onsdag 2 november 2011

En match i publikens smak

Då jag befinner mig i Färjestadland har jag lite assistans med matchrapporten av Mikael "Bävern" Johansson, stort tack för de Bävern!

KHK gör idag en match i 60 minuter och det är med en skön känsla som man lämnar arenan ikväll och det är så här hockey skall va, bra fart, bra stämning och vinst för KHK

1:a perioden
Bägge lagen börjar matchen i ett högt tempo där speciellt Nybro går fram med mycket folk för att sätta press på Karlskronas backar men KHK löser det på ett bra sätt och Nybro får inte riktigt tag i KHK som mer och mer tar över i matchen. KHK skapar några bra 3 mot 2 och en 3 mot 1 men skotten är inte farliga och i vissa fall skjuter vi inte alls. I slutet av perioden skjuter Jimmie Svensson ett överraskande skott som tar i stolpen men perioden slutar 0-0 med ett övertag i KHK:s favör.

2:a perioden
Matchen fortsätter med ett övertag för KHK men ett antal utvisningar får in Nybro en chans att ta över kommandot i och med ett fem mot tre läge där Jonas Karlsson visas av banan och går in i omklädningsrummet och tror att matchen är över men han hämtas tillbaks i matchen igen och den positiva versionen av detta är att domaren var stor nog att förstå att han gjort fel, den negativa tolkningen är att han hade noll koll, det är bara att välja själva.
12.58 stiger Hans Ottinger fram och trycker in 1-0 till KHK i Power Play och det känns rättvist för man har haft många chanser som man inte lyckats förvalta. KHK går till pausvila med ett övertag både målmässigt och spelmässigt.

3:e perioden
Efter 3:15 så går Sebastian Ellerstad in i boxen och tar ett skott och med mycket trafik framför mål är målvakten chanslös. Efter 11.11 reducerar Nybro lite snöpligt och man hör att oron sprider sig på läktaren men KHK trummar på och 14:06 så sprätter Tomi Pöllenen upp pucken i krysset och det känns nu som att KHK skall kunna stänga matchen men Nybro vill annat och gör en sista ansträngning och skapar lite tryck samtidigt som KHK får en utvisning som ger spel 4 mot 6 men det är då killen som redan varit en extra gång inne i omklädningsrummet in i handlingen och sätter 4-1 pucken i öppen kasse och det var samtidigt Jonas Karlssons första för säsongen.
Sammanfattningsvis så kan man säga att KHK gör en stabil match där bägge lagen bjöd upp till spel och det kändes som att det där snacket om en 13:e forward satte lite extra fart på forwards där jag gärna plussar lite extra för Wallmark och Ottinger men alla gör en godkänd insats idag.