fredag 9 mars 2012

Kniven mot strupen!

Tuff öppning med två BP och smågruff i varje avblåsning inleder matchen. I PP slarvar KHK och Hästen kan komma två mot en men Timo gör en grym räddning.
Hästen trycker på ordentligt och med sex minuter kvar av första tvingas Källström ta en utvisning för att undvika ett Hästen mål. Sekunderna senare gör Hästen 1-0 när KHK har en avvaktande utvisning och hästen spelar 6 mot 4. KHK tvingas fortsätta spela BP och nu är Hästen grymt effektiva och gör 2-0. Tuppfäktningen fortsätter i varje avblåsning och första perioden liknar den som spelades i AE. I slutet på perioden börjar KHK fokusera på rätt saker och får till ett bra tryck men tyvärr blir det inga mål.

KHK blir straffade direkt i andra när vi slarvar i egen zon. En frispelad hästen spelare gör inget misstag och sätter 3-0.
När KHK får ett PP är det istället en Hästenspelare som kommer loss och blir neddragen med straffslag som följd, men den blir det ingen utdelning på. KHK skapar ett bra tryck och mitt i detta tvingas Hästen ta en till utvisning. Trots ett par bra chanser vill pucken inte studsa vår väg. Men strax senare kommer målet retroaktivt när Ruiz stänker in pucken på fint förarbete av Larsson och Wallmark. Det tar inte lång tid innan Grönlund åter ser till att Bergh i Hästen kassen får vittja nätet och nu har KHK tagit över spelet.
Med knappt en minut kvar av andra visar Hästen sin effektivitet när de alldeles för enkelt kan ta sig in i slottet och öka på sin ledning till 4-2
Efter Kempes tidiga time-out spelar KHK betydligt mer disciplinerat och det är detta som gör att vi kommer in i matchen igen.

KHK klarar av ett tidigt BP där Hästen inte tillåts skapa mycket. Efter att ha neutraliserat ytterligare ett BP i nionde minuten får KHK chansen i PP strax efter och nu kliver Pöllänen fram och skjuter ett skott som Ågren styr in till 4-3.
När vi väntar på att KHK ska gå framåt och ta ut Leinonen lyckas Hästen få till ett anfall och med lite mer än minuten kvar sätter de 5-3 och avgör matchen.

Åter igen en jämn och bra match mellan två riktigt bra lag. Nu är det bara att ladda om och fokusera på matchen imorgon. Vi vet att KHK spelar som bäst när vi har kniven mot strupen och måste vinna.