onsdag 25 januari 2012

Vimmerby nollade!

En dubbelchans för Pöllänen och Söder inleder första perioden. Annars böljar spelet fram och tillbaka och båda lagen vaskar fram en del halvchanser. I åttonde minuten är det den nykomponerade kedjan med Ottinger, Sibbe och Johansson som är ytterst nära att ge KHK ledningen men Brattenberg gör ett par svettiga räddningar. Minuterna efter skapar KHK flera bra lägen och tar nu över matchen ordentligt. Vimmerby är snabba på att kontra och kan genom detta få fram några chanser. Aaro visar hur viktigt det är att lägga pucken mot mål då han gör 1-0 på en fösare från blå, mycket tack vare bra arbete av Söder som föredömligt skymmer Brattenberg. Efter målet är det KHK mot Brattenberg och Vimmerby kan tacka sin keeper att det endast står 1-0 när 20 minuter spelats.

KHK ökar på till 2-0 i PP efter fem minuter av andra. Det är Källström som snyggt smyger upp mot mål och blir serverad en riktig macka av Pöllänen. Tempot sjunker en del efter målet men det är fortfarande KHK som för spelet och har bra kontroll på tillställningen. Med drygt fem minuter kvar av andra gör Bates 3-0 framspelad av Söder. Matchen känns nu avgjord och Vimmerby har ruskigt svårt att komma ur egen zon.

Direkt i början av tredje är Vimmerby nära att reducera men ribban räddar Timo från påhälsning. Vimmerby försöker så gott de kan att blåsa liv i matchen men KHK släpper inte till mycket och de få chanser som dyker upp avvärjer Timo ganska enkelt. Fimpen fastställer slutresultatet till 4-0 med en knapp minut kvar av matchen.

En stabil och bra genomförd match av KHK. Man vinner komfortabelt utan att egentligen behöva spela på topp. Vimmerby kämpar på matchen igenom men är aldrig nära att störa KHK. Härligt att Timo fick hålla nollan. Nu väntar två riktigt tuffa matcher. På fredag borta mot Skövde som spelar bättre och bättre. Sedan kommer serieledarna Vita Hästen till arenan på söndag. En riktigt härlig hockeyhelg att se framemot alltså!