torsdag 1 mars 2012

Viktig seger!

KHK börjar matchen bra och checkar högt upp vilket tydligt stressar Östersunds backar. Det tar fem minuter innan detta ger utdelning. JP smyger upp och kan enkelt sätta 0-1 till KHK snyggt framspelad av Niklas.
Minuten senare avbryts första perioden p.g.a att det ena målet inte går att säkra i sitt läge. Borr, vattenkanna, brandsläckare  och fem "vaktmästare" krävdes för att fixa problemet.
KHK fortsätter att trycka på och i 12 minuten får man chansen att öka på ledningen i PP. Drygt en minut tar det innan Elofsson gör 0-2 efter ett mycket bra PP spel. Östersund tillåts reducera mycket p.g.a ett slarvigt uppspel av KHK och perioden slutar 1-2.

KHK dominerar första perioden och borde haft en något större ledning. När man drar upp tempot och låter pucken göra jobbet har Östersund svårt att hänga med.

Bates får möjligheten att öka på ledningen direkt i början på andra perioden men Östersunds målvakt räddar friläget.
Östersund kan kvittera i PP där KHK såg ut att ha full kontroll och Fimpen precis innan missat ett friläge. I bytet efter kommer det ett mål till och det är Östersund som tar ledningen för första gången i matchen. Istället för två snabba KHK mål på frilägena är det istället tvärt om. Kempe väljer att ta en Time-out för att samla ihop grabbarna i samband med målet.
Med energin från de båda målen fortsätter Östersund att ösa på och skapar några bra lägen. KHK har här uppenbara problem att etablera något spel och blir stundtals rejält tillbakatryckta. Det är endast en storspelande Timo som ser till att det inte blir något mer baklängesmål.
I slutet av perioden tar KHK tillbaka initiativet och med två minuter kvar blir JP serverad pucken och gör inte något misstag utan ser till att kvittera. Sekunderna senare är det Emils tur att förpassa pucken i nät och hastigt och lustigt har KHK åter tagit ledningen.

Andra perioden inleds med två frilägen för KHK och möjligen lurar detta in oss i en falsk säkerhet för efter detta är det klart övertag för Östersund. De kunde gått ifrån till ett par måls ledning men några bra minuter i slutet vänder återigen matchen till KHKs favör.

Ett tidigt PP för Östersund gör att de kan etablera tryck mot KHK kassen men mitt i detta får KHK ett 2 mot 0 läge men tyvärr skjuter Pöllänen i stolpen. Östersund jagar frenetiskt en kvittering men KHK försvarar sig bra. Ingen högre spelkvalite utan mer chansartad hockey i stora delar av tredje perioden. Med knappt en minut kvar åker KHK på en utvisning och då plockar Östersund sin målvakt för att kunna spela 6-4. Något mer mål blir det dock inte och KHK kan med nöd och näppe ta hem första PO matchen.

Precis som jag varnade för innan idag så blev Östersund en betydligt svårare motståndare än alla experter siat om. En oerhört viktig seger trots allt. Nu väntar retur på lördag i Arenan och då förväntar jag mig ett betydligt bättre spel från KHKs sida.

40 kommentarer:

1. MAN MÅSTE SPELA I 60 MINUTER, ALLT ANNAT GÅR INTE.
    Skrek jag tillräckligt högt denna gången?
    Tack och skönt med seger iallafall.

SvaraRadera
  2. På lördag, ett bättre spel av KHK men framför allt ett jävla tryck i hallen.

SvaraRadera
  3. En mycke dålig match av KHK, här får ni nog tänka om rejält och revidera ner era chanser om en plats i kvalserien, med detta spel blir det två raka förluster mot Hästen. Men först ska ni vinna en mot Östersund.

SvaraRadera
  4. Spelade KHK med klubbskaften nedåt? Verkade så...

SvaraRadera
  5. Fy fan va dåliga ni var i kväll, jag är djävligt besviken på er.

SvaraRadera
  6. Mina farhågor besannas mer och mer.

SvaraRadera
    Svar
    1. Var lugn nu Jacob. Det här kommer gå alldeles finfint. Det kommer bara bli bättre och bättre/Glenn

Radera
  7. Tagga ner lite nu!!!!!!
    Vann vi inte eller ???

Mycket okunnigt folk här inne tyvärr!!!!

SvaraRadera
  8. I kväll skulle ni fan i mig få gå hem från Östersund

SvaraRadera
  9. Jaa... vad härligt, obesegrade vid full tid i TIO matcher i rad!

SvaraRadera
  10. Härligt killar! Första i en lång rad kommande vinster i segertåget till allsvenskan!

SvaraRadera
  11. Jag säger bara en sak: Det finns hjältar och det finns hjältar, i går kväll hette mina hjältar Peter Synnermark med resenärer allas våran Sune och Kenny Källström, ska förklara lite senare varför jag nämner Kenny Källström. "Sune och hans goa pojkar kör 208 mil tur och retur för att bevittna en hockeymatch mellan Östersund och Karlskrona helt fantastiskt, jag hoppas verkligen föreningen KHK sätter värde på dessa fantastiska personer, gör ni det KHK?, sätter ni värde på dessa underbara människor och hur sätter ni värde på dem, svara mig gärna på det.(Skulle bli oerhört förvånad om jag fick ett svar). Och nu kommer jag till Kenny Källström, kan det vara möjligt att du är den ende väluppfostrade spelaren i hela KHK, det kan jag väl inte tro eller jo det kan jag förresten, du verkar vara en underbar kille i intervjuerna Sune gör med dig, nu kan jag ha fel det ska jag erkänna jag såg ju inte vad som hände efter slutsignalen, spelarna tackade säkert sina 8 trogna supportrar, men trekvart efter matchen va slut kom Kenny Källström, endast Kenny Källström ut och tackade Sune och hans gäng, stort Kenny. Jag säger bara: Va rädd om dessa supportrar KHK.

SvaraRadera
    Svar
    1. Man såg i sändning att spelarna åkte bort och tackade sina trogna supportrar. Sedan att hela laget inte kom ut igen hade säkert sin anledning, typ att matchen blev fördröjd pga lösa mål som resulterade i ett 20-25 min långt avbrott och att sista planet gick 23:00. Det va nog stressigt att hinna med det utan att komma ut på isen igen. Men visst ska Kenny ha en stor eloge.

Radera
  12. En fråga till er som möjligen ser bättre än mig. Var det inte Söder som gjorde mål och inte Emil? Jag tyckte Fimpen spela fram Söder men kan ha sett fel.

SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det var Söder...!

Han med Nr.19 på ryggen.....Emil har 18 på sin, sist jag kollade.

Radera
    2. Har hygglig koll på spelarnas nr men när både swehockey och KHKs FB sida hade Emil som målskytt litade jag på det mer än vad jag kunde se via LGs sändning.

Radera
    3. Var lite ironisk där....!
      (Mot den som såg så fel)

Kollade oxå på LG:s sändning, är 110% säker på att det var Söder.

Radera
  13. 1) Alla som sett en hockeymatch såg väl ändå att KHK var mycket starkare, snabbare och mer tekniska. Att man efter tagit ledningen med 2 mål och sedan börjar snegla på varandra och undrar vem som ska göra resten av jobbet är inte ovanligt även högre upp i serierna. För mycket PO3 i tankarna redan kanske...
    Jag är inte ett dugg orolig inför returmötet, tror på slakt.
    2) Jag tror att laget inte hann med att tacka hjältarna som åkt upp i buss till Östersund p.g.a de var tvugna att skynda på med packningen för att hinna till flyget.
    //De e' vi som e'

SvaraRadera
  14. Det är högst beklagligt att läsa kommentarer här där man sågar laget fullständigt ! Med allra största säkerhet har man aldrig sysslat med lagidrott på egen hand och har som största merit i sitt cv att man hoppat lite bock på skolgympan en gång i tiden. Självklart var det ingen bra match av KHK, men efter 0-2 tullade man på ödmjukheten och släppte bla alldeles för många 2 mot 3 lägen.
    Till den som undrade om KHK sätter värde på Sune o Co : Jag säger bara Sunes Hörna och direktlänk till videobloggen ! !
    Sen måste bara en sådan kille som Johan Pettersson nämnas ! Han har bitit ihop under sin tunga period tidigare under säsongen, spelat i J-20 med högt huvud och nu kom belöningen som man sett vara på G de senaste matcherna : 2 mkt fina mål !

/Skalbaggen

SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med om JP, inget annat

Radera
  15. En svår bortamatch i en sunkig hall. Sedan kanske laget trodde det skulle gå lättare än det gjorde. Östersund har trots allt segrar i Allettan mot både seriesegraren Kiruna samt Björklöven så visst har de kapacitet. En seger togs trots allt och det är det enda som betyder något i slutändan.

SvaraRadera
  16. Sluta gnäll, INGEN här har koll på hur bra Östersund är mer än att det är ett lag VI ska slå, vilket vi gjorde. Så vad är problemet?

Bra jobbat KHK och hatten av för Sune & Co! I morgon smäller det i TAK!

SvaraRadera
  17. Det är givetvis inga Stingers eller Åseda vi möter längre, alla PO- lag är såklart bra lag. Det blir tuffa matcher hela tiden.
    Imorgon gäller det att behålla fokus i 60 minuter. Hoppas att publiken är på tårna också.

SvaraRadera
  18. Byfånar eller andra lags supportrar som är negativa till denna matchen! Detta är cupmatcher där det gäller att vinna bortamatchen, DET är det viktigaste! Hur det ser ut och hur det går till är av underordnad betydelse!! Skiter fullständigt om vi vinner matcherna med 1-0 eller 15-2 bara vi vinner.

Alla lagen i PO är bra, det finns inget skitgäng.. Har KHK, VH eller björklöven en dålig dag, då blir det stryk. KHK hade en dålig dag men vann ändå, det kallar jag styrka!

MVH
    Glenn

SvaraRadera
  19. Glöm allsvenskan! Ni ska vara glada att ni ej fick Björklöven att möta. Vilket spel...vida överlägset khk,oik,krif och hästens spel. riktiga proffs med bra power play,bra defensiv,bra skickliga offensiva spelare,smidigt passningsspel med bra rörlighet,bra tyngd...ett komplett hockeylag som platsar i allsvenskan.

SvaraRadera
    Svar
    1. Grattis! Du verkar ha koll på läget. Du kan väl skicka dessa uppgifter till förbundet så kan ju spelarna ta ledigt resten av säsongen.

Radera
    2. Du har säkert rätt, dom lyckades ju slå oik med 2-1 i plåthallen, låter helt oslagbara...

Radera
  20. Spelarna va väl så jävla besvikna efteråt trots vinst, den ende spelaren med hyfs va väl Kenny då,

SvaraRadera
  21. Tror Mats J och andra varit för stora i korken, ha höga målsättningar men behåll dem inom gruppen, man kanske ska vara lite mer ödmjuk.

SvaraRadera
  22. Så bra, då blir det ju trevligt med Björklöven och KHK i allsvenskan nästa säsong då :))

SvaraRadera
  23. Vad är problemet!? Vem vann matchen igår mellan Östersund och KHK? Vad jag både såg och läst så vann KHK med 4-3! Om vi vunnit med 12-0, 1-0 eller som det nu blev vinst med 4-3 så har det noll betydelse, det enda som räknas är vinst, och det blev det.
    Sen hur långt det räcker i slutänden är en annan femma och det ska det spelas om. MEN det troliga är att KHK spelar i allsvenskan nästa säsong!! För DET ÄR VI SOM ÄR KHK!!!

SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker du resonerar helt fel, det vet ju både du och jag att inte detta håller mot bättre lag. Är det så jävla svårt att erkänna. Svälj stoltheten.

Radera
    2. Har inte ni OIKare en egen blogg att hänga i, vi klarar oss utan era dryga kommentarer

Radera
    3. Det är ju DU som resonerar fel, vad har det för betydelse och spekulera huruvida spelet i en match räcker mot ett annat motstånd? Helt totalt j*vla ointressant! Vad är det som säger att spelet hade varit likadant? Släpp sargen och kom in i matchen!