onsdag 25 april 2012

Lagbygget!

Nya uppgifter gör gällande att det skett fler förlängningar från gamla truppen och därför gör jag en genomgång över läget. Har inte fått de nya förlängningarna helt konfirmerade vilket gör att de inte läggs till riktigt ännu.
    Målvakter!
  • Timo Leinonen 12/13

  • Jon Baston 12/13
    Timo är självklar första målvakt men behöver en backup som kan utmana och stå en del matcher. Här är inte Jon rätt dels visade den sparsamma speltiden detta förra säsongen. han kommer få agera 3 målvakt och spela i j20. Jag tycker att Oscar vore en spännande målvakt att ta in och jag tror han skulle kunna utvecklas mycket. Ankan har självklart full koll på Oscar. Alternativet är en mer rutinerad pjäs men då blir det en helt annan kostnad och frågan är om denna skulle acceptera en uttalad andra spade?

    • Backar!
  • Mikael Aaro 12/13

  • Anders Grönlund 12/13

  • Julius Bergman 12/13

  • Johan Pettersson 12/13

  • Philip Mingotti 12/13

  • Just  nu är det fem backar under kontrakt och det ska enligt uppgift in två nya vilket innebär att det endast finns en plats kvar och den tror jag går till Wahlqvist som kommer få en "Alm" roll där han spelar boxplay och får hoppa in vid skador eller liknande. Källström får därmed kliva av och det tror jag är enda alternativet då han inte bör vara nöjd med ett fåtal inhopp utan vill säkert spela på tre backpar. Jag skulle hellre se att man lånade ut Mingotti för att få mer seniorrutin och tog in tre nya, två rent defensiva backar likt de finnar som det ryktats om men även en bra tvåvägsback likt Mats Bödker som lämnar Leksand.

    Centrar/Forwards
  • Christian Magnusson 12/13

  • Jimmie Svensson 12/13

  • Henrik Sirbäck 12/13

  • Tomi Pöllänen 12/13+1

  • Marcus Wallmark 12/13

  • Andreas Elofsson. 14/15

  • Niklas Johansson 12/13

  • Emil Larsson 12/13

  • Här verkar det som att trion Ågren/Ruiz/Söder även är klara vilket innebär 11 klara spelare och då ska det in 3 nya. När det gäller Ågren/Ruiz förstår jag förlängningarna. Ruiz gjorde en mycket bra kvalserie men behöver visa att han kan prestera under en hel säsong. När det gäller Söder är jag väldigt förvånad. En fullgod div1 spelare men jag såg inget i hans spel som berättigar till en plats i ett HA lag. Då hade jag mycket hellre behållt en ledargestalt som Ottinger eller hållt en plats öppen för förstärkning under säsong. Nu krävs det att de tre nya håller riktigt hög klass och framförallt vill jag se spelare med bra rutin från 1/2 kedjor i sina tidigare klubbar.

    17 kommentarer:

    1. Jag är själv mycke förvånad och frågande, håller med dig ang Söder, men det är ju Kempes pojk, så han lär ju bli kvar, men absolut ingen AS spelare, KHK mycke defensiva i sina värvningar, kan bli förödande, om uttrycket tillåter är KHK ute på lite hal is, när de nu gått upp i AS trodde faktiskt jag att de skulle satsa lite hårdare än de gjort för att iaf slippa negativt kval. Och bara så ni vet är jag ingen bitter och negativ person.

      SvaraRadera
    2. Har svårt att förstå hur man tänker med Söder, är han klar???
      känns som att Kempe har svårt att släppa dem som han själv tagit hit. Hade hellre sett Hasse kvar.
      Skulle hellre sett Jonas K kvar framför Wahla. Jonas har varit en av dem stabilaste och jämnaste backarna sett över hela säsongen.

      Ska bli spännande art se om det kommer några nya namn snart:)

      SvaraRadera
    3. Undra när det är klart ? Och om det kommer någon från usa .det är ju snart spel .jaaaaaaaaaaaa vad vi längtar

      SvaraRadera
    4. Förresten, glömde en sak, detta är den enda och mest trovärda blogg som handlar om KHK , inte massa smutskastning och rykten om spelare hit och dit. Kepp it up Pålle.

      SvaraRadera
    5. Här kommer lite FAKTA från säsongen som gått
      Grundserie, Allettan, Playoff, Kvalserien = 57 matcher

      • Emil Larsson : 10 mål / 49 matcher
      • Patrik Ruiz : 8 mål/ 57 matcher
      • Marcus Wallmark : 11 mål/55 matcher
      • Kristoffer Söder : 7 mål/55 matcher
      • Henrik Sirbäck : 10 mål/53 matcher ( varav 9 mål i grundserien )
      • Jimmie Svensson : 7 mål/ 50 matcher
      • Hans Ottinger : 8 mål/56 matcher

      61 mål på sammanlagt 375 matcher. Vilket ger ett snitt på 0,16 mål/match. Eller med andra ord : Ett mål på knappt var 5e match på 7 st spelare !

      Som sagt…….FAKTA ! ! Nothing more…nothing less : )

      Jag har givetvis min åsikt vilka som skall vara kvar av dessa 7. I min värld får 4-5 av dessa plats till hösten. Det är för många icke-producerande spelare, för många kansken.... Med all respekt för de som varit med och tagit upp laget i allsvenskan, meeen det är inte längre Kungälv, Halmstad och Pantern på andra sidan isen. Nu pratar vi om Leksand, Djurgården, Örebro mfl ! Det kommer inte att finnas någon knapp att trycka på till hösten. Jag tillhör absolut inte dem som tycker att vi skall byta ut halva laget. Det man verkar säga är 2 backar och 3 forwards in i en 1a femma ! Det köper jag rakt av ! Men att sedan butiken är stängd är nog lite för snålt för att kunna matcha upp på bästa sätt under seriens gång. Det borde köpas in åtminstone ytterligare någon back och forward. Risken är överhängande att ledningen tar för många nostalgibeslut gällande dagens trupp.
      För vi vill absolut inte uppleva en kvalserie nästa vår ! Åtminstone inte en negativ sådan : )

      /Skalbaggen

      SvaraRadera
    6. Aro skattar sin egen förmåga högt, samtidigt som han tydligt sänkt andras. Om han nu var ett rundningsmärke i ettan- hur ska de gå i allsvenskan?

      SvaraRadera
    7. Skulle vara intressant att veta hur KHK -ledningen tänker men där är ju tyst, inga intervjuer eller uttalanden någonstans var jag kan se iaf, men så ska de väl vara.

      SvaraRadera
    8. Håller fullständigt med Anonym Apr 25,2012 05:20

      SvaraRadera
    9. Intressant statistik från skalbaggen, min spontana känsla är att det inte blir lättare för dessa att näta i AS, kände en rysning över ryggraden.

      SvaraRadera
    10. Jag håller helt med om att denna bloggen är snäppet stabilare än vissa andra men förstår dock inte dig Jakob när du skriver att det är rykten hit och dit, Det är ju Silly Season! Missat det?
      Sen är ju den största ryktesspridaren Pålle själv!

      SvaraRadera
    11. Hur kan man vilja ha Aro kvar istället för Kenny?

      Statistiken gällande matcher/mål, är totalt missvisande då de flesta av de som räknas upp inte spelat i PP. De har mest spelat i tredje resp fjärde femman (gäller alla utom Söder).

      Jag är verkligen orolig över hur lagbygget framskrider.

      SvaraRadera
    12. Detta måste vara en av Sveriges bästa klubbar på att inte läcka ut info, de e väl bra iofs då blir det ju inte budgivning om de bästa spelarna, vänta bara här kommet att brisera många bomber framöver, tro mig.

      SvaraRadera
    13. Aro vem är det? Någon Olofström supporter som skriver och inte kan stava?
      Aaro heter han väl? Han är den enda av de backar som är i truppen som levererat i AS. Spelat där mest, även elitserie kval och varit mycket bra.
      Topp 10 i poäng bland backarna och plus i plus minus.
      Denna säsong gjorde han 32poäng i KHK varav 8 mål på 48ma.
      Tycker nog inte vi ska klanka så mycket på honom, jag menar som någon skrev i ett annat inlägg, statistik är fakta. Källström hade väl 9po totalt i khk och i kvalet 3po och minus statistik.
      Allt detta finns i hockeymagazine eller på nätet, fakta finns alltid kvar.
      Visst kanske fler spelare behövs men tycker vi måste sluta oss samman som på slutet av säsongen och ge vårt stöd. Det kommer bli tufft detta år men gnälla kommer vi ingenstans på.
      Sektion c

      SvaraRadera
    14. Får KHK ett ja denna vecka så¨har man en top5-forward i HA

      SvaraRadera
    15. Kan ju oxå bli ett nej.

      SvaraRadera
    16. Trots allt är ju Aaaro och Källström de backar som spelat och visat att de fixar AS. Här blir det ett helt annat spel då farten ökar samt ett bra förstapass är grymt viktigt om man är back. Dribblandet som back i gen zon och ett offensivt spel som både Grönlund och Pettersson uppvisat kommer ofelbart att straffa laget i AS.

      SvaraRadera
    17. Bödker har under året ej motsvarat förväntningarna. Bra skridskoåkare, sämre passningsspelare och helt enkelt för kort i växten i en mot en situationer runt eget mål.Trots ett offensivt spel så producerar Bödker mycket lite i poängprotokollet.

      SvaraRadera