lördag 13 augusti 2011

Matchreferat från Bävern!

Mariestad BoIS – Karlskrona HK
Första Perioden
Matchen börjar med bra fart där bägge lagen byter chanser med varandra, i målet har Karlskrona den unge talangen Jon Baston som börjar matchen med att göra några riktigt bra räddningar men 7 minuter och 17 sekunder in i matchen tar Mariestad ledningen genom ett skott från blå och Mariestad har bra trafik framför målet. Efter målet tar Karlskrona tag i matchen och radar upp chans efter chans och får bra tryck på Mariestad som är riktigt tillbakapressat och nog borde man satt någon av alla sina chanser men Mariestads målvakt gör det bra. Karlskrona har fyra jämna femmor (samma som matchen mot Oskarshamn) men femman med Jimma, Ottinger, Jocke, Jonas och Roger Wahlqvist gör en mycket bra förstaperiod. I Mariestad så är det kedjan med Johan Pettersson, Ronny Johansson och Filip Thörnqvist som visar att de är farliga hela tiden.
Andra perioden
Redan efter 38 sekunder så smäller det till i KHK kassen till 2-0 och det börjar bli lite uppförsbacke, Karlskrona spelarna fortsätter att hålla bra fart och har pucken största delen av perioden och spelar riktigt bra offensivt men oj vad svårt man har att sätta dit den trots att man har några riktigt vassa chanser. Mariestad börjar nu knäa lite och spelar mer och mer defensivt men kommer då och då i några farliga spelvändningar speciellt när deras förstafemma med Ronny Johansson i spetsen är inne på plan. 11.53 in i andra perioden så reducerar Karlskrona genom Sebastian Ellerstad till 2-1 och KHK pressen fortsätter.
Tredje Perioden
Man sitter hela tiden och tänker att nu lossnar det men det börjar allt bli lite Gislavedsvarning på matchen där KHK för spelet, har chanserna men inte får till det i avsluten, samtidigt skall man säga att Mariestad gör det bra och går inte bort sig trots att man har ett massivt tryck mot sig hela tiden. 8.39 in i tredje utökar Mariestad ledningen till 3-1 när KHK går bort sig lite i egen zon och man börjar nu även transportera pucken lite mer samtidigt som Mariestad ställer upp och gör det defensiva jobbet bra, i slutet tar Kempe självklart Time Out och tar ut målvakten i ett försök att få dit den men Mariestad lyckas att sätta den i tom kasse.
Sammanfattning
Matchen känns lite konstig i och med att KHK styr spelet samtidigt som det är Mariestad gör målen, man satt hela tiden och bara väntade på att nu vänder det men på ett litet otäckt sätt rann tiden bara iväg utan att det resulterade i några mål. 4-1 är ju en klar seger för Mariestad oavsett skottstatistik och spelinnehav utan det är bara att fokusera på lördagens match mot Skövde och vara beredd att göra det där lilla extra så man sätter dit den.