söndag 5 februari 2012

Sjunde raka!

Bra tempo i inledningen av matchen där båda lagen byter chanser. Efter fem minuter  kommer första målet, tyvärr är det inte KHK som gör detta utan gästande Mariestad. KHK skapar efter detta ett bra tryck och är nära en kvittering.
I samband med ett PP för Mariestad skapar de några riktigt bra lägen och även i efterföljande 5 mot 5 spel får Timo visa upp sitt register.
Med två minuter kvar av första får KHK chansen i 5  mot 3. Hårt tryck med flera bra lägen skapas men tyvärr hittar inte pucken in bakom Mariestads målvakt.

Knappt tre minuter hinner gå av andra innan kvitteringen kommer. Det är Niklas som snyggt sätter den stolpe in. Resten av perioden kännetecknas av tuta och kör hockey där KHK inte kommer upp till det spel och den nivå vi blivit bortskämda med. Detta straffar sig tillslut då Mariestad med tjugo sekunder kvar återtar ledningen.

Trots några ommöbleringar i vissa femmor blir spelet inte bättre och efter åtta minuter väljer Kempe att ta time-out. Ett lyckat drag visar det sig för två minuter senare är det kvitterat och även denna gång är det Niklas som gör målet.
I slutet av perioden hettar det till en del och det gruffas efter varje avblåsning. Mariestad tar ut målvakten med en minut kvar för att försöka knipa det lilla halmstrå av chans till en PO plats som finns kvar om de tar tre poäng. Något mål blir det dock inte och matchen går till förlängning.

Inga mål i förlängningen trots några fina lägen.

Mariestad sätter sin första straff men det hjälper föga när det blir deras enda mål och KHK sätter två genom Pöllänen och Ågren.

Två poäng som borde varit tre om det slarvats och solokörts mindre. Det positiva är att man vinner även då spelet inte stämmer och nu har sju raka segrar och behåller andraplatsen i tabellen.

7 kommentarer:

  1. En av de sämsta matcherna denna säsong. Slarvigt och tafatt spel, passningar i midjehöjd eller bakom medspelareom nu pucken inte kom till en motståndare istället.
    Smålänningarna såg väl minst sega och förvirrade ut. Övriga vet jag inte riktigt vad dom pysslade med.
    Skall bli intressant att läsa eftersnackeg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker Nisse har helt rätt.. idag kändes det som att "vi" (KHK) gör endast det som krävs. dem är klara då drar man ner på tempot istället för att köra på det fantastiska och säkra spel man haft dem senaste matcherna. Tycker det va tråkigt, man kunde visat att man också spelar för publikens skull och inte bara för att göra jobbet. det är min åsikt, jag kanske resonerar helt fel? annars tycker jag ändå det är skönt med vinst för grabbarna! dem är värda alla poäng dem får!

      Radera
  2. Nisse: När jag gick på mellanstadiet lärde jag mig att Mariestad ligger i Västergötland, men vissst ; KHK skriver om kartan ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Syftar givetvis på Magnusson, Ågren och Elofsson, i den sk. "Smålands-kedjan", om namnen är bekanta, Einstein!

      Radera
    2. Visst skriver KHK om hockeykartan, det är sant. Däremot verkar LÄSFÖRSTÅELSE inte vara något som man fick lära sig .

      Radera
  3. Du anonym tror du inte Nisse menade Khk:s Smålands line och inte Mariestad .
    Vad tror du? Kanske du som har dålig koll ?

    SvaraRadera
  4. Jag tycker att det är minst lika mycket allvar nu! Skillnaden på att förlora en två eller ingen match nu kan avgöra om vi kommer till kvalserien eller inte.. Tänk att få komma till po 1 och har många många tuffa matcher innan serien börjar!

    //freddie.B

    SvaraRadera