lördag 13 augusti 2011

Matchrapport SIK-KHK

Träningsmatch - Skövde IK – Karlskrona HK - Billingehov
Första perioden
Skövde IK börjar matchen i ett rasande tempo och sätter Timo Leinonen på prov direkt i matchinledningen samtidigt som KHK börjar lite segt. Efter 5.05 så tar Skövde ledningen helt välförtjänt men det blir även lite av vändningen för KHK som börjar ta tag i spelet mer och mer. Skövde tar några utvisningar vilket även innebär att KHK kan kvittera genom Johan Pettersson som var mycket bra för dagen.
Andra perioden
Karlskrona spelar bra och Skövde får jobba hårt i egen zon men gör det på ett mycket bra sätt medan Karlskrona trummar på. Stämningen ute på plan är ibland ganska så grinig och det märks att det finns en hel del prestige i matchen vilket ju är bra för bägge lagen. Vid 14.40 så jobbar Kristoffer Söder till sig pucken och ensam med målvakten sätter han upp den i krysset, riktigt snyggt och bra jobbat av Skövde sonen Söder. Karlskrona går till vila med en 2-1 ledning.
Tredje Perioden
Karlskrona fortsätter att ha ett spelövertag i början av tredje och efter 5.05 sätter Wallmark dit sitt första mål i KHK dräkten och han gör det riktigt snyggt, bra dragning och distinkt skott. Sedan är det KHK:s tur att ”drabbas” av en utvisning som Skövde tar vara på och reducerar till 2-3 och man märkte vid målet att det tillförde en hel del energi i Skövdes spel som nu kom in i en riktig bra period där man även lyckades kvittera till 3-3. KHK kom igen i slutet och hade bland annat ett friläge genom Patrik Ruiz som målvakten räddade. Perioden slutar 2-1 till Skövde och resultatet vid full tid var 3-3 vilket innebar 5 minuters Sudden Death.
Fjärde perioden
Efter tolv sekunder får Skövde en utvisning och KHK får möjligheten att spela 4 mot 3 men lyckas inte skapa något speciellt läge utan man märker nu att isen gör det lite svårt att få den där riktiga kontrollen på passen samtidigt som Skövde självklart jobbar på bra. Efter 5 minuter så är ställningen fortfarande 3-3 och det är dags för straffar.
Straffar
Efter en himla massa straffar så avgör till slut Skövde matchen via ett skott i Timos högra kryss och vinner matchen.
Sammanfattning
Matchen mellan Skövde och Karlskrona är en riktigt bra träningsmatch som även bjöd på lite känslor. För första gången så ändrade Kempe lite i kedjeformationerna men det var nog enbart för att känna sig för lite. Godkänt för alla med ett extra plus för Timo Leinonen som tävlar precis hela tiden samt backen Johan Pettersson.