fredag 17 februari 2012

Ankdamm!

Den stora snackisen efter onsdagens derby verkar vara vem som var dummast mot den andre. Vi ska komma ihåg att alla lag spelar efter sina förutsättningar och det enda som räknas är vem som vinner. Låt därför spelarna fixa detta på egen hand och ge igen genom att visa vilka som är de stora vinnarna i början på april!

29 kommentarer:

  1. Svar
    1. Stolpskott, svara den den du vill anmärka på.

      Radera
  2. Håller med i stort och OIK spelar efter sina förutsättningar och drar ner på tempot och har långa byten eftersom de har ont om folk.

    Men, en händelse som i högre divisioner renderar i en avstängning om 5-6-7-8 matcher kan eller ska inte negligeras. Särskilt inte om det är någon som vara inblandad i discipliärenden tidigare eller om det handlar om våld mot huvudet: mot bakgrund av problem idrotten ishockey har med upprepade och svåra hjärnskakningar. Här bör utredning ske.

    Vad hade Shanahan sagt?

    Erfaren spelare.
    Oprovocerat våld mot huvudet.
    Spelarens ansvar och enskilda val att slå.
    Tidigare disciplinärende.
    Renderade i sjukhusvård och hjärnskakning.

    5 matcher?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Leiononens ständiga viftande och Huggande med klubban borde också granskas av någon, för detta är ett beteende som inte hör hemma på en rink, oavsett vem som gör det!!!!!

      Radera
  3. Fahla har inte gjort någon dumhet på isen under hela säsongen i Oik. Han har varit mycket bra. Vad som hände senast har jag ingen aning om men verkar som Julle inte är helt oskyldig. Bara att acceptera att Oik är lika bra som khk även med 6 spelare på skadelistan i en redan tunn trupp. Det är inte Fahla ni ska vara arga på utan som alla vet T Kempe...han har största delen i eran besvikelse.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detta inlägget hade ju inte ett dugg med saken att göra!!! vilket lag som är bäst är ju en helt annan diskussion!! Klar man ska va arg på fahla med tanke på vad han håller på med. om någon annan spelare i khk spelar fult enligt er så varsågod, klaga på den!

      Radera
  4. stackars Julle http://professional.player.qbrick.com/player.aspx?mcid=013D258FEC474EBF&width=360&height=450&as=0&fs=1&rp=0&cb=1&il=1&sp=1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vadå stackars Julle, är det inte Fhala det är synd om?????

      Men ni i lila oik-land tycker tydligen det är riktigt tufft att tackla sönder en 16:åring...Woijne,woijne.

      PS: Ser nån utom ni därborta vad som är fel med Julles tackling? näää precis..!

      Radera
    2. Och vad är felet med den tacklingen? Stolpskott...

      Radera
    3. Jag är OIK:are och tycker definitivt inte att det är tufft att "tackla sönder en 16 åring".
      Jag tycker inte heller att det ger någon effekt att addera två "ä" till "nä" när man försöker bevisa något.

      Radera
    4. Ålder 16 år, spelar det någon roll ??
      Om åldern spelar roll är det Kempes fel i så fall, han skall ju inte ta ut spelare som inte klarar av att spela seniorhockey, eller måste alla motståndare åka omkring och tänka det är ett barn på isen???
      Nej kom in i matchen ni som inte förstår er på vad hockey går ut på.
      Bänka barnet tills han klarar av vuxenspel, därmed inte sagt att det är rätt att köra över någon, bara att ni lägger fockus på fel person.
      A A

      Radera
    5. HAHAHAHAHAHAHAH!!! AA, vad säger du?
      Klar åldern inte spelar roll... Men det har inte med saken att göra.. Det du skriver är ju i princip att du tycker det Fahla gjorde är okej.. Sen finns det garanterat en anledning till att han gjorde det på Julle och inte Ottinger tillexempel. Fegt! Kom in i matchen nu! AAA

      Radera
  5. Nej helt fel Pålle,den stora snackisen är GRISHOCKEYNS vara eller inte vara.

    Att dra ner på tempo, ändra femmor osv. söka nya vägar är en sak, men när man börjar att slå och hacka sönder spelet, och mygla(Hålla sig vid båset så länge man kan och sinnnessjuka målgester osv,osv)Bara för att reta upp motståndarna,DET ÄR ANKDAMM och inte bra hockey däremot.

    Vad jag kommer ihåg ifrån Söderstöms tid så förekom detta fenomen inte då,
    bara för att man är/var 6 man kort.

    Mvh Mr.KHK..!

    SvaraRadera
  6. Jag anser att i stridens hetta kan tacklingar och på-åkningar ta illa och spelare skadar sig.......men när man kör på någon med syftet att skada sin motståndare då måste man agera!
    I detta fallet spelar det ingen roll om det var Fahlqvist eller någon annan spelare som delat ut den fula tacklingen, för pucken var inte ens i näheten av varken Julius eller Fahlqvist, utan det var en ful tackling som inte delades ut i kampen om pucken utan i endast i syftet att skada......trist, mycket trist..........

    SvaraRadera
  7. De som försvarar Fahla, han åkte runt och tacklade Julle under träningar under tiden som han spelade i KHK, gjorde också en idiotisk tackling för 2 säsonger sen mot Nybro så är inte förvånad att han skulle hitta på något sånt

    SvaraRadera
  8. Ny boxningsmatch på måndag!
    Plats: The fox and the anchor.
    Tid: Löpande under kvällen
    Blå ringhörna: KHK
    Röd ringhörna: OIK
    Domare: KHK-aren (om han kan hålla sig neutral)

    //Diciplinnämnden

    SvaraRadera
  9. varför kan ingen lägga upp videon på Fahlas grej så slipper vi spekulera i tomma intet....vi i Oik vet ingenting om händelsen???

    SvaraRadera
  10. Finns en video upplagd på skarpsvärds blogg.Men inte blir jag så mycket klokare för det, ser ju inte så farligt ut.Goiset

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är pga. den tacklingen (ofarliga, precis som du säger) som Fahla i ett något senare skede crosscheckar Julle i huvudet för att ge igen. Den crosscheckingen är dock inte med i det klippet, utan finns på andra bilder som mig veteligen inte är publicerade.

      Radera
  11. Då är alltså Fahla anmäld och vi får vi se vad man kommer fram till. Det är skönt att det finns oberoende som skall ta beslut i detta. BLT och Skarpis tycker i alla fall att detta är jättekul. Men jag tror och förutsätter att KHK har på fötterna när man gör detta, annars blir det bara pinsamt ! Simon Skoog skyller ifrån sig och tar inget ansvar överhuvudtaget. Utan han svänger fram och tillbaka i sina uttalanden ! I grund och botten handlar detta bara om 2 saker : 1. KHK vill visa att man är herre på täppan, vilket innebär i förlängningen också att man får räkna med att ha ögonen på sig 2. I Olofström får man i modersmjölken med sig ett hat mot stora stygga KHK. Jantelagen och mellanmjölksmentaliteten visar sig återigen.

    En sak skall vi har väldigt klart för oss. Att använda tv som bevismaterial är numera vardagsmat sen en 3-4 år tillbaka. Det görs i fotbollseuropa, hockeyligor runt om i världen, allsvenskan, elitserien you name it ! Det är 2012 nu och inte 1982 som en del tycks tro. Skall bli väldigt intressant att se om OIK anmäler Bates, eller om det bara är tomma ord från sportchef Skoog !

    Var och en får ta ansvar för sitt handlande och agerande : KHK, OIK, Fahlqvist, Skoog mfl !

    Ärendet har fått alldeles för stora proportioner. Men detta är garanterat något man får räkna med framöver i dagens i mediaklimat, twittrande, bloggande och face-bookande !

    Hockeytemperaturen stiger i vilket fall som helst !

    /Skalbaggen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra skrivet.. Skoog verkar inte besitta någon direkt rutin efter sina uttalanden i tidningen. Dem är ju lite sorgliga att läsa!

      Radera
    2. Nu är det ju KHK som funderar på att anmäla OIK efter 4:e förlusten av 5 möjliga.
      Hatet med modersmjölken finns väl i så fall i Karlskrona och är då riktat mot Olofström?
      Jag har inte sett incidenten och kan därmed inte uttala mig om den. Alltid trist när någon blir skadad. Om hockeyn skall ha någon framtid tror jag att man måste komma bort från exempelvis allt våld mot huvudet, alla slagsmål och de våldsamma tacklingar som vevas på youtube. Respekten för motståndaren måste återupprättas.
      Mitt OIK har ett par spelare som spelar lite respektlöst, det medger jag, men det är i stort ett spelande lag och absolut inte värre än något annat lag. Alla supportrar borde ta ett steg tillbaka och titta på sitt eget lags sätt att spela fundera på vad det är man gillar och på vad man inte gillar. Att blint bara försvara sitt lag driver inte utvecklingen åt något bra håll.

      Radera
    3. Bra sagt, håller med i det mesta förutom att något hat inte existerar enlig mig, men däremot tycker jag att oik har börjat spela destruktivare sen Lust kom dit, effektivt ibland men fruktansvärt drygt att kolla på när dom visar den sidan.

      /Blekingehockeyälskare.

      Radera
  12. Vad jag förstår så har KHK INTE anmält Fahlqvist, beslut ska tas senare enligt BLT:s nättidning ikväll......Hur kan Skarpswärd gå ut med fel information i sin blogg tidigare idag, han måste verkligen bli felinformerad allt som oftast :/

    SvaraRadera
  13. Tacklingar ingår i spelet, dessa kan ta fel ibland och spelare blir skadade men det är tyvärr en del av spelet. Men att slå ner någon bakifrån med ett tillhygge (klubban) kan aldrig vara okey, oavsett vem och vilken klubb denna personen tillhör. Tycker KHK gör helt rätt om de anmäler, det handlar om vanligt jävla civilkurage. Med Simons resonemang så måste han tycka att det är helt okey och slå ner folk på stan med tillhyggen.. Lite långsökt kanske, men det hör hemma lika lite i hockeyrinken som på stan!!

    SvaraRadera
  14. Skoog kanske är jävligt trött på gnälliga Khkare ..sen sin tid i Khk...aldrig funderat på det?? Skoog som var såå lat och även Fahla. KEMPE????

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har nog missuppfattad det mesta.. Det är inte Kempe som anmäler det är KHK. Tycker det är väldigt roligt att läsa OIKs kommentarer, om det hade varit så att Jimmie slagit klubban i huvudet på Prez, hade ni tyckt likadant då? Att det är en del av spelet och att det inte är så farligt? Bara undrar.. OM det är som situationen har beskrivits så SKA man anmäla sådana tilltag, det hör liksom inte hemma på en hockeymatch! End of story!

      Radera
    2. Nu är det ju "Skuuuuug" som gnäller.
      KHK kommer bara med fakta, Fahla gav Julle en crosschecking i bakhuvudet, Julle fick åka ambulans. Vad Julle gjorde och sade emot Fahla innan detta skedde spelar ingen som helst roll, våld emot huvudet är förbjudet.

      Radera
  15. Kan vi inte få se beviset som ni pratar om? En liten video???? Men var är den???

    SvaraRadera