retur och lyfter vackert in 0-1 till KHK. Minuten senare serverar Bates fram pucken till Tomi som sånär ökar på ledningen men perioden slutar 0-1.

En snabb spelvändning ger Niklas och Fimpen ett 2 mot 1 läge där Fimpen avslutar men Findus räddar utan att ha full koll. KHK får efter sex minuter åter spela BP och man låter knappt Krif komma in i anfallszon utan styr enkelt bort deras försök. Efter halva matchen står det och väger då båda lagen står upp bra och bjuder upp till en härlig kamp. Det värmer att se hur laget offrar sig skoningslöst för att täcka puckar och alla  verkar närmast kunna käka upp pucken  när Krif trycker på. För Krif får ett övertag i slutet av perioden. Men det är KHK som är centimetrar ifrån ett 0-2 mål i PP när pucken dansar på mållinjen och samtidigt tvingar man fram ytterligare en Krif utvisning. Men tyvärr lyckas man inte ta vara på detta 5 mot 3 läge.

KHK får ett nytt PP direkt i inledningen av tredje och några bra lägen skapas men Krif försvarar sig bra. Nu avlöser PP varandra och denna gången är det Krifs tur. Nu händer det som inte får hända, Timo knockas av ett skott och alla KHKare håller andan. Men det är hårt virke i vår målvaktshjälte som reser sig och fortsätter spela. KHK reder sedan ut även detta BP. Efter tio minuter kliver vår andra Finländske hjälte Tomi fram och förvaltar Bates suveräna passning i mål.
Med sex minuter kvar får Krif chansen i ytterligare ett PP. Krif skapar ett bra tryck men offrande KHKare ser till att Krif nu får ta en utvisning. Med drygt en minut kvar plockar Krif sin målvakt i en sista ansträngning för att gå ikapp.  Och med 27 sekunder kvar kommer reduceringen. Men närmare kommer de inte utan KHK kan ta tre fantastiskt sköna poäng.

Det är så otroligt härligt att se hur ALLA i hela laget är villiga att offra det där lilla extra och verkligen käka puck för att bärga en seger. Nu gäller det att fortsätta på exakt samma sätt hela vägen ut!