måndag 12 mars 2012

Inför Borås-KHK med Aaro!

Tjena!
- Tja

Imorgon sätter kvalserien igång med bortamatch mot Borås. Du kom just från Borås till KHK har du någon kontakt med dem fortfarande?
- Jag har kontakt med några stycken som Magnus Isaksson och Erik Andersson. Men sen pratar jag mycket med Johan Benker som vi hade som assisterande tränare ifjol. Var även där några dagar innan jul.

Hur bra är Borås och hur spelar de?
- Borås har mycket spets kompetens i laget med flera elitserie meriterade spelare och mycket bra allsvenska spelare. De har verkligen inte fått det att stämma och det kan ligga flera faktorer bakom dessa som ekonomin som inte är den bästa. De har försökt spela en mer aggressiv hockey än när jag var där med mer checking. Men det har inte lyckats fullt ut för fjuttas (Ljusteräng) men vi får se hur de agerar nu i kvalet. De lär komma hårt i hemma hallen. Ska försöka luska fram lite under dagen. Men vi ska mestadels hålla oss fokuserade på vårt sen hålla oss från utvisningsbåset för de har många skickliga pp spelare.

De allsvenska lagen är givetvis storfavoriter, hur känns det att vara underdogs för en gångs skull?
- Det blir helt perfekt, vi var ju även det nu då vi mötte "världens bästa hockeylag". Så jag tror det gynnar oss. Alla måste förstå att allsvenska lagen är bra och det kommer bli tufft att ta poäng av dem. Samtidigt lever de under en sjuk press att inte tappa allsvensk status så det är perfekt läge för div1 lagen.

Många anser att det är en nackdel med så många derbyn för att de tar mer energi och lagen stjäl poäng av varandra vilket ska gynna de andra lagen. Vad tror du om detta?
- Det är inte mycket att göra åt, bara gilla läget. Bevisar bara än en gång att div1 F är bäst i landet. Det blir många härliga tillställningar och vi får fortsätta som vi gjorde i allettan och ta många poäng av dessa lag då kan det gå bra. Det som också är bra med detta scenario är att vi inte behöver resa lika mycket som övriga konkurrenter som ej kommer från Blekinge.


Nu blir det många matcher på få dagar vilket innebär en fördel med en bred trupp. Hur tycker du vi står oss mot de andra lagen?
- Vi har en bred trupp och har spelat på mycket folk vilket gör att vi har krut kvar i kropparna. Tror vi kan göra bra matcher mot alla lag och då menar jag att vi kan lugga alla på poäng.
Det kommer bli tufft men med publiken i ryggen och fokus på uppgiften ska vi göra allt för att vinna varje match.

Fullt fokus imorgon så tar vi tre sköna poäng!
- Det vore en underbar start, men som sagt tufft blir det.

Nu fortsätter vi på den inslagna vägen, vi gör det tillsammans, vi behöver ert stöd i med och motgång.

Och kom ihåg: de e vi som e KHK!

1 kommentar:

  1. Hej aaro jag kommer tyvärr missa borta matcherna mot Borås å Sundsvall men jag kommer går på alla andra matcher HEJA KhK

    SvaraRadera