lördag 19 november 2011

Hur viktigt är PP och BP?


Ett bra powerplay och boxplay är givetvis viktigt och kan i många fall avgöra täta matcher. Det stöts och blöts om olika formationer och vilka som är bäst i dessa spelformer. KHK är riktigt grymma i både PP och BP.

Vi släpper bara in ett mål på ca var tionde (88,89%) boxplay vilket är riktigt bra. Enda laget i serien som är bättre är något förvånande Nybro (89,55%) som samtidigt är sämst i PP (10,94%). Med detta i åtanke borde vi kanske spela lite mer på gränsen och bli lite jävligare!

Om vi inte har så mycket att frukta i BP har våra motståndare det betydligt värre om de hamnar på botbänket mot oss. Vi toppar överlägset PP statestiken i serien. Ett mål på var fjärde (25%) PP är drygt 3 % bättre än tvåan OIK (21,88%) och ner till Halmstad (18,52%) som innehar tredjeplatsen skiljer det 6.48%.

Därför blir jag aningen konfunderad när jag gör en jämförelse med förra årets seriesegrare och tillika serieledare just nu, Kristianstad! KIK visar att man kan vara bäst totalt sett även om man är medioker i PP och BP. I PP ligger KIK tredje sist på riktigt usla 15% vilket känns som ganska unika siffror för en serieledare. Man är snäppet bättre i BP, på en sjundeplats har de 80,95%.

Är KIK undantaget som bekräftar regeln?

2 kommentarer:

  1. Vi spelar redan ganska mycket på gränsen då vi har tredje mest 2:or i serien (86 st) efter kungälv (90st) och krif(89st).

    SvaraRadera
  2. Rent statistiskt köper rökare fler cigaretter än icke-rökare.

    SvaraRadera