måndag 31 december 2012

Dåtid nutid och framtid! Fortsättning.




Avancemanget var klart och festen kunde sätta igång vi var framme vid det uppsatta målet ett par år tidigare än vad visionen talade om. Nu skulle det intressanta lagbygget ta form och som alltid gick spekulationerna vilda. Förväntningarna var med självklarhet högt ställda då vi som nykomlingar hade ovanligt stora resurser till att ställa ett slagkraftigt lag på isen. Jag hade mina egna tankar på vad som behövs för att komma väl förberedda till en tuff Hockeyallsvenska. Därför höjdes mångas ögonbryn när sportgruppen (Kempe, Tobbe, Mats) valde att förlänga med stora delar av gamla truppen och basunerade ut att det räcker med två nya backar och tre nya forwards till de förlängningar som flöt in. Det är givetvis väldigt enkelt att vara efterklok men faktum är att går man igenom kommentarer och foruminlägg så var det väldigt många som förbryllades över tilltron på den gamla truppen och hur få nya som togs in. Avsaknaden av en sportchef blev här tydlig och tilltron på Kempe som var den enda i gruppen med allsvensk rutin och även den var några år gamla var alltför stor.

Nyförvärven blev tillslut sex till antalet och här var det främst Kurki med många SM-liga matcher och Bröderna Stephenson med AHL rutin som stack ut. När det gällde Höglund, Jensen och P Magnusson kändes valen mer osäkra men ändå intressanta.

Sommaren tog slut och träningsmatcherna började sätta fart, och vilken fart det blev. Med ett i stort sett gammalt och inspelat lag såg vi till att vinna mot flera "storlag" och vi var många däribland jag som tog detta som kvitto på att vi var väl förberedda och att vi kunde se fram emot HockeyAllsvenskan med tillförsikt. Nu vet vi alltför väl hur lite en försäsong säger om framtiden.

Vem minns inte framgångarna i denna Cupen! Det var också här skadorna började då Shay
slog upp sin gamla skada vilket några veckor senare ledde till att han lämnade laget och åkte hem. In kom istället omgående elitseriemeriterade McDonell.

Efter den lyckosamma försäsongen var det den 12 september äntligen dags för premiärmatch borta mot Leksand. Flera hundra KHKare hade åkt upp för att se denna historiska händelse på plats och ytterligare flera hundra var bänkade på pubar och framför tv apparaterna. Det startade med en något nervös inledning där vi låg under med 1-0 och hoppet om en vändning med tanke på att vi ändå var med målmässigt fanns kvar. Men när andra perioden satte igång trampade Leksand gasen i botten och avgjorde tillställningen med tre snabba mål och välkomnade oss på ett brutalt sätt till HockeyAllsvenskan. Tio omgångar senare kom beskedet om att Tränarna Tomas Kempe och Oskar Andersson fick sparken på som det hette, sportsliga grunder. Men med 9 poäng på 11 matcher var det inte detta som var den egentliga anledningen utan att tränarduon hade misst förtroendet hos en stor del av spelartruppen vilket givetvis var ohållbart.

Sammanbitet i båset!

Att ge tränarduon sparken var enligt mig rätt beslut men att inte ha en ny tränare klar som direkt kunde hoppa in och gjuta mod i truppen var ett misstag som tillsammans med allt fler skadade spelare blev mycket kostsamt.

Janne inger framtidstro!

Jannes första match blev borta mot Malmö och till denna matchen anslöt även en trio röglespelare, Brendeheden, Törnkvist och Bergström där det i dags dato bara är Bergström som återstår. En match som också på nåt sätt visade att vi på läktaren aldrig sviker och står upp för vår kära klubb hur illa det än ser ut vilket värmer långt in i hjärtat!


Vändningen kom inte då och där men vändkorset med spelare ut och in rasade på och nådde smått komiska höjder. Skador och korttidslån avlöste varandra och när man äntligen trodde det skulle bli lite lugn och ro ökade frånvarolistan än mer och Calle dunkade upp tre nya backar på mindre än ett dygn. Kevin den franska landslagsmannen, NHL spelaren Chris och lånet från Växjö Linder anslöt och såg till att ge defensiven stabilitet men säg det som vara mer än några veckor. Växjö kallade tillbaka Linder och Chris ville hem igen vilket gjorde att även denna trio slutade med bara en, Kevin. Innan dess hade även en liten lirare från Modo Erik Nyström värvats.

Det skulle ta ända in till omgång 30 och hemmamötet med Asplöven innan Janne fick chansen att mönstra en någorlunda full trupp och med den vinsten kom också två till i omgång 31 och 33 där vi befinner oss nu. Tre vinster på de fyra senaste matcherna måste ändå kallas en vändning och gör att vi kan fira nyår med stärkt självförtroende och en ökad tro på ett bättre 2013.

En känsla jag vill att vi lämnar kvar och inte tar med oss till nya året är att vi gärna skriver upp de flesta lag vi möter och tittar storögt på när Leksand, Djurgården, Västerås glider in i Arenan. Vi måste inse att detta är vardag om vi ska kunna hävda oss i serien, tror knappast Almtuna eller Oskarshamn höjer på ögonbrynen över dessa lag och det ska givetvis inte vi heller göra. Vi är på denna nivån nu, varken mer eller mindre!

Nu lämnar vi detta året med en ordentlig vinnarkänsla som vi tar med oss in i det nya året. Ladda ner KHK appen och kolla in senaste filmen från vårens avancemang. Grymt bra och ger just den känslan vi ska bära med oss inför framriden! Ett 2013 jag återkommer till i nästa avsnitt, framtid!

Här är ett smakprov på filmen!

Jag vill önska alla sköna KHKare ett gott nytt år
med stora förhoppningar om ett lyckosamt 2013!

Som avslutning ska ni givetvis få en liten ledtråd på de senaste silly ryktena. För vad vore väl en januari utan dessa;)?
KHK lägger ribban högt och går för schack matt våren 2013!













3 kommentarer:

  1. Vi snor hem Klüft från Vita Hästen? Som andretränare?

    SvaraRadera
  2. Hoppas på ett framgångsrikt 2013 för KHK, är så otroligt viktigt att vi har ett lag i eliten i Karlskrona

    SvaraRadera
  3. Hoppas att khks hemsida blir bättre 2013

    SvaraRadera