onsdag 1 februari 2012

Play-off klara!

KHK inleder matchen bra och redan efter knappt tre minuter är det nära att Tissels nolla spräcks. Det hinner gå två minuter till innan måltjuven Ottinger ser till att ge KHK ledningen. Minuten senare gör Pöllänen 2-0 bakom en darrig Tissel i KIK målet. Trettio sekunder senare får äntligen smålandskedjan visa upp vad de kan och Elofsson utökar till 3-0, snacka om smakstart för våra krigare. Pappa Tissel tar samtidigt en time-out för att försöka väcka liv i sina spelare och byter också målvakt. Detta hjälper dock föga för KHK fortsätter att föra spelet och skapa chanser. KIK reducerar till 1-3 efter tolv minuter. KHK reder enkelt ut ett BP något senare. I slutet av perioden är det KHKs tur att spela PP men några fler mål blir det inte i första perioden.

Andra perioden börjar lite mer avvaktande. Båda lagen skapar några halvchanser. Efter åtta minuter kommer Elofsson fri och  missar men radarpartnern Ågren är hack i häl och petar in returen, snacka om utdelning för smålandskedjan.
När drygt halva matchen är spelad kan KIK reducera i ett PP. KIK får nu luft under vingarna och tar över spelet samtidigt som de skapar ett par heta chanser och en reducering hänger i luften. Och med futtiga åtta sekunder kvar kommer reduceringen och det som känts så säkert blir inför tredje en riktig rysare.

Början på tredje är ett rent ställningskrig och båda lagen står upp bra. Mitt i perioden skapar KIK ett bra tryck mot KHK kassen och kan efter ett par försök trycka in en kvitteringspuck. Men kvitteringen blir högst kortvarig för sekunder senare gör Ågren sitt andra mål för kvällen och KHK är återigen i ledning. Nu följer några rejält nervösa minuter där det känns som att klockan tickar väldigt sakta. Med två minuter kvar tar KIK ut målvakten men KHK står emot och tar tre oerhört viktiga poäng!

En match med två ansikten,allt känns fullkomligt stabilt  till det återstår åtta sekunder av andra perioden och KIK lyckas reducera. Sista perioden blir en ren nervpress som inte blir bättre när KIK lyckas kvittera. Men ikväll var det smålandskedjans tur att stiga fram och se till att KHK går segrande ur striden. Denna seger innebär också att KHK nu är helt klara för play-off. Återstår bara att försöka bli etta eller bästa tvåa och därmed gå direkt in i play-off 3.