onsdag 19 december 2012

Nu vänder det!

Ja det är inte bara baserat på gårdagens övertidsvinst mot Asplöven utan också det faktum att vintersolståndet inträffar imorgon och då går vi mot ljusare tider. Ljusare tider brukar innebära KHK tid och som den kära Uggla sjöng, det är vår tid nu, alla leds av nr 77 eller nåt liknande. När det just gäller nr 77 så verkar han kunna spela mot Taif och det är verkligen i dessa matcher Jimmie behövs. Lägg därtill den danske fältherren Jens Svensson som visade sin storhet igår så känns resan mot 3 poäng betydligt ljusare. Visst vore det riktigt kul att få se dessa båda i samma kedja med tanke på den historia som finns men även med tanke på deras hockeykunskaper, släng även in McDonell då snackar vi power, elakhet och tyngd.

Att Taif har enorma problem med ekonomin har väl knappast undgått någon men jag hoppas verkligen att de reder ut allt dels med tanke på att dessa möten ger extra nerv men också för alla deras fans som inte ska behöva drabbas av nåt de inte har någon del i. Den svåra ekonomiska situationen är dock inget jag tror påverkar laget utan när pucken släpps blir det garanterat fullt krig i sextio minuter. Men en sak är klar, de ska inte få åka hem med några poäng utan de ska vi alla KHKare se till att behålla i jakten på säker mark hur det än ser ut eller går till.

Bloggkampen!
Efter förlusten mot Örebro rök Jeppe direkt och efter förlusten mot Malmö försvann Fredde och Sune. Jag lurades ut i korvkön av skoterraggarna igår och nu står mitt hopp och tro till att Bävern tar hem detta!

Fredde 15p, ute!
Kurre 6p (fegis!)
Bävern 11p
Jeppe 18p, ute!
Sune 13p, ute!
Per 9p
Pålle 12p ute!

4 kommentarer:

  1. Ingen Jimma på träningen idag, Samma ersättare i linan som i matchen.. Detaljer var dagens ord...
    Janne stoppade Power och Boxplay som var dagens huvudsyssla ofta för att peta in detaljer..
    Taggat bland killarna...... Snyggt ibland....
    Kan man önska en randig person som kan hockey?
    Hata TAIF!!!!
    Jonny Norberg

    SvaraRadera
  2. KHK är det lag som fått i särklass mest 2;or 177 st snittet är 146.KHK har alltså fått spela i num.underläge i en tim mer än snittet och 1,5 tim mer än MORA.
    En orsak kan ju vara att vi inte hänger med i alla situationer, men det är så markant mer än snittet, precis som i fjol i All-Ettan så blir vi mer bestraffade än många av våra motståndare.
    Matchen igår var en typisk sådan, det är lättare att klämma åt ett jagande upcomming/bottenlag än gamla storlag.

    Tycker att du kan belysa detta i en krönika nu innan TAIF matchen, Pålle.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "...det är lättare att klämma åt ett jagande upcomming/bottenlag än gamla storlag."

      Med tanke på att Leksand enligt swehockey har spelat en kvart mer i BP, och Malmö lika länge som KHK faller ju den teorin platt.

      Radera
    2. Glömde länken.

      http://stats.swehockey.se/Teams/Statistics/PowerplayAndPenaltyKilling/3005

      PP% ger en rätt bra bild av var problemet ligger - 12,77% är under all kritik.

      Radera