torsdag 15 mars 2012

2 klara, 8 kvar!

KHK inleder matchen piggast och skapar några bra chanser och i den sjunde minuten är Oceanångaren Ottinger framme och petar in en retur. KHK snurrar friskt i Sundsvalls zon och skär stora sår i deras defensiv.  Ruiz kedja är otroligt ettriga och svår stoppade. Sju minuter efter 1-0 stiger den finska skarprättaren fram och stänker dit 2-0 bakom en chanslös Brage.  KHK visar upp samma härliga inställning som sist och det höga tempot med tuff forechecking ställer till stora problem för Sundsvall.

Sundsvall inleder starkt i andra och KHK får visa upp sin fina defensiv. Mitt i Sundsvalls press står Sibbe för en riktig kraft insats och är nära att öka på ledningen. Sundsvall hittar nu stora ytor och KHK måste stänga mittzonen bättre.
Efter ett mållöst PP tar KHK tillbaka initiativet och i trettonde minuten störtar Julle likt en torped mot mål och  trycker in 3-0 snyggt framspelad av Niklas.
En jämnare period där Sundsvall har betydligt mer spel än i första men KHK har de vassaste chanserna.  Samtidigt offrar man sig fantastiskt  i egen zon och gör allt för att freda målet.

När alla väntar på att Sundsvall ska föra spelet är det istället KHK som effektivt avväpnar alla försök och skapar istället mest. Sundsvall blir mer och mer desperata  och med sex minuter kvar kommer reduceringen. Nu sätter Sundsvall allt på ett kort men ett heroiskt kämpande KHK reder ut stormen och när Pöllänen sätter 4-1 i öppen kasse kan vi inkasera tre sköna poäng!

Återigen en otroligt gedigen match av KHK som kämpar och sliter fantastiskt bra. Alltid skönt att kunna somna med en härlig vinst på näthinnan men när klockan ringer imorgon är denna match historia och fullt fokus på lördagens möte mot OIK inleds. Nu väntar två riktiga utmaningar i derbyna mot OIK och Krif där det gäller att kunna hålla skallarna kalla trots heta känslor.

6 kommentarer:

  1. Underbart killar, återigen TACK hela KHK, vilken match, vilken styrka!!
    Nu rullar tåget mot allsvenskan på i såååååååån härlig fart!
    Nu åker vi till Olofström på lördag och stöttar er för fullt, FÖR DET ÄR VI SOM ÄR KHK!

    SvaraRadera
  2. Passningen till Julles mål kom från Niklas

    SvaraRadera
  3. Bra match av KHK. Men tycker ändå att matchen mot Borås var lite tuffare då Borås kändes tyngre att möta med högre tempo än Sundsvall.

    Sedan har jag för mig att KHK hade en spelare ifjol som hette Thomas Fahlund eller något sådant. Men jag såg inte om han spelade. Han kanske var skadad eller om det hänt något annat med han. Någon som vet?

    SvaraRadera
  4. Spelar så ruggigt bra just nu. Har inte sett denna intensitet på hela året.
    Synd att inte hela publiken har vett att uppskatta det bara. Hur i hela världen kan man gå hem från en sån här hockeymatch med tre - fyra minuter kvar?
    Spännande var det o om inte annant så stanna kvar o hylla spelarna efter match.
    Allsvenskan, here we come

    SvaraRadera
  5. Ännu en stark match av Khk. En sprudlande offensiv där chanser i mängd skapas. Dessutom 3 väl fungerande backpar md Grönlund-Pettersson som främst är starka i offensiven. Wahlqvist- Källström där Wahlqvist står för styrkan och Källström för lugnet och spelsinnet samt Karlsson-Bergman där Karlsson står för styrkan o Bergman för spelsinnet. Kul fortsättning kan väntas

    SvaraRadera