måndag 10 december 2012

Grunden till problemet!

Vi ligger ohjälpligt sist i HA och just nu får grabbarna i laget rejäla skopor ovett och hängs ut på alla tänkbara ställen och givetvis har de ett stort ansvar över varför vi är där vi är. Men för mig finns det fler orsaker och grunden till att vi ligger där vi ligger är beslut, eller icke beslut som inte uppkommit nu, inte förra veckan, inte i somras utan redan för nästan exakt ett år sedan!

Där och då togs enligt mig det första dåliga beslutet när man valde att förlänga med Kempe. Hur än det där plusåret var utformat borde han inte fått förlängt utan fått beskedet om att efter säsongen kan du hitta en ny arbetsgivare. För det är väl ingen som tror att han fick sparken för de dåliga resultaten? Då skulle givetvis även Janne i rimlighetens namn få sparken omgående. Kempe hade inte förtroendet att leda laget nu och det hade han inte för ett år sedan heller om bara de ansvariga bemödat sig om att fråga runt lite!

Strax efter tas ett icke beslut som också får stora följder. Beslutet att inte tillsätta en sportchef med bra erfarenheter av det mål klubben jobbar emot. För oavsett om vi gått upp eller inte skulle en sportchef med bra erfarenhet av vad som krävs på HA nivå varit prio ett.

Så här skrev jag den 12 januari!
"Finns även en annan bit som jag tagit upp tidigare och det är att vi saknar en sportchef! Det har fått gå alldeles för lång tid utan att denna posten har blivit tillsatt."
Det skulle dröja ytterligare nästan 4 månader innan en sportchef fanns på plats.
Istället valde man att prioritera andra delar av en redan bra fungerande organisation och överlät lagbygget till folk som inte hängt med i HAs utveckling eller aldrig varit på den nivån att forma vårt första lag i HA.

Nu ser vi följderna av detta och ska vi gnälla och skälla på spelarna eller Calle så ska vi också komma ihåg att ansvaret ligger på fler stolar än så! För är det vi som är KHK så ska det gälla från toppen och ända ner till betongplattan.

Avslutningsvis tycker jag att vi ger fan i att gnälla och ser till att ta tag i problemen. Något jag är övertygad om att Calle och Janne gör just nu. För tillsammans ska vi se till att vända på detta även om vi ska gå den långa vägen via kvalserien!

18 kommentarer:

  1. Detta är ju allmänt känt sedan långt tillbaka. Sportgruppen får fetminus . Viktigare då att tillsätta en klubbchef ur sportgruppen. Amatörmässigt skött från start till....ks....div1...

    SvaraRadera
  2. Håller med fullständigt. Att Mats Johansson sköt upp det där grundläggande att anställa en sportchef i god tid innan förra säsongen tog slut är ett STORT misstag. Just nu känns det som han duckar allt kritik som finns om detta och låtsas som han inte har något att göra med saken.

    Men en sportchef som fått god tid på sig (calle eller annan)hade vi absolut inte varit i detta poängsnåla läget. Mats som då var styrelseordförande har ett av de största ansvaren för att vi ligger där vi ligger. Ramlar vi ur kan vi inte ha en klubbchef anställd.

    Hoppas man har en plan för senariot om vi ramlar ur så man inte står där med kostnader för personal som vi inte har råd med i div 1.

    SvaraRadera
  3. Du menar att man inte få gnälla på kHk när man spelar så dåligt ????????? När man vet hur bra dom kan spela . Det är som att säga till ett barn som gör fel att det är bra fortsätt som du gör det gör inget . Din tomte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Schyyyy, inte så högt. Mina barn tror fortfarande att jag är ute och köper tidningen.

      Radera
  4. Utan att veta hur kontraktet såg ut med Kempe, så fanns där tydligen en klausul i detta som sa att detta skulle omförhandlas i Januari 2012, oavsett hur det såg ut och om han inte fått förlängt 1 år, så hade det blivit en turbolent slutspurt på fjolårets seriespel vilket i slutändan med all säkerhet inte givit avancemang till Allsvenskan, man kan säga att KHK satte sig själva i en rävsax när man utformade kontraktet på ett sådant vis.

    Precis som du beskriver fanns det ingen mer än Kempe som hade erfarenhet av spel i Allsvenskan och utan en erfaren Sportchef och lika oerfaren styrelse kunde han i princip göra som han ville med truppen, när han sedan fick sparken så stod KHK helt utan erfarenhet av spel på denna höga nivå.

    Med Tobbe Karlsson i den tidigare sportgruppen och nu Calle Höök som sportchef och Mats Johansson som klubbchef har det ju verkligen visat hur mycket det betyder att ha en betydande erfarenhet av hockey på den här nivån. Ingen av dessa 3 har varit i närheten av sådana roller som nu krävs för att driva ett Hockeylag i Allsvenskan och nu ser vi resultatet av detta.

    Att Janne sitter säkert förstår ju alla, han är ju den ende i klubben med den erfarenhet som krävs på denna nivån, tyvärr har inte han heller kunnat få ordning på varken spel eller spelare, det är kanske bäst att gå ner en division för en nystart.

    SvaraRadera
  5. Kan bara hålla med dig Pålle!

    SvaraRadera
  6. Tobbe Karlsson har gjort mycke för klubben inget snack om saken, men hallå är det inte dax att byta ut honom någon gång, nu är han plötsligt hjälptränare, har han anställning för lång och trogen tjänst eller?

    SvaraRadera
  7. Av maffian Tobbe.Kempe och M Johansson är det bara en som ska vara kvar för uppskattat arbete. ..Tobbe naturligtvis. Vem vågar säga upp Karlskronas starkaste man M Johansson?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja inte ordföranden i alla fall

      Radera
  8. Ha ha ha ha ha ha 4900 ha ha ha ha vad bort det i kval serien 5600 ha ha ha ha då får ni ner till ettan igen ha ha ha ha ha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var kul....he he he ..så kryp in i rosthallen igen.......eller ni är inte där heller har vi förstått, är ni och kollar på Blekinges enda AS-lag istället tros..?

      Mvh Bajen666

      Radera
  9. Vi snackar om naivitet och okunskap från klubbledningens sida, men fy fan så usla dom välbetalda spelarna var mot Malmö.
    Hade vi vanliga knegare uppträtt så på vårt jobb hade vi fått kicken. Vi vill inte gnälla men när ledningen inte är kompetenta att bedriva verksamhet på denna nivå
    borde dom i rimlighetens namn bytas ut.

    SvaraRadera
  10. Analysen av att spela i ha misslyckades . Man trodde att man var bättre med en alldeles för vek backbesättning där somliga inte kunde agera koner i matcherna. Detta får man surt äta upp nu . Hoppas pengarna räcker till nya som kan rädda platsen i ha dom som tillkommit kan åka hem.

    SvaraRadera
  11. Tror ni det hade ramlat in SÅ mycket kulor utan M.Johansson (som enbart är där för sin egen skull)? Använd alla dessa pengar nu till att sparka ovan nämnda och sportchefen istället för halvtaskiga ICKE hungriga spelare så kanske det vänder.
    Motivation slår klass (läs Elitprospect).

    SvaraRadera
  12. Denna diskussion har nog funnits länge bland oss läktar experter. Men spelarna får ju var dag efter match stå till svars för insatser på isen. Men samtidigt så kanske inte övriga ansvariga blir angripna av supporters eller media. Dock hade ju blt börjat skriva om annat än spelarna och deras löner.
    Till dig som skriver: hade det varit på mitt jobb om man presterat så skulle det leda till sparken..
    Som tidigare elit idrottare vet jag hur det kan vara och alla försöker nog så mycket de kan. På ett vanligt arbete så blir du nog inte bedömd varje dag för hur du arbetat eller vad du producerat, åtminstone inte i media. Har aldrig läst: truckförare på abb lyfte för få pallar idag, måste höja upp sig annars kanske han bör lånas ut till djurkompaniet.
    Självklart bör alla tåla kritiken för det har ju inte varit en bra säsong, men alla ska stå till svars inte bara spelare och ledare.

    SvaraRadera
  13. Kopplingen att det bara är backarnas fel är ju helt klart från en kunnig hockey människa. Khk kanske inte haft den bästa backuppsättningen men nu är den minst lika bra som oskarshamn eller andra lag på po plats. Sanningen är att allt är ett samspel. Tappar man puck som fw på fel ställe kan detta rendera i baklänges mål där en back eller målvakt (men han har väl aldrig gjort fel) ser usla ut.
    Man måste se helheten. Khk har ju gjort otroligt lite mål också det är väl också backarnas fel eller?
    Sanningen är att det ligger i alla lag delar och även innan säsongen började med hur man la pusslet som Höök uttrycker sig.
    Det är inte över än hoppas verkligen khk kan ta några pinnar ni till veckan. Står bakom dem i vått och torrt. Är ibland tungt men vad fan jag ger inte upp. Vi ska klara oss kvar via kval eller via ett mirakel.
    Sten

    SvaraRadera