måndag 5 mars 2012

Eftersnack med Aaro!

Grattis till en riktig lagseger!
Tack det var otroligt skönt.

Ni går ut och visar en grym attityd och högt tempo från start.
- Vi hade pratat om att direkt ta tag i taktpinnen och visa att vi verkligen hade drivet och energin som saknats i tidigare matcher. Tycker vi spelar mer fysiskt exempelvis Jimmy visade vägen med sitt tuffa spel. Detta tröttade ut deras backar som ju längre matchen led spred puckar.


Men vilket rafflande slut ni bjuder på.
- Ja det var oerhört skönt efter den kalldusch som kom så nära inpå slutsignalen. Det var bra också att vårt pp får utdelning det behövs i täta matcher. Dessutom var avgörande målet något vi pratat om där jag sagt att det var svårt att få igenom puckarna mot mål eftersom Östersund offrade sig hänsynslöst. Elof skulle komma upp i den bågen då jag vandrade in eftersom då följer deras fw i skottlinjen och det är ett simpelt pass tillbaka som ger gott om tid och fri yta för avslutet.

Jag blev imponerad av det slit och offervilja som Östersund visade upp.

- Ja vi pratade några stycken om detta efteråt och det är bara ge dem en eloge för vad de visat upp. Offerviljan att alltid vara i skottlinjen, tuffa runt eget mål osv kan räcka långt helst då de orkar arbeta över hela isen matcherna igenom.
Till sist är det ändå vår spets och kvalité som fäller avgörandet.

Nu väntar ny matchserie mot Hästen, vad tror du om denna drabbning?
- Det kommer absolut bli tuffa matcher men också väldigt kul. Vi går in som underdogs eftersom Hästen är storfavoriter enligt super bloggare (Mjörnberg och co) och experter.
Det är bara att slicka såren och ladda om batterierna så ska vi gå ut och göra vårt bästa för att förlänga säsongen och ge publiken underbara matcher framöver.


Till sist: Stort tack till er som även kom och såg den avgörande matchen, ni gav oss extra energi.
Till er andra vill jag bara säga att vi har inte presterat på topp men det är då ni i publiken behövs i positiv bemärkelse inte med burop, det lyfter inte laget.
Lag som kommer till po 2 är inte dåliga, såg jämförelsen med om vi skulle blivit utslagna är som om Frölunda förlorat mot Grums...
Det känns väl som en kommentar skriven av en "väldigt" hockeykunnig människa som säkert spelat mycket hockey i sitt liv....
Vi vinner tillsammans och förlorar tillsammans glöm inte det.
Sen skrev en grym krönikör i blt att vi säkert gått mycket längre med Brooks (kan läsas mellan raderna) kan så vara men vi har släppt in ca 2mål per match så inte vet jag om det är defensiven som varit vårt största problem? Tror ju inte superhjälten gjort 2+2 i varje match.
Förstå MIG inte fel, Brooks var en sjukt bra ledare och lyfte laget, men nu är det vi som är KHK.
Leva här och nu, inte där och då......

10 kommentarer:

  1. jag kan inte annat än att älska Aaros syn och inställning på allt!
    Glädjen igår var total igår när Elof drog in sista pucken. Ni har vad som krävs grabbar!! Plocka fram allt nu mot Vita Hästen! Vi står bakom er oavsett!

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet Aaro !
    Vi vinner & förlorar tillsammans!
    För det är vi som är KHK!

    SvaraRadera
  3. Självklart så finns vi där för er Aaro, även om man var mer än gruvligt frustrerad efter lördagens match, men som du säger, de var riktigt bra.
    Skulle aldrig falla mig in nått annat än att sitta på min plats, den står aldrig tom. :)

    Nu ska jag boka bussen till Norrköping också, så gör vi vad vi kan där, tillsammans.

    SvaraRadera
  4. Mycket bra skrivet Aaro. De personer som buar är inte många men de hörs. Det är en skara medgångssupporters som ingen äkta KHK:are vill ha med att göra. Som du skriver, vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans.

    SvaraRadera
  5. Skrev det i går men skriver det igen, TACK alla spelare i KHK! Ni gjorde en riktig kämparhelg och att ni sen hade ett enormt oflyt med avslut i går va ju uppenbart.
    Har likaså skrivit flera gånger innan att det är i motgångar ni på isen behöver stöttning. Att det börjar gapas och gnällas på läktaren kan jag inte för mitt liv förstå att det bara förekommer. Okej att man blir frustrerad och missmodig när inte pucken vill in det är en sak. MEN att börja gapa, bua och busvissla är för mig ofattbart. OCH att i går i en tredje avgörande match inte ens komma är ännu mer ofattbart. Men å andra sidan va det rätt skönt att slippa ert gnäll, för jag tror att det va ni medgångssupportrar som inte var där.
    Vill även passa på att tacka er i publiken som var där i går, det var stöttning och bra tryck även på läktarna.
    Nu ser vi framåt och hoppas att vi får en fullsatt arena med ett enormt tryck och stöttning för att ta en plats i kvalserien.
    Återigen, TACK spelare och ledare i KHK!
    Nu kör vi alla på FÖR DET ÄR VI SOM ÄR KHK!!!

    SvaraRadera
  6. Mycket bra skrivet av Aaro. Defensiven har varit styrkan med i snitt 2 insläppta per match. Det som däremot måste upp ett snäpp är effektiviteten i offensiv zon. Det blir tufft om 5-6 frilägen missas i match efter match. Mot bra lag är det ett måste att hänga minst var tredje friläge. Många bra skott avlossas även från backarna men sällan finns det forwards framför målisen som skymmer och tar stryk. Detta är något som måste bli bättre. Med dagens målvakter o deras stora skydd så krävs skymning vid skott från blålinjen. Sedan gäller det givetvis att stötta laget än mer när spelet gått i baklås. Detta gör också en äkta supporter.

    SvaraRadera
  7. Experter är som dem är, oftast har dem fel.Istället får man visa dem vem som har rätt.
    Bra blogginlägg Pålle, och som vanlig klockren analys av Aaro.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Karlskogas sportchef Bengt´zen högaktuell som KHK:s nye sportchet enl Expressen.

      Radera
    2. Han är även aktuell för en rad elitserie klubbar och varit på en rad intervjuer.
      Dock vore detta namn mycket intressant.
      Men enligt flera källor så har Bengtzen sagt att han vill arbeta lägst på allsvenska nivå

      Radera
    3. Då passar han ju bra i KHK ;)

      Radera