torsdag 22 november 2012

Höök, Erik och dubbelpassare!

Efter dagens värvning av Erik Nyström blev jag fundersam på hur Calle tänkt och tog därför kontakt med han nu ikväll.

När det gäller just Erik så är det enligt Calle en duktig spelare med modern skolning som passar väl in i Jannes spelfilosofi. Calle ser långsiktigt på denna värvningen och när nu chansen kom att värva en bra spelare till rätt pris så slog man till.

När jag påtalar att det blir en väldigt stor trupp så säger Calle att de just nu behöver alla tillgängliga i och med alla skador men om det senare skulle bli så att alla tillfrisknar kommer de ta beslut om eventuella åtgärder där och då.

Spetsspelare söker man hela tiden men Calle är väldigt tydlig över att det ska vara spelare som stannar hela säsongen och inte lämnar helt plötsligt. Samtidigt ligger KHK långt ner på näringsledjan när de fåtal lediga toppspelare ska välja klubb. Men detta ändras givetvis om det skulle visa sig att NHL ställer in hela säsongen.

Calle har kontakt med Brooks just när det gäller spelare från andra sidan Atlanten och de var i kontakt senast igår.
Samtidigt har vi två icke EU spelare men här berättar Calle att man undersöker möjligheterna att få till ett dubbelpass för Logan som tydligen har släkt i England. Det innebär samtidigt att även Shay vore aktuell igen om skadan läkt. Skulle detta lösa sig blir det givetvis även betydligt fler intressanta spelare tillgängliga.



1 kommentar:

  1. När blir det dax för att få in en ordentlig BACK?
    Alla dessa forwardsvärvningar när problemet ligger (enligt mitt tycke) på försvarssidan. Anfallspelet börjar med en stabilt försvar och de backar vi har tappar alldeles för mycket puck vid blå och gör för många tabbar framför eget mål.
    Högst upp på min önskelista ända sedan seriestarten har varit en klassback med rutin. I nuläget har vi en back som född före -85 och han är stundtals duktig, men han saknar den där riktiga "pappa"rollen för alla de lovande backar som finns i laget.
    En back i den stil som Brooks var när han spelade för klubben skulle behövas.
    (Säger inte att vi gjort dåliga värvningar, men fokus har alldeles för mycket på att värva forwards)

    SvaraRadera