söndag 2 december 2012

Den lilla skillnaden!

KHK gör återigen en stabil insats och tillåter endast Västerås att göra ett mål vilket tyvärr räcker då KHK ikväll blir nollade.

Båda lagen skapar en hel del bra chanser matchen igenom men två bra målvakter och två bra defensivt spelande lag gör att det blir en målsnål tillställning inför 2802 åskådare.

I slutet av första perioden är KHK ytterst nära en ledningspuck när man får chansen att spela 4 mot 3. Först rullar pucken ovanpå målet och direkt efter bryter Jensen in från kanten och lägger pucken i stolpen bakom en överspelad Västeråsmålvakt.

Men det är i slutet av andra perioden som det matchavgörande målet faller och givetvis är det genom de båda NHL spelarna Backlund och Berglund. Dessa båda herrar står för otroligt mycket av det Västerås presterar ikväll och är som flera gånger tidigare i höst den lilla skillnaden mellan seger eller förlust.

I tredje perioden styr Västerås spelet och KHK kommer aldrig riktigt nära även om det skapas några halvchanser sista minuterna när man får chansen i PP och Timo lämnar kassen. Västerås vinner rättvist men KHK är inte långt efter och det är nu imponerande att se hur man lyckas störa topplagen till skillnad från tidigare.

Saknade dock en hel del fysiskt spel som visade vägen mot Djurgården senast. Kanske berodde det på att Västerås är ett betydligt bättre lag och därmed svårare att komma åt.

Halva serien är spelad och nu väntar två svåra bortamatcher mot Leksand och Örebro och med det fina spel som visats upp på senare tid finns det förhoppningar om att några poäng ska kunna bärgas vilket vore skönt i jakten på lagen ovanför.

3 kommentarer:

  1. Jag håller med Micke!
    Skillnaden var Berglund, Backlund formationen...
    Det positiva jag tar med mig är vår nye fransman.
    Tycker han skapade ett lugn som ingen back i KHK gjort hittills. Mycket bra värvning.
    Lite Butler så tror jag vi kan släppa på mycket mer framåt.... Såg LIF-Malmö på tv och blev inte rädd för Leksand.... Nu kör vi!!!
    Jonny Norberg

    SvaraRadera
  2. Håller oxå med, allt har blivit "så mycket bättre", men visst saknar vi en riktig sniper, eller hur?

    SvaraRadera
  3. Klart att det blivit bättre, synd bar att domarna inte håller måttet i någon match, dömer lite som dom själv vill och verkar inte helt överens i vissa domslut.
    En riktig sniper? Ja det hade ju varit en dröm, undrar när #12 ska börja leverera poäng. Värvdes inte han för att han var en duktig framspelare och har haft en massa poäng för assist i tidigare klubbar han spelat i? I min mening så har han inte gjort sitt jobb och borde lämnat för att ge plats för någon annan.

    SvaraRadera