måndag 12 november 2012

Inte ända fram!

KHK startar matchen i ett högt tempo och trycker tillbaka Troja ordentligt. Första fem minuterna radas chanserna upp och närmast är McDonell när han i PP får stå helt ren framför Troja målet men Bengtsberg spelar bra. Sen kommer en tiominuters period där Troja lyfter upp sitt spel och när 15 minuter precis passerat kan inte ens Timo stå emot utan 1-0 sitter i nät. Spelet böljar sen fram och tillbaka och det är inget strukturerat spel utan det går mest på chans. Båda lagen skapar chanser men 1-0 står sig.

Andra perioden präglas av hafsigt spel och inget av lagen lyckas komma upp i någon spelmässigt högre nivå. Båda vill väldigt mycket och kör full fart framåt. I 11 minuten är det nära 2-0 men Timo gör en makalös räddning. När domaren sedan avvaktar en Troja utvisning passar KHK på att sätta dit 1-1 genom Höglund och nu hettar matchen till rejält. När en Troja spelare utmanar store Magnusson får han en färd som slutar en bit inne i KHKs bås och man märker hur viktig matchen är för bägge lagen.

Sista akten startar lite mer avvaktande och inget av lagen vill släppa till nåt i onödan. Troja äter sig sakta men säkert till ett övertag och i 13 minuten kan de ta ledningen efter att en skymd Timo får släppa ett backskott förbi sig. KHK gör vad man kan för att få till en kvittering men Troja spelar smart och även att Timo lämnar målet med minuten kvar står sig 2-1 tiden ut.

Ytterligare en tung förlust där vi helt klart är med i matchen men inte räcker hela vägen ut. Bitvis är det alldeles för hafsigt spel och slarviga passningar och när det inte blev någon utdelning efter de fina spelet i inledningen utan Troja kan göra första målet får det jobbas i uppförsbacke.

Tyvärr fick vi också se en ny skada då Pöllänen utgick och det är bara att hoppas på det bästa så det inte är något allvarligt.

Det fanns dock en sak att glädjas över och det var KHK klacken som höll låda ända till slutet.