lördag 8 december 2012

Tre moment!

Trots att Örebro tillslut vinner gårdagens batalj med 5-2 gör vi en stabil och långa stunder bra bortamatch.

Örebro är riktigt spelskickliga och ett par av deras mål är riktiga godbitar. Men igår var vi med länge och störde stundtals Örebro riktigt ordentligt. Men bra fart under rören och ett betydligt mer aggressivt spel än senast mot Leksand var det snarare tre enskilda moment som avgör denna tillställning.
Med 19 sekunder kvar misslyckas vi med att lägga ut pucken ur zon och detta utnyttjas direkt till en psykologiskt viktig kvittering.
I mitten på andra kommer säsongens specialitet när vi åker på en tvåa för to many players och då sitter 3-2.
Efter 8 min av tredje kommer en ordentlig kvitteringschans då vi efter bra tryck får spela PP, men ett misstag på offensiva blå ger en Örebrospelare fritt fram och ensam med Oskar gör han 4-2.
Tre misstag som i sig inte verkar så stora men mot de spelskickliga lagen bestraffas obenhörligen.

Det finns dock mycket positivt att ta med sig och de senaste matchernas spel mot topplagen lovar gott. Om vi kan fortsätta på liknande sätt i de kommande matcherna bör de viktiga poängen också trilla in.

Nu laddar vi om och ser till att besegra Malmö i morgondagens hemmamatch!

5 kommentarer:

  1. Detta är inte bra khk måste ha 3 riktigt bra forwads. Vad fan tillför Mcdonell? Helt allvarligt så hade dem kunnat få fan så mycket bättre för dom pengarna. Denna säsongen är ett fiasko från början till slut, ramlar vi ur i år så tror jag hockeyn är död för ett bra tag framöver i Karlskrona.

    SvaraRadera
  2. Att KHK endast fått ihop 12 poäng efter mer än halva serien spelad så är det många frågetecken. Varken Kempe eller Karlsson har ju lyckats, kan man ju lugnt konstatera. Att sedan spelet ser bättre ut med Karlsson vid rodret är ju kul men så mycket poäng har det ju de facto inte blivit. Att man bytt ut lite backar är ju inte konstigt men att man inte sökt efter en riktig forward är för mig en gåta. Det håller inte att göra så få mål som KHK gör. Skador skyller man på och det är naturligtvis lite sanning i detta, men återigen så är det för få mål framåt även innan skadorna på Svensson, Pöllänen osv. När serien når 52 omgångar är det poängen som är avgörande, inte hur det sett ut i alla förlustmatcherna. Att sedan KHK har ett PP som är under all kritik gör ju att man inte vinner några matcher. Tvärtom gillar nog motståndarna när KHK får PP för allt som oftast blir det mål i fel kasse....

    SvaraRadera
  3. Motivationshöjande http://www.youtube.com/watch?v=gsWLbE4oOvI

    SvaraRadera
  4. Kul att vissa är nöjda efter ännu en förlust, spelar absolut ingen roll hur spelet/laget ser ut. Det är inte någon knatteserie där man inte räknar poäng och alla vinner något.

    SvaraRadera