onsdag 15 februari 2012

Ultrafantastiskt!

Att hockeyn i Blekinge nått otroliga framgångar denna säsongen kan knappast någon missat. Det är helt fantastiskt att vi med två omgångar kvar av AllEttan har TRE lag klara för playoff mot Allsvenskan, och om Mörrum spurtar starkt är alla fyra div1 lag i playoff!

Detta ger givetvis ett härligt drag på och runt om hockeyn. Aldrig tidigare har det skrivits mer i tidningar och bloggar runt om i Sverige om detta lilla län. Publiken har också strömmat till, eller vad sägs om att hittills denna säsong har hockeyn lockat fler åskådare än det bor i hela Lund! Tittar vi på de exakta siffrorna visar de följande antal besökare, KHK 58 015, OIK 21 574, Krif 18 098, Mörrum 16 152 vilket ger totalt 113 839! Ultrafantastiskt som den duktige KHK fotografen Stefan Andersson skulle sagt. När säsongen är över har vi säkert passerat 150 000 och den siffran motsvarar hela Blekinges invånarantal, världsklass eller iaf Blekingeklass!

Men om ni tror att kvällens match blir ett kramkalas mellan två goda vänner är ni helt fel ute. Under matchens minst 60 minuter är det åter kalla kriget mellan öst och väst med den lilla skillnaden att här är vi givetvis bäst! Förra mötet mellan kvällens lag var en del i KHKs totala vändning som nu innebär sju raka segrar. Receptet då var samma som krävs ikväll så jag kopierar vad jag skrev inför den matchen.
"Fullfölj varje närkamp så det sjunger i sargerna. De ska aldrig få känna sig lugna eller trygga, de ska alltid känna sig jagade. Ut och kör som om det inte finns någon morgondag! Låt OIK få veta att vi inte är några som står med mössan i hand utan vi är här för att kriga hem tre poäng!"

Det är dags att vi återigen visar vilken mäktig maskin vi är när laget och publiken går samman och lyfter varandra till nya höjder, ultrafantastiskt helt enkelt!

1 kommentar:

  1. När lyfte publiken KHK senast ur ett underläge?

    KHK-publiken är bra så länge laget leder.

    SvaraRadera