fredag 2 november 2012

Upp till bevis!

Här nedan kan ni ta del av diciplinnämndens beslut och dom efter McDonells matchstraff mot Asplöven. Här framgår att det finns en filmsekvens på händelsen och nu tycker jag att hockeyförbundet ska släppa den offentlig så vi alla kan få se vad som verkligen hände och hur allvarligt det var. Är dock tveksam till att det kommer ske utan filmen arkiveras garanterat omgående!

BESLUT!
Efter match penalty i match mellan Karlskrona HK – Asplöven HC, HockeyAllsvenskan, den 31 oktober 2012, åläggs Kent McDonell, Karlskrona, följande straff för skallning:
Avstängning från och med den 1 november till och med den 4 november 2012. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.
Bestraffningen innebär totalt två matchers avstängning (inklusive den automatiska avstängningen).

SKÄL
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, yttrande från Kent McDonell samt en filmsekvens från händelsen.
Av anmälan framgår att Kent McDonell gjort en skallrörelse som träffat en motspelare på visiret. Av anmälan framgår även att rörelsen utfördes som svar på att motspelaren gjort en hastig överkroppsrörelse. Kent McDonell har lämnat en redogörelse som huvudsakligen överensstämmer med anmälan. Han har dock uppgett att han reflexmässigt böjt fram huvudet och att hans enda avsikt var att skydda sig.
Domaren har i anmälan lämnat en tydlig redogörelse för händelseförloppet och uppgett att Kent McDonell utfört en skallrörelse som träffat motspelaren på visiret. Disciplinnämnden finner därför att det är utrett att Kent McDonell gjort sig skyldig till skallning. Händelsen är av lindrig karaktär och straffvärdet är därför relativt lågt. Kent McDonell har dock helt nyligen bestraffats av nämnden och det rör sig alltså om ett återfall (se ärende nr 31-12/13). Mot denna bakgrund bör Kent McDonell ådömas en avstängning. Avstängningens längd bestäms till två matcher inklusive den automatiska).

9 kommentarer:

  1. Disciplinnämnden skämmer ju ut både sig själva och hockeyn.

    SvaraRadera
  2. Vad vill i ha för hockey i Sverige eg? En hockey där det är OK att filma till sig fördelar men där slagsmål bestraffas mycket hårt.
    Ja då gjorde disciplinnämden rätt...

    Och vad är det för kommunistfasoner att gömma undan beviset? Ut med det så folk får bedöma och diskutera!

    /KHK-Johan

    SvaraRadera
  3. Vad hoppas ni uppnå med att älta det här? Gjort är gjort och går ej att göra ogjort, oavsett hur mycket ni lipar.
    Nä släpp det här nu och gå vidare istället för att framstå som några blekingska gnällkärringar.

    SvaraRadera
  4. Mest förbannad på McDonell, fan man beter sig inte på detta sätt, en lagkapten som gör en sån jävla onödig grej som drabbar hela laget som befinner sig i kris.

    SvaraRadera
  5. Hej Pålle
    Det är bara att ta kontakt med disciplinnämnden och begära ut filmen, det måste vara en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen

    SvaraRadera
  6. Briljant idé.

    Disciplinnämnden är ju, som som vi alla vet, en statlig myndighet.

    SvaraRadera
  7. en allmän fråga såhär i "avstängningstider", vart vänder man sig för att ta del av disciplinnämndens motiveringar och beslut i frågor om match- respektive gamepenalties? har du någon mailadress eller sida där man kan ta del av detta?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet inte exakt men kolla med Svenska hockeyförbundet.

      Radera
    2. ja jo :) jag trodde du visste lite mera exakt eftersom du lade ut texten om McDonells senaste bedrifter. var fick du den texten ifrån?

      Radera