lördag 3 november 2012

Vägvalet!


Igår blev den nionde raka förlusten ett faktum när Taif tog sin andra 4-2 seger mot oss. Vi har ledningen med både 0-1 och 1-2 men att vi inte räcker hela vägen är inte helt oväntat när vi har en skade/sjuklista lika lång som maxikvittot den 23 december. Men med tre vinster på 18 matcher kan vi inte skylla på skador.

Statistiken säger givetvis inte allt men med 1,7 gjorda mål, 3,7 insläppta mål och 0,5 inspelade poäng i snitt per match efter 18 omgångar säger den ändå en hel del.
Med nuvarande poängsnitt tar det oss 22 omgångar till att komma upp i 20 poäng som just nu innebär säker mark och då ska inte Almtuna ta en endaste poäng under dessa 22 rundorna. Vi vinner var sjätte match och det håller givetvis inte.

Klubben har nu två val som jag ser det. Man kan köra på med det vi har och sent i januari förstärka truppen för att ta sikte på att vinna vårens kvalserie. Eller så väljer man nu att ge resten av säsongen en chans genom att se till så vi har en första lina som leder laget och verkligen vinner matcher åt oss. Hur mycket det krävs för att komma dit och vad som behövs vet en man och det är Janne Karlsson. Han vet vad som behöver till på denna nivån och det får enligt mig bli han tillsammans med Calle som stakar ut vägen. För än finns möjligheten att rädda denna säsongen och det är just denna vägen jag hoppas vi tar.

Vi har en bra grund med många krigare/arbetare som håller på HockeyAllsvensk nivå men det räcker inte att ha fotfolket, vi behöver riktig spets. Spets som höjer sin omgivning och får sina medspelare att prestera utöver det vanliga. Vi har en inlånad Rögletrio som tillför energi men vi behöver mer än så, vi behöver mål massor av mål! Att hitta det nu mitt under brinnande säsong är ingen lätt uppgift men en uppgift som behöver lösas!

Imorgon spelas sista omgången innan uppehållet och jag hoppas vi är många som åker till Arenan för att stötta laget och fortsätta visa grabbarna att så länge de gör allt och fortsätter att kriga så finns vi bakom hela vägen, hur länge de än krävs.

Under uppehållet blir det till att gnugga geniknölarna för att staka ut vägen inför fortsättningen!

1 kommentar:

  1. Lägesrapport på hemsidan saknar 66 Wallmark skadad eller bara bortglömd av stressad sportchef ?

    SvaraRadera