onsdag 5 oktober 2011

Lånekarusellen!

Att lag lånar spelare av varandra under säsongen är ingen nyhet men det börjar kanske bli dax att hockeyförbundet inför lite klara nya regler för vad som ska gälla. Det är främst korttidslån som jag reagerar på då lag kan toppa upp sin trupp inför vissa matcher som kan visa sig helt avgörande. Tycker det borde införas ett max antal och även en tidsregel t.ex max 3 spelare/säsong och de måste spela minst 2 månader för sin nya klubb.

Vad tycker ni om dessa lån? Här kan ni läsa en tänkvärd artikel av SMPs Enestubbe

4 kommentarer:

  1. Varför få låna alls egentligen? sätt en ordentlig tidsgräns (transferfönster) och när det stänger ja, då e de kontrakterade spelarna de som tränarna också kan använda sig av. Sätter större krav för sportchefer och tränare!
    möjligen ett säsongslån som då ska vara på kontrakt (t.ex. för juniorer som behöver utvecklas)

    SvaraRadera
  2. Håller med Enestubbe till fullo i artikeln! Inför mycket klarare regler och sätt tidsgränser för detta "flyttlån" mellan klubbar.

    SvaraRadera
  3. Behövs absolut regler!!

    SvaraRadera
  4. Herregud... Hur tror ni att mindre klubbar ska gå runt egentligen?
    Tycker lån är utmärkt, både för klubbar och för spelare som slipper sitta på bänken match ut och match in. Nu får de chansen att prestera, utvecklas och visa vad de kan. Fallet Sundsvall låter extremt, men visar samtidigt på det faktum att farmalag kanske inte är en sådan dum idé? NHL-lag har det av en anledning... Det är kanske i det perspektivet som reglerna och seriestrukturen borde granskas.

    Vi vet att ni KHK:are gärna vill köpa en plats i Allsvenskan,och här såg ni ett halmstrå att gripa efter.
    Men jag tycker nog att det är mer av ett pinsamt misslyckande att år efter år kasta pengar på isen och då tycka sig ha rätt till en plats i Allsvenskan. Ni får väll ta å spela er dit som alla andra.

    SvaraRadera