onsdag 24 augusti 2011

KHK-TV

Då många undrar över vad som hänt med KHK-TV och funderar på hur framtiden ser ut för detta populära inslag från KHK tog jag kontakt med Niclas Sjösvärd.

Hej Niclas!

Du är en av de inblandade i KHK-TV, vilka är ni som brukar köra detta?

Idag består teamet förutom mig själv av Niklas Olausson, Gustav Frideryd, Rickard Karlsson och så - ny för i år... Calle Höök. För att kunna tillhandahålla våra nya produkter så behöver vi förstärka med cirka fem personer. Är det någon som är sugen på att vara med i teamet så är det bara att höra av sig.

Ni har skämt bort oss med bra inslag och direktsända matcher, men nu verkar det ha stannat upp?

Det är sant att vi inte kommit med något nyproducerat. Lite trevliga inslag från Icebreakers 2010, men vårt fokus på allettan, playoff och kvalserien tog kraft under våren. Direkt efter säsongen så tog vi en välbehövlig paus för att ladda batterierna. Flera av oss har flera uppdrag inom KHK. Själv så la jag nästan 1400 timmar på KHK förra säsongen, så lite andrum behövdes. Under sommaren så har flera av oss arbetat inom marknadsgruppen med olika uppdrag som genererar pengar till klubben.

Gällande KHKTV så har vi analyserat förra året, planerat och drivit avtalsförhandlingar med både nya och gamla leverantörer samt med Svenska ishockeyförbundet inför årets säsong.

Blir det direktsändningar av KHKs matcher i fortsättningen?

Till en början såg det ut som att vi inte skulle kunna sända matcher i år, huvudsakligen beroende på att fler än 3500 hushåll förra året hade tillgång till gratissändningar via stadsnätet. Tillsammans med våra samarbetspartners har vi nyligen hittat en lösning som leder till att vi nu stänger möjligheten till "gratistittande" och därmed får en fortsättning av KHK TV:s matchsändningar. Det krävdes också en dialog med Svenska ishockeyförbundet (SIF) som mycket tydligt klargjort vad som nu gäller i tävlingsbestämmelserna. Vi har fått ett godkännande att sända, så svaret är positivt nog att vi kommer att sända.

Det blir troligen inte lika många bortamatcher... i alla fall inte i grundserien, bland annat p.g.a. av att flera klubbar kopierat vårt koncept och själva kommer att sända. Då beslutet kommit senare i år så hoppas vi att vi kommer att kunna få besked av berörda klubbar gällande bortamatcherna. Vi tror att vi kan presentera en fullständig matchlista inom ett par veckor. De klubbar som vi i första hand prioriterar samarbete med är de som det är långt att åka till för vår publik.

Vad är tanken med KHK-tv denna säsongen?

Tanken har hela tiden varit att fortsätta att utveckla KHK TV. Vår producent Sven-Gunnar Pettersson håller just nu på att titta på hur vi ska utveckla live-sändningarna ännu mer. Vi la ner mycket arbete under sommarens planering på en produkt som vi tänkte köra istället för matchsändningarna, men i och med att vi nyligen lyckades komma överrens om matchsändningarna så lägger vi denna produkt på is... tillsvidare.

Vi kommer att fortsätta med intervjuer av spelarna, dock i tre olika format varav två är helt nya. Då våra kollegor i division 1 uppskattat vårt tidigare arbete och koncept så vill vi hemlighålla och inte berätta vad vi ska göra riktigt ännu. De kan kopiera oss nästa år istället.

Förberedelser och produktion är i full gång och vi kommer snart att släppa första produkten som vi kallar "KHK COUNTDOWN".

Jag vill passa på att nämna en sak. KHK berör ordentligt, inget snack om saken. Konstruktiv kritik är bara positivt. Vi är lyhörda och kan utveckla KHK. Vi på KHKTV vill mycket gärna ta del av era idéer och tips och mejla de gärna till mig på niclas.sjosvard@khk.se


Tack för svaren!

Tack själv och fortsätt med ditt arbete med din blogg...Mycket bra !

5 kommentarer:

  1. Augusti till och med mars innehåller ca 195 arbetsdagar. Utav dessa har Nicklas jobbat 176 dagar 8 timmar om dagen med KHK TV (=1400 timmar. Bra insats av Nicklas.

    SvaraRadera
  2. Kul och bra att KHKTV försöker utveckla produkten. Dock tror jag man gör en miss genom att göra det på bekostnad av ett jämnt flöde. Många verkar vara ganska besvikna på att det inte är något infoflöde alls från KHKTV. Slå inte knut på er själva när ni inte har dem rätta resurserna och i början av säsongen när publiken vill få intervjuer och dyl med spelare och ledare. Kör så det ryker nu!

    SvaraRadera
  3. Vi är helt enkelt bortskämda. Förra säsongen fick vi något som ingen annan klubb i hela division 1 kan leverera. Tyvärr är väl det som är baksidan av att vi inte fått det vi förväntade oss av KHKTV denna säsong. Vi trodde väl att det skulle vara som förut. Det verkar ändå som man kommer att sätta igång snart. Bättre sent än aldrig eller ?

    SvaraRadera
  4. Ja det blir många timmar så var kan man jobba då för att det ska fungera?

    Stämmer det att det inte blir hemmapremiär mot Pantern pga byggnationen? Kan du inte göra en intervju om hur det står till där?

    SvaraRadera
  5. Snabbsvar:

    Tiden var i början april till mars....

    Just nu är det bara en lätt dimma, men det kommer att ryka ordentligt längre fram...och då kör vi ordentligt...

    Bortskämda ? Knappast...snarare en service som är fantstisk att leverera...

    Tufft...ja...arbetslös...under hösten...funkade då...nu ändå tuffare när jag har jobb igen...men roligt...

    Självklart hemmapremiär...Nedräkningen har börjat !!!

    ... Vi ses...Mvh Niclas Sjösvärd-KHK TV

    SvaraRadera