söndag 4 november 2012

Nere på nio men uppe igen!

Vi inleder första perioden som så många gånger för med ett bra spel och flera heta målchanser men likt tidigare hittar inte pucken in i nät. I femton minuter känns vi som det bättre laget men efter några misstag vänder matchbilden helt och Almtuna trycker tillbaka oss sista fem då vi inte fullföljer till 100% vilket ger dem  övertaget. Perioden slutar 0-0 och matchen är helt öppen.

I andra perioden fortsätter Almtuna att bita sig fast i vår zon och nu hänger ett mål i luften men med Timo som sista utpost kan vi hålla buren ren från påhälsning. Efter tio minuter kan KHK etablera ett längre anfall och det avslutas med att Pöllänen kan ta bakvägen och lätta in 1-0. Nu är det helt plötsligt proppen ur och minuten senare är det Fimpen som bra placerad framför mål kan lura bort Almtuna keepern och öka på till 2-0. När domaren något senare blåser straff så stiger Jensen fram och bara ska sätta dit pucken vid bortre stolpen trots minimal lucka och nu har vi äntligen stolpe in.

Jensen är sen en stolpträff från att öka på till 4-0 när sex minuter av tredje perioden passerat men Almtuna trycker på och lyckas i ett PP reducera. När det är knappt tre minuter kvar lyckas Almtuna åter reducera och nu kan man nästan ta på stämningen och nervositeten i Arenan. Det blir ett par gastkramande minuter innan Pöllänen på pass från Höglund får hela rosenholm att brisera i ett segervrål. 4-2 i öppen kasse och tre superviktiga poäng stannar innanför väggarna.

Efter nio raka förluster och nio spelare på frånvarolistan var det nog många som trodde att vi var uträknade men likt en envis och blåslagen boxare reser vi oss precis innan ten and out kommer och detta var exakt vad både laget och publiken behövde inför fortsättningen. När segerpucken singlade in i Almtunas mål kändes det som att massor av nervknutar löstes upp och var det nån match som var extra viktig att vinna så var det just denna. Vi kan gå in i uppehållet med en seger i ryggen och fyra mål i motståndarkassen. Lägg därtill 8 poäng istället för 14 upp till säker mark och just Almtuna så inser alla vikten av dagens seger. Nu gäller det att spelare kureras och viktiga beslut tas under denna matchfria vecka som väntar. Sen tar vi ny sats inför de återstående 33 omgångarna.

Måndagen den 12 november åker vi till Ljungby för att visa Troja att vi aldrig ger oss och att kvällens seger inte var en tillfällighet. Vi gör det stärkta, vi gör det tillsammans framåt uppåt!