söndag 8 januari 2012

Hästen vinner välförtjänt!

Det är en jämn inledning där båda lagen känner på varann. Efter att KHK dragit på sig en utvisning tar VH över spelet en del och skapar några halvchanser. Efter 10 min bryter VH ett uppspel och kan lyfta in pucken bakom Leinonen till 1-0. Strax efter målet åker KHK på sin andra utvisning och då kan VH i en tilltrasslad situation öka på till 2-0. I tumultet vid målet åker Jimmie ut och VH är otroligt effektiva vilket resulterar i 3-0. Sedan följer en period då båda lagen tuppfäktas och vill visa vilka som är tuffast. Med 36 sekunder kvar trycker VH även in 4-0 och nu känns det riktigt tufft.

Efter tre minuter av andra perioden kan äntligen KHK reducera till 4-1. Det är Fimpen som sätter en retur på Källströms slagskott. Lite senare får Fimpen Chansen att reducera igen men tappar kontrollen på pucken i avgörande läget. KHK visar nu upp ett betydligt bättre spel. Tyvärr blir det inga fler KHK mål i perioden trots ett par heta lägen.

KHK försöker gång på gång att skapa nåt i början på tredje perioden men VH är täta i defensiven. Men efter 11 minuter kan Aaro sätta ett slagskott till 4-2. Efter detta byter lagen målchanser med varandra. Med fyra minuter kvar släcks det lilla hopp som fanns för KHK då VH gör 5-2.

Efter VH 4-0 i första perioden var denna match i praktiken avgjord. KHK försökte men utan att riktigt komma nära. VH vinner välförtjänt och för KHK gäller det bara att ladda om batterierna inför onsdagens hemmamatch mot KIK.