tisdag 21 februari 2012

Vägen till kvalserien!

Nu när vi kan lägga seriespelet bakom oss ska jag försöka mig på att lotsa er igenom playoff stegen fram till Kvalserien.

Alla tre PO omgångar avgörs i bäst av 3 matcher där de seedade lagen har fördel av en eventuellt avgörande match på hemmaplan.

PO1 lagen är redan klara och spelas enligt följande:
KRIF – Tranås
Olofström – Nybro
Åkers IF – Enköping
Hudiksvall – Huddinge
Björklöven – Boden
Östersund – Ånge

Om vi antar att alla AllEttanlagen vinner sina omgångar skulle det innebära att Björklöven och Åkers som bästa treor från allettan blir seedade tillsamans med KHK och Asplöven i PO2 och dessa fyra lagen lottas mot Krif-OIK-Hudiksvall-Östersund och detta skulle kunna se ut så här:
Björklöven-Krif
Åkers-OIK
KHK-Hudiksvall
Asplöven-Östersund

Vinnarna i PO2 lottas emot de redan PO3 klara lagen Vita Hästen, Kiruna, Arlanda och Nyköping.
För att göra det enkelt säger vi att de lagen som står först i PO2 matcherna vinner sina omgångar och då kan PO3 se ut så här:
Vita Hästen-Björklöven
Kiruna-Åkers
Arlanda-KHK
Nyköping-Asplöven

Vinnarna av PO3 går till kvalserien där de två sämst placerade lagen från allsvenskan ansluter, just nu Borås och Sundsvall.
Hoppas jag har fått allt rätt och att ni hänger med i den snåriga vägen fram till en åtråvärd kvalserie.

1 kommentar:

  1. Ser bra ut, bra jobb med bloggen. Förresten vet du hur det blir i år med lottningen i dom kommande omgångarna? har ju varit lite sådär med de dom senaste åren. Hoppas verkligen dom kör ren lottningen så vi här nere kan möta nordlandslagen. Sen tycker jag de borde vara som i VM slutspel i fotboll att man inte får möta lag från sin grupp tidigast i final, vilket i detta fallet skulle innebära att våra blekingelag tidigast får mötas i kvalserien! du får gärna skriva ngt om detta om du har möjlighet och fortsätt med ett bra jobb. MVH Läsare i väst.

    SvaraRadera