torsdag 6 oktober 2011

Inför Helsingborg med Kjell Bergsten!

Hej Kjell!
Hej!

Du var tränare för gamla Karlskrona IK två säsonger på 90talet. vad har du för minnen från denna tiden?
Två mycket bra minnesrika säsonger som jag ofta tänker på!
Den första helt otrolig med Kirill`"väggen" Korenkov i målet, en spjuver och fantastisk målvakt, Pavel Zobov, en elit-back som var stark båda vägarna, offensivt och defensivt och naturligtvis Sergej Martchkov under sin glansperiod med en otrolig teknik och snabbhet! En riktig hockeyartist!
Tyvärr lyckades det inte med att förlänga kontrakten med trion trots ihärdiga försök!

Inför andra säsongen handlade lagbygget om serieseger! Vi sommartränade hårt med 5-6 pass i veckan, ett par forwards med allsvensk rutin återvände till KIK, samt John Strömberg, skicklig målspruta från norrland, skrev på.
Det som behövdes i detta laget var två stora defensiva backar, tyvärr hade Oleg Kutsnetsov ett ledband som var dåligt, som han helt slog sönder i seriepremiären borta mot KRIF.

Ett annat trevigt minne är hockey veckan när vi bjöd in St.Peterburg med Boris Mihailov i spetsen för att spela mot KIK, Tingsryd och Mörrum.

Vad gjorde du efter KIK tiden och är du fortfarande involverad i Hockeyn?
Efter en lyckad säsong i Lysekil med hockeylyft och kvalspel valde jag år 2000 att flytta till Helsingborg där jag hade A-laget flera säsonger samt varit både klubbdirektör och sportchef är jag fortfarande i Helsingborg, numera som Junioransvarig, har ett kloster som sträcker sig från U-15 till J-20, så jag kommer på besök till Karlskrona denna säsong både med U-16 och J-20.

Du tog med dig Sergey som fortfarande spelar kvar. Hur klarar han av att producera år efter år?Sergej Martchkov kom med mig till Helsingborg år 2000, är fortfarande en profil på isen, trots att han hunnit bli lite äldre finns tekniken och skridskoåkningen kvar som adelsmärke.

Nu väntar ett möte mellan KHK och Helsingborg, vad tror du om matchen?
Det blir ett intressant möte med Karlskrona som tippat topplag och en stark nykomling i Helsingborg, tror på en jämn match där fördelen av hemmaplan kan falla till fördel för Karlskrona, men jag garderar med en stark 2:a ( Vi har ju Sergej Martchkov)

Hockeyhälsningar
Kjell Bergsten

2 kommentarer:

  1. Kjell Bergsten. Vilka goa tider, minns när man kom in till honom i "domarrummet" efter träning. En rejäl pris röda lacket petades in under överläppen, därefter en lika stor till. Välkommen till staun igen Kjelle!

    SvaraRadera
  2. Ha ha..... "har ett kloster". Hi hi, du menar "kluster" va, Pålle??? Annars blir det många munkar i Helsingborgs ungdomslag... ;)

    SvaraRadera