torsdag 5 april 2012

Mats om nutid och framtid!

Hej Mats!
Hej!

Det var en fantastisk upplevelse igår!
Helt makalöst!

Det var riktigt häftigt i arenan.
Ja egentligen var nog upplevelsen starkare i arenan än i Sundsvall. Vi var ju bara ett mindre antal på plats. Visst var det häftigt att se det på plats men själva upplevelsen var nog betydligt roligare i arenan.

Hur känns det efter detta något turbulenta år?
Ja det har varit en krokig väg under det här året. Men det visar sig att tålamod och uthållighet lönar sig. Vi har pratat mycket om vikten att inte ryckas med i motgång med krav på avgångar och liknande. Och det gäller även att inte ryckas med när det går bra utan stå med fötterna på jorden.
Sen sa Bolling något väldigt klokt uppe i Sundsvall. Nu firar vi över påsken sen är det tretton månader som vi ska vara på tårna. Så det stora jobbet börjar på tisdag för nu är det ett jättekliv vi tar upp till Hockeyallsvenskan.

Ja det är nog svårare än vad många föreställer sig?
Någon hade satt upp klubbnamnen på de vi kommer möta nästa säsong och det är då vi inser att nu är vi och leker med de stora pojkarna. Och det ställer nya krav på föreningen, organisationen, på det sportsliga med lagbygget, marknadssidan och arenan. Och allt det jobbet börjar på tisdag.

När vi pratar om det sportsliga, har du något besked om ny sportchef?
NEJ!

Så det finns inget klart namn än?
Nej det finns en massa diskussioner men inget klart namn.

Det har funnits många spekulationer.
Ja och det är bara spekulationer. Vi har varit mycket tydliga och sagt att vi måste först ta tag i organisationen. Det finns inga snabba lösningar, vi kan inte köpa nåt sidospår från annat håll utan det är bara hårt arbete. Det finns ingen annan väg.

Men det betyder väl inte att ni inte har koll på nya spelare?
Nej nej självklart inte! Självklart har vi koll på spelare och glöm inte bort att vi är mycket heta på spelarmarknaden. Vi har bra grepp över den trupp vi har, vi är inne i väldigt konkreta kontraktsskrivningar och förhandlingar med en del spelare. Och vi har bra grepp över vad det är vi letar efter.
Vi har haft stor framgång under tio år genom att inte förhasta oss så varför skulle vi ändra på det nu?

Jag kan berätta att för en månad sedan fick jag en inbjudan från chefen på svenska HockeyAllsvenkan för att hålla ett föredrag om hur man tar en förening från div3 till HockeyAllsvenskan. Men svaret blev direkt, vi är inte där ännu. Det löser sig sa han och inatt fick jag ett sms med "vad var det jag sa" från denna mannen. Andra tittar på hur vi har gjort och då ska vi vara jättenoga med att inte bryta vår långsiktiga strategi utan det är tålamod, långsiktighet och hög kvalité som gäller hela tiden. Det är bara jobba, jobba och åter jobba som gäller.

Hur väl känner ni att ni är framme i det Hockeyallsvenska bygget?
Det finns tusen saker som behöver göras från stort till smått t.ex biljetter, insläpp, lagbygge mm.

Men det känns ändå som ni har bra koll på läget.
Ja vi har bra koll på det och är väl förberedda. Det är mycket jobb som ska göras men det är inget som skrämmer. Vi är nog bättre förberedda än de flesta div1 föreningar för att ta detta steget. Ta ett sådant exempel som arenan där vi vet att det krävs några små kompletterande saker men det är inga stora grejer som behöver fixas. Vi måste kolla över biljettsystemet, vilka priser vi ska ta, ska vi släppa alla platserna till säsongskort. Det finns en risk att vi säljer slut på alla sittplatser till säsongskort och frågan är om det är rimligt. Listorna på frågor är många men vi har bra koll på vad vi behöver göra .

Om vi kollar på priserna, ska det vara olika priser på olika sektioner?
Där är det frågan om vi klarar att göra så med det biljettsystem vi har. Arenan är samtidigt såpass öppen att det inte är helt lätt att ha olika priser på olika sektioner. Dessutom har vi gemensamma insläpp för alla sektioner vilket gör att vi får titta på olika lösningar.

Slutligen, nu ser vi framemot fredag och en stor fest!
Ja först ska vi spela färdigt matchen, det är jätteviktigt. Efter det ska vi hylla truppen och övriga i arenan. Sen blir det en stor fest där alla medlemmar är välkomna inne på statt på natten. Det är där den stora festen kommer att hållas.
Sen fortsätter vi på lördagen på Klaipedaplatsen vid torget där alla är välkomna. Detta startar kl 12:00 och då ska vi få höra The fight song med The Bones live

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar