tisdag 7 februari 2012

Powerplay!

Powerplay är som alla vet en riktigt viktig spelform som kan avgöra matcher, speciellt i tuffa och täta PO eller kvalseriematcher. Även om KHK har gått som tåget sista tiden är detta ett moment där vi gått rejält tillbaka. Vi har gått från att vara nummer ett i grundserien med förträffliga 26,73% till väldigt mediokra 15,15%.  Visst är det tuffare i AE men frågan är varför vi tappat mot t.ex KIK och Krif som vi låg långt före i grundserien?

Jag har från början varit frågande till att vi väljer att rulla runt på ordinarie kedjor och inte har några speciella PP uppställningar. Detta vore inte något stort problem om vi haft samma uppställningar hela tiden men senast i bortamatchen mot Mariestad gjordes det ändringar i kedjorna och då också i PP uppställningarna. En riktigt vass uppställning som jag gärna vill se oavsett hur ordinarie kedjor ser ut är, Aaro-Grönlund-Pöllänen-Niklas-Bates där Bates parkerar inne i slottet alternativt framför mål. En intressant andrauppställning vore Källström-JP-Fimpen-Elofsson-Ågren.

4 kommentarer:

  1. En vass PP lina är ett måste i Play-off och ev. Kvalserien...så är det bara.

    SvaraRadera
  2. Håller också med dig, varför gå runt på alla formationer när vi hade en mycket bra pp-femma i höstas. Till denna har ju även Nybro-femman tillkommit.
    Skulle vara intressant och höra Kempes åsikter om detta.

    SvaraRadera
  3. 1uppställningen
    Fimpen-Johansson-Bates och Kenny och Tom som backar
    Båten framför mål exakt som innan där man nyttja Tomas prickskytte och Bates framför mål


    Andra uppställningen
    Elofsson-Ågren-Bates backar Aaro och grönlund

    SvaraRadera
  4. Håller med till stor del.. Dock tycker jag verkligen inte att Bates ska parkera framför mål eller i slottet.. Tycker Bates ska styra hela spelet i PP då han kan hitta passningar som ingen annan kan... Jag hade velat se Aaro-Pöllänen på backen. Bates-Elofsson-Ågren. Elofsson går in framför mål medans Pöllänen, Aaro, Ågren ställer sig redo för skott.. Bates ska leta passningar som Conny Strömberg i Örebro!! Hade blivit succe..

    Sen hade jag velat se Grönlund-JP på backen i andra linan. Fimpen-Johansson-Ottinger. Fimpen och Johansson leter passningar och skott.. Ottinger varierar mellan att skymma målvakten och placera sig i slottet för skott !!!

    Tror detta hade varit en bra lösning...

    SvaraRadera