lördag 28 januari 2012

Undantaget från regeln!

Under matchen mot Skövde kom kommentatorerna in på att KIK varit i en svacka i AE jämfört med hur det gick i grundserien. Detta går inte att ifrågasätta men det gör däremot deras påstående att ALLA lag kommer i svackor under säsongen. Tittar man på de lag som tagit steget upp från div1 till AS de senare åren nämligen Troja, Örebro och Tingsryd så har de knappast haft några svackor alls de året de avancerade.

07/08 gick Troja upp efter att ha vunnit grundserien och AllEttan och av dessa 41 matcher förlorade de endast 5 matcher under ordinarie tid!

08/09 gick Örebro upp efter att ha vunnit grundserien och blivit tvåa i Allettan och av dessa 41 matcher förlorade de endast 5 matcher under ordinarie tid.

09/10 gick Tingsryd upp efter att ha vunnit grundserien och Allettan och av dessa 41 matcher förlorade de endast 2 matcher under ordinarie tid.

10/11 var KHK en match från att gå upp efter att ha blivit trea i grundserien och fyra i AllEttan och av dessa 41 matcher förlorade vi 11 matcher under ordinarie tid!

KHK var förra året nära att bli undantaget som bekräftade regeln att man behöver vara i stort sett outstanding hela vägen för att gå upp i AS. Samtidigt var Vita Hästen undantaget som bekräftade regeln fast på motsatt håll då de misslyckades i kvalserien trots endast fyra förluster tidigare den säsongen.

KHK har i år förlorat nio matcher och får alltså visa att statistiken har fel och att undantaget kan ta sig hela vägen till hockeyns finrum! KHK har dessutom redan haft sina svackor så nu är det bara full fart framåt! Samtidigt får gärna Vita Hästen fortsätta som de gjorde förra säsongen och pricka in sin svacka lagom till kvalserien!

2 kommentarer:

  1. In your dreams... Hästen har haft sina svackor och och går mot storformen..:)

    SvaraRadera
  2. Tänk om vi kunde ta hem alla unga spelare som gått till andra klubbar runtom i hockeysverige, det kunde bli nåt riktigt stort.

    SvaraRadera