fredag 23 november 2012

Bräcklighetens ansikte!

I två perioder visar KHK upp ett piggt spel med högt tempo där den höga forecheckingen resulterar i stressade Karlskoga spelare som trots sin andraplats i serien ser mer än lovligt mänskliga ut. 2-2 efter 40 spelade minuter lovade mer och gav hopp om poäng ja kanske t.o.m en seger.

Att Karlskoga i början på tredje tar ledningen ändrar inte den bilden men när chansen till kvittering kommer i ett PP strax efter kommer det avgörande momentet som punkterar matchen och det är Karlskoga som med en man mindre utnyttjar ett misstag och sätter 2-4.
Detta enda misstag blir helt avgörande. Det spräcker den bubbla av självförtroende som byggts upp under de två inledande akterna. Så oerhört sårbara, bräckliga och sköra är vi just nu. För trots att det återstår 14 minuter vilket i hockeysammanhang är en hel evighet märks det direkt både på isen och läktaren hur luften fullständigt pyser ut. Kraften och tron på att lyckas vända finns helt enkelt inte där. Två puckar till ramlar in innan matchen är över men de är av mer akademisk betydelse.

KHKs mål görs av Höglund och Jensen.

8 kommentarer:

  1. Verkar vara nåt fel på fysträningen. Kanske mycket muskler men ingen uthållighet. Man orkar bara två perioder!!!

    SvaraRadera
  2. Ska inte mats ta o agera lite nu och rensa lite i laget. Han har lön för det men sticker huvudet i sanden som vanligt ta ditt ansvar för helvete nu eller avgå. // Marcus

    SvaraRadera
  3. Att vara hockeyspelare i KHK måste vara ett av dem otacksammaste jobb i hela hockeysverige, tänk er gå ut match efter match i vetskapen att man ska förlora, tycker uppriktigt synd om grabbarna som har blivit utsatta för denna förnedring. Vems fel är nu detta då? Hade verkligen Kempe sådan makt i KHK och att alla litade så blint på honom ang spelartruppen? Eller? Tycker styrelsen samt Mats J har mycke att stå till svars för, vi är dock nästan 3000 som sitter match efter match och pendlar mellan hopp och förtvivlan och sliter vårt hår så blodet sipprar mellan fingrarna, jag vet att det är ett medlemsmöte den 3 dec, tänk bara på att alla medlemmar kan inte komma, vi är även ickemedlemmar, vi vill oxå ha ett svar. Tänk på detta alla inblandade.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Börja med att ansluta dig som medlem. Är du inte medlem så behöver du inte bry dig.

      Radera
  4. Tror nog inte det är fysträningen! sitter nog mer i huvudet på killarna. Lätt att skylla på Zalar och fysträning men är nog fel att lägga det på honom. Älskar Timo men just denna matchen så får nog Timo ta på sig en del. Och ärligt Timo så gör du för många utflykter.

    SvaraRadera
  5. Det finns en ledning som måste gå ut i media och ta på sig ansvaret och stå upp för alla idiot värvningar denna säsong, när kommer det? Erkänn att ni har totalt misslyckats och att ni börjat fundera på vad ni ska göra efter detta totala praktfiasko ni åstadkommit så här långt. Jag känner mig lurad på mina pengar jag lagt på khk med säsongskort, sponsorpengar, parkeringspengar, kaffepengar och framför allt tiden. Jag hade inte räknat med att det ska bli vinst varje match men med den truppen som khk började med så fanns det hopp om en bättre placering så här långt. Det finns spelare som tjänar så mycket pengar och är här för att göra mål och dom är inte ens i närheten av målet och backar som inte vågar ta kampen utan blir förlamade då dom får pucken. (dock inte #3) själv slutar jag andas och blundar när #62 kommer in på isen, tycker inte att han har där att göra, hade han fått poäng för varje assist han gör till motståndarna så hade han fan ledit poängligan i hela allsvenskan. Tror nu att jag fått ut mig en del av ilskan, har då inte sagt ett ord om domarna och derans helt obegripliga domslut men det är en helt annan historia. Tack för mig som är en besviken och lurad khk fans.

    SvaraRadera
  6. Mitt i allt negativt måste man ju hylla den nya modo killen, Där snackar vi fart. Underbart att se dessa juniorer. Nu kankse inte khk har så många egna men ni kommer väl ihåg babyhawks.
    /svinto

    SvaraRadera
  7. Alldeles för dåligt främst det defensiva. Värvningarna på backsidan (Magnusson,Stephensson)är alldeles för långsamma i kombination med dåligt spelsinne.Detta borde man insett innan man värvade dem. Även Aaro alldeles för långsam och omständig med puck (det går i Ettan). Även Grönlund som var ett offensivt hot i Ettan är nu en komplementback. HA är något helt annat än Ettan. I HA är stark skridskoåkning ett måste. Är man lite långsammare som back måste spelförståelsen,och förstapasset från egen zon kompensera bristen på snabbhet.

    SvaraRadera