fredag 27 januari 2012

Tre poäng!

Matchen börjar i ett beskedligt tempo men det är KHK som för spelet och skapar några hyggliga chanser. Efter drygt åtta minuter gör Ottinger helt rättvist 0-1 till KHK.
Det blir hafsigt och ostrukturerat spel efter målet där inga av lagen lyckas få till något ordnat spel. Skövde får spela ett PP i slutet av perioden och de gör det riktigt bra. En kvittering är nära vid ett flertal gånger och med mindre än en minut kvar lyckas Skövde göra mål genom storebror Söder.
En period där KHK för spelet fram till ledningsmålet men efter det faller tillbaka och släpper onödigt in Skövde i matchen.

KHK börjar andra perioden med ett tidigt PP. Ett riktigt bra PP där Elofsson är närmast med ett skott i stolpen. Nu radar KHK upp vassa chanser bl. a ett friläge för Bates men pucken vill inte in. Det vill den istället för Skövde som på sin första chans i perioden kan ta ledningen med 2-1. KHK hinner skapa otaliga chanser innan Ottinger får gå in och visa hur det ska göras. Kvitteringen är efterlängtad och helt rättvis.
Trots att det är målmässigt lika gör KHK en betydligt bättre insats i denna perioden och med lite medstuds skulle man ha haft ett par måls ledning. Men det är som alltid målen som räknas inte chanserna!

Början på tredje präglas av hafsigt spel och det är Skövde som ligger närmast ett ledningsmål. KHK spelar avvaktande och har helt släppt sin forchecking och spelar hellre i sidled än framåt. Mot slutet rycker man upp sig en aning och trycker återigen på mot Skövdes mål. Och med fyra minuter kvar tar KHK ledningen. Målet gör en överlycklig Bates. I sista minuten tar Skövde ut sin målvakt och då punkterar Pöllänen  matchen till 2-4.

Trotts en något sämre insats än vi vant oss vid så borde vi avgjort i andra perioden och är det något bättre laget sett över sextio minuter. Nu kvittar det hur det ser ut, det viktiga är att vi får med oss tre poäng hem!