tisdag 13 mars 2012

Ännu en LAGSEGER!

Det tar endast 46 sekunder innan KHK gör 0-1 genom snyggt spel av återförenade smålandskedjan. Detta efter att Borås tryckt på men gått bort sig lite i offensiv zon. Borås skapar sen ett bra tryck men när KHK sticker upp drar BHC på sig en utvisning. KHK spelar ett bra PP men utan att kunna öka på ledningen. 0-2 kommer efter tolv minuter efter att Larsson-Wallmark-Ruiz snurrat friskt i BHCs zon och det är Wallmark som trycker in en retur, riktigt snyggt. Borås visar nu upp ett virrigt försvarsspel när KHK får tryck.
Sista fem minuterna tar BHC över och skapar flera farliga lägen men KHK visar upp en tätt defensiv och Timo är fortsatt lika bra som senast mot Hästen.

Efter en mycket stabil inledning av andra perioden lämnar Sibbe över pucken till Pöllänen som kryssar sig fram genom BHC försvaret innan han lyfter in 0-3. Tyvärr kan BHC reducera omgående när de utnyttjar ett tre mot ett läge. Om BHC replikerade snabbt så ser Söder till att göra 1-4 ännu snabbare vilket var oerhört skönt i detta läge. Nu äger KHK matchen totalt och BHC tvingas ta till otillåtna medel för att hänga med och i ett av de följande PP gör KHK 1-5 genom  tvåmålsskytten Pöllänen.  Detta efter mycket fint PP spel där de heta chanserna avlöste varandra.
BHC får med fem minuter kvar spela PP och här reducerar de till 2-5. Med ny energi efter reduceringen öser BHC på för fullt och visar upp ett betydligt högre tempo i slutminuterna och KHK får slita hårt för att freda målet från ytterligare påhälsning.

6:08 in i tredje fullbordar Pöllänen sitt hattrick när han snyggt drar en BHC back i två mot ett läge och säkert placerar pucken i nät. Tre minuter senare serverar en het Sibbe pucken till Källström som prickskjuter in 2-7. Nu skanderar KHK klacken, hemmaplan, hemmaplan hemmaplan och det är underbart att höra en klack som även de ägt sin match i matchen från start till mål. Slutet på tredje blir en ren väntan på slutsingnalen innan vi återigen kan lägga en grym LAGSEGER till handlingarna.

KHK genomför en riktigt bra match där hela laget gör jobbet till 100% och bortsett från några få sekvenser när BHC får till tryck så äger KHK matchen totalt!
Men innan vi rusar iväg helt ska vi vara ödmjuka och medvetna om att det återstår nio tuffa omgångar där allt kan hända! Och närmast väntar det andra AS laget Sundsvall hemma på torsdag.