torsdag 12 januari 2012

Eftersnack med Aaro!

Tjena!
Tung förlust igår, vad krävs för att vi ska börja vinna mot "topplagen"?
-Ja hade jag vetat det så hade vi tagit tag i det tidigare. Nej men som vi sagt tidigare i olika media så krävs det mer av varje enskild spelare. Mot sämre lag så löser sig mycket genom individuella prestationer men mot topplagen måste alla prestera på topp och verkligen brinna för det. Kristianstad är verkligen konsekventa i sitt spel och viker inte en tum från sin spelide och väntar på chanser sen hugger dem.
Vi måste helt enkelt göra allt bättre, och förstå att vi inte är något bara för att vi är KHK. Det går inte att en enda spelare i de olika femmorna inte gör sitt jobb då blir det inte nog bra.
Så slutsatsen är: inga enkla misstag, sätta chanserna vi får eller skapar, jobba 100% och vara ett lag då blir vi vinnare!

Trots 0-4 tidigt i andra rullas det runt på samma manskap varför?
-Det är en fråga man kan ställa sig och för mig blir det svårt att svara på. Det är nog tränaren som bör besvara det. Han måste ju ansett att vi alla var lika odugliga då det inte blir några förändringar. Har inget annat svar. Tycker dock inte att alla föll ur ramen men som sagt, jag kan inte ge det svaret.

Varför blir vi ofta stressade i vårt spel. Är vi inte trygga med speliden?
-Detta är något jag själv diskuterat och ventilerat många gånger. Anser att flera spelare är oerhört stressade och kanske det är så i naturen. Men snacket på isen är oerhört dåligt på vissa händer och fötter det är så att om än endel spelare har tid så kanske inte de anser sig ha det och kastar puckar till höger och vänster. Därför menar jag att kommunikationen är a och o i dessa lägen för att få ett mer lugn i spelet.
Speliden är den vi har och har kört med hela säsongen så där kan vi inte skylla på något. Sen om det är fel på den så hänvisar jag detta vidare till tränaren som är ansvarig.
Men om än man har en idé och ett sätt att spela så anser jag att man måste spela efter eget huvud och läsa situationen som den är inte stirra sig blind på här ska pucken spelas hit eller dit. För att tränaren säger att så och så ska vi göra kan man ju inte spela pucken till någon som redan är markerad. Alla måste ta ansvar, det går inte att lämna över ansvaret till någon annan.

Känns frustrerat i många lägen, hur är stämningen i laget?
-Stämningen är faktiskt bra och skämtsam på träningar. Frustrerat kan det ju lätt bli eftersom vi besitter en stor kapacitet som absolut inte har visats, vad det beror på finns det säkert flera anledningar till.
En sak som säkert pyr i många huvuden är att här är ju jag som tidigare spelat 20min per match i min förra klubb och kommer till KHK och får spela hälften. Det är där som alla måste förstå om man ska bli vinnare så måste man agera som vinnare också. Då får man gå in de få byten man får och visa att man vill ha mer tid, göra det man är bäst på kanske ge några tacklingar, åka så in åt helvete, skjuta på varje chans och göra allt för laget. Det går inte att åka runt och tycka synd om sig själv och gömma sig bakom att jag inte får nog med istid. Alla driver sitt eget företag och när kontraktet är slut här så kanske några vill byta klubb då gäller det att ha skapat sig förutsättningar för det genom att göra det absolut bästa man kan i varje träning, match och situation...
Där tycker jag inte vi är det är nog vad som kan ligga bakom frustrationen som ni på läktarna kan se.
Jag anser att du har bara några få år som hockey spelare så ta chansen, det är inte alla som får den, lev och njut.
Pressen utifrån kan också vara en faktor som alla kanske inte upplevt tidigare där de kanske spelat inför 200pers tidigare och ingen bryr sig. Här är det skillnad, men det är detta som är hockey och vad som ska trigga en till ännu bättre spel. Vi måste njuta av det och inte stressa upp oss av det.
Det är detta som är hockey...

Hur ska vi lyckas ta tre poäng av Mariestad?
-Vi måste göra de saker jag skrivit om här tidigare mycket bättre och förstå allvaret i den situation vi satt oss i. Det är inte kris utan vi har många matcher kvar men då måste vi inse att detta inte duger.
Alla måste växla upp och göra allt för varandra. Ut och skina på isen och inte vänta på att någon annan ska göra det...
Stolthet och karaktär är vad vi måste plocka fram och ett jävla fighter hjärta det finns inget annat.
Ut och verkställa helt enkelt!

19 kommentarer:

  1. Rak och ärlig intervju! Kan bara spelarna leva upp till det Aaro skriver här så tror jag att vi kommer klara oss! Kämpa på, KHK!

    SvaraRadera
  2. Härligt med en ärlig person! Bästa eftersnacket hittills!!

    SvaraRadera
  3. Det var många kloka ord från Aaro. Det är första gången som någon inblandad i föreningen som slår huvudet på spiken. Här sammanfattas hela höstens skrala spel. Hoppas att övriga spelare också har den här insikten och att ledarna har förmågan att leda skutan i rätt riktning.

    SvaraRadera
  4. Mycket bra analys Mikael.

    SvaraRadera
  5. Där var det mycket bra ord från Aaro
    OM man läser mellan raderna så är han väldigt negativ till vår tränare och det skall han vara
    Kapaciteten på spelarna i laget har ju krympt när dom kommer till KHK o sedan när dom lämnat klubben så har dom fått nytt liv igen så det måste ju vara detta spel system o tränaren det är fel på anser jag o flertal till på sektion G
    vi kan räknar in säkert 200-300 pers till denna skaran här
    Alltså ledningen i KHK se till att då avsluta kampen med Tomas Kempe o låt spelarna göra det dom vill göra spela hockey

    SvaraRadera
  6. Riktigt skönt med någon från KHK, spelare som ledare. För en gång skull hoppa skitsnacket och klyschorna..

    Nu är det faktiskt dax för fler spelare och ledare att släppa sargen och börja tänka över sin situation på isen och på sidan av isen i omklädningsrummet.

    SvaraRadera
  7. Jag ser bara en lösning, byt ut Kempe eller samtliga spelare.
    Enklast vore Kempe eftersom han ej får ut ngt ur spelarna, ju längre vi väntar desto värre blir det.

    SvaraRadera
  8. En stor applåd Aaro, underbar läsning!

    SvaraRadera
  9. Ja, här kan man bara tolka det som att han inte är ett dugg nöjd med Kempe. Och att så öppet visa det...läktaren nästa?
    Är det något sånt Johan Pettersson sagt, eftersom han inte får vara med och leka?

    SvaraRadera
  10. ja sådant har ju hänt förr att när spelare ventilera sina åsikter så bli det att sitta på läktaren
    vi har en go spelare oxå som får stå o hålla i sargen säger bara Ruiz.... o Bates får ta flyget hem tycker jag

    SvaraRadera
  11. Hade lätt plockat in Både Ruiz och Ohlsson, före ett par andra! Inte för att de är suveräna, utan för att det finns de som är katastrofala! OCH Johan Pettersson hade jag också lätt bytt in...
    har alla de som är mindre dåliga petats p g a snack?

    SvaraRadera
  12. Tack Aaro
    För att vi slipper höra massa bullshit!!

    SvaraRadera
  13. Så där talar en lagkapten.

    SvaraRadera
  14. Ja det var mycket välskrivet/formulerat och kändes helärligt.

    SvaraRadera
  15. Överraskande bra och ärlig intervju av Aaro!
    Hoppas att det är som han skriver, isåfall svarar han på många av mina frågor.

    SvaraRadera
  16. Frågan är om han spelar med i år..... Eller så hamnar han på Saltö med Jocke,Ruiz å Johan..
    En fantastiskt intervju med raka och en del obekväma fakta..

    SvaraRadera
  17. Ja det känns absolut som om Kempe inte ger spelarna rätt förutsättnningar. Man kan ju fortfarande inte tro att "vi kör på vårat spel oavsett motstånd" vi har ju för f-n möt Kristianstad ett antal ggr det 2 senaste åren. Man måste ju scouta motståndarna för försöka motverka deras spel osv.... Det vet vi ju alla

    SvaraRadera
  18. Här ser vi en spelare som ger raka svar och som inte skyller på andra. Om spelare och tränare tog till sig så vänder de skutan på rätt håll. Nu tar vi tillsammans tag i detta och vi på läktarna ska stött er på isen. Bra sagt Aaro.....

    SvaraRadera