söndag 13 november 2011

En period räcker inte!

Battaglia behövde 25 sekunder för att presentera sig. 1-0 på skott utifrån i första bytet! KHK fortsatte att trumma på och visa vilka som bestämmer. Mitt i KHK pressen får OIK ett PP som Fournier ohotad kan utnyttja. OIK lyfter upp spelet något men i slutet av perioden tar KHK över igen och har bl.a ett ribbskott!

Vad som sedan händer i andra och tredjeperioden är en gåta. Från att ha pressat på och fört spelet blir det ängsligt. Det är stressigt och stirrigt i defensiven vilket även gör att uppspel och offensiven blir lidande. OIK ligger på och gör det bra. Vi ska vara glada att de bara gör ett mål till. Visst har vi några lägen att sätta pucken men OIK är numret större och spelar med ett helt annat lugn. Nu gäller det att gå tillbaka till grunderna och se till att defensiven blir stabil och därifrån bygga ett spel som fanns i slutet på förra säsongen!

Battaglia visar att han kommer bli riktigt nyttig när han kommit in i det ordentligt. Vill även plussa Sibbe som river och sliter matchen igenom.

20 kommentarer:

  1. Härligt med en objektiv karlskronit. Ni växer inte på träd!

    SvaraRadera
  2. Ja Steelers tar en i mina ögon oväntad men ack så skön seger. Pengar pumpas in i KHK men verkar inte ha speciell genomslagskraft. Steelers unga hungriga garde visar än en gång att hjärta som så många gånger förr slår plånbok!

    SvaraRadera
  3. 3 anledningar till varför vi inte klarar av att vinna mot lag som är över kvalstrecket:
    1) Vi är alldeles för långsamma! Inget tempo, inga snabbar vändningar, Bara lallar omkring.
    2) När vi anfaller kommer vi oftast från kant, istället för att komma från mitten. Mycket lättare för målvakt att ta skott från sidan
    3) Ingen vågar ta fighten. Det är väldigt få gånger vi har någon inne framför målvakt som skymmer alt. styr in en puck eller tar en retur. Helt enkelt för fegt spel.. Kommer tyvärr bli en kort säsong detta året =(

    //Freddie.B

    SvaraRadera
  4. Hockey är färskvara, man är inte bättre än sin senaste prestation. Men KHK är inte bättre totalt häller, vi kan inte säga att vi spelade bra i en period gång efter annan. Totalt så hänger vi inte med de bättre lagen.

    SvaraRadera
  5. Tycker det återgick till gamla synder igen, stundtals virrigt i försvaret, visst Bates kommer bli en tillgång framöver, men försvarsmässigt håller inte detta om khk räknar att gå långt. Tyvärr kan inte defensiven bli så särskilt effektiv, backarna håller helt enkelt inte måttet.

    SvaraRadera
  6. vi är så tacksamma inom Oik att Kempe ff är kvar som tränare! Tack Mats Johansson! Kempe behöver 5-6 nhl spelare till för att lyckas! Kanske s.crosby? Eller varför inte sedinarna? (ler!

    SvaraRadera
  7. Kan bara hålla med Freddie B, vi är inte bättre än så här, dagens lag är alldeles för överskattat, vi får hoppas på Oloström, bara att erkänna att dem har ett bättre lag än vad vi har i Karlskrona. Så är det bara.

    SvaraRadera
  8. Ja vad ska man säga, Bates Battaglia, en spelare kan inte göra ett helt lag. KHK har långt kvar, mycke långt kvar om man ska klara föreningens målsättning att gå upp i AS bara att konstatera att man inte gjort tillräckligt bra värvningar inför säsongen, OIK åkte sönder hemmalaget totalt

    SvaraRadera
  9. Tror faktiskt att oik går till kvalserien, dem har ett lag som verkligen har potential, fart och fläkt och fantasi i sitt spel, snurrade faktiskt upp oss rejält bitvis i kväll, det är bara att erkänna, man kan inte hela tiden bara säga att detta är en transportsträcka till jul man måste visa lite kunnande oxå, det har inte khk visat mig, i alla fall inte på hemmais där jag ser matcherna. Nej grabbar ni måste visa upp ett betydligt bättre spel om ni ska gå lika lång som i fjol.

    SvaraRadera
  10. En svala gör ingen sommar

    SvaraRadera
  11. Blir så irriterad av alla som säger att det finns potential i dagens KHK. Men visa de då, låt ord övergå i handling, tack.

    SvaraRadera
  12. vi får se i mars vem som är bäst i länet

    SvaraRadera
  13. Och hur såg det ut i förra säsongens grundserie?. Konstigt att alla ska börja gnälla när det blir en förlust. Ni förväntar er vinster och ett lag som vinner varenda match men hur är er egen prestation. Stötta och va optimister i stället för att gnälla. Det pratas om att hjärta ger bättre lag än pengar osv. Va positiva och stötta i med som motgång!
    För det är vi som är KHK!!

    SvaraRadera
  14. Olofström hade ALLT som vi saknade och de känns verkligen som en kandidat till kvalserien. Vi får hoppas att de tar steget upp i allsvenskan då det hade gynnat stort lilla Blekinge.

    SvaraRadera
  15. Jag stöttar visst mitt lag men kan bara konstatera att Olofström har ett bättre lag än vad vi har.

    SvaraRadera
  16. Instämmer! Igår var Olofström det bättre laget. KHK hade slarvigt spel, ivriga och ville för mycket. Olofström var fokucerade och gjorde det de skulle. Stort plus till Pöllänen, Svensson och Sirbäck som kämpade och slet matchen igenom!

    SvaraRadera
  17. " Stort plus till Pöllänen, Svensson och Sirbäck som kämpade och slet matchen igenom!
    "
    Vilken match såg du på?
    Pö var bänkad i tredje och var helt osynlig förutom när han tappar pucken vid offensiva blå vid 5-4 och det blir en kontring.
    Sv utmärker sig inte alls.
    Si drar på sig en utvisning genom att bakifrån hugga tag i en motståndare.
    Ja, vilka kämpar om det är dom som DU framhåller.

    / Vi höjer oss

    SvaraRadera
  18. Visst var Oik bättre igår för de spelade som ett lag och hjälpte varandra i alla delar(försökte och oftast gick det bra). Jag som Oik supporter kan bara undra vad herr kempe tänker på just i de momenten där matchen väger över till oik´s fördel (mitten av första). Visst har ni en tränare med ett stort kunnande, men att dumpa puck mot ett samlat lag är svårt och det såg man igår, tydligt. Det är säkert något han vill få fram innan han ändrar sig men är det värt att träna på försvar när det inte händer mycket framåt med tanke på att khk har 1:ans bästa spelartrupp på pappret? Jag som oik är förvånad att ni inte leder serien, men det är som så många före mig har sagt....Det gäller att få ihop laget! Välmött i stålhallen!

    SvaraRadera
  19. Pöllenän slet hela matchen?
    Vilken match menar du, han blev ju bänkad i slutet på tredje?
    Detta har jag väntat på länge!

    SvaraRadera
  20. hur fan kan du tycka SIBBE är bra....tycker att haan ska landa ifrån sin jävla divamentalitet....för det är där han är idag ta mig fan!

    SvaraRadera