onsdag 17 augusti 2011

KHK-KIK 4-5 efter straffar

En snabbanalys av matchen kommer här.
Första perioden var helt fantastisk av KHK. Man ägde varje millimeter av isen och KIK spelarna såg hela tiden ut att vara steget efter. 3-0 ledningen kändes i underkant.
I andra perioden startade KIK bäst och reducerade i inledningen. Men efter KIKs mål tog återigen KHK över och trots att man förlorar perioden med 1-2 kändes det spelmässigt väldigt säkert.
Spelet böljade fram och tillbaka i tredje perioden. Där KHK missade sina chanser såg KIK till att effektivt förvalta sina.
I förlängningen hade KHK flera lägen att avgöra men fortsatte att vara ineffektiva. I straffläggningen satte KIK sin första och resten av straffarna brände båda lagen.

Med 3-0 och 4-1 ledningar ska man vinna matchen. Riktigt onödigt att förlora när spelövertaget är så stort.

Blev fundersam över KHKs power play. Kempe valde att rulla runt på ordinarie femmor, finns det inga PP uppställningar som ska tränas in?

Matchens bästa: Första perioden, Ellerstad, Ruiz och Emil. Vill även lyfta fram Mingotti som spelar så lugnt och alltid står på rätt sida, bra jobbat!

Julius Bergman skadade sig på uppvärmningen och var därför inte med i matchen.