tisdag 17 april 2012

Eftersnack säsongen 11/12!

Tjena!

- Hallå där!

Nu är det snart två veckor sedan vi tog steget upp i HA. Hur har de senaste veckorna varit?

- Dagarna efter att vi tog steget upp var det mest en stor fest. Tankarna var inte direkt kopplade till
att vi tagit steget upp i AS. Veckan som gick fick man tid att samla tankarna och verkligen ta in att vi gjort något stort. Klubben har haft som sitt stora mål att komma till AS och nu är det förverkligat, en klubb som grundades 2001 är inte det helt magiskt.
Sen är det kul att träffa och prata med folk som stöttat oss i vått och torrt, ni är en del av denna framgång det ska ni ta åt er. Sedan är det ju alltid kul att lyssna på alla "super kunniga" som gnällt hela säsongen men efter ett par kalla bägare säger: "vi har trott på detta lag och AS hela säsongen".
Men sammanfattningsvis är det bara le och njuta av vad vi gjort, ladda batterierna och förbereda sig för nästa år.

Om vi ser tillbaka på hela säsongen. Sammanfatta de olika delarna, grundserien, allettan, play off och kvalserien.

- Grundserien:
Detta var den del av säsongen då vi hade det som tyngst och inte alls presterade på topp. En match var det en femma som gjorde jobbet och i nästa en annan. Rollerna i laget hade absolut inte satt sig och det kändes motigt att nästan alltid förlora mot topp lagen och få detta kastat i ansiktet på en hela tiden, helst då vi visste att det fanns mer att kräma ur.
Tror dock detta berodde mycket på att vi nya kom in och trampade gamla spelare på tårna som tidigare år kanske haft mer speltid och en annan framträdande roll i KHK.
Men som vi sa innan säsongen så skulle vi ta en sak i taget och vi var klara för allettan tidigt på säsongen.

Allettan:
Här började vi riktigt bra men tappade tre raka vilket satte klubben och publiken i gungning. Skulle vi missa PO?
Men efter ett snack och bra uppladdning så knöt vi näven och körde över OIK borta och efter det så började maskineriet att snurra ordentligt. Det var från denna punkt och framåt som jag personligen tyckte att vi visadeatt det kunde bära långt denna säsong. Rollerna kändes mer fördelade och alla begrep vad de skulle göra för att hjälpa laget till framgång.

Play off:
Vi fick inte den enklaste lottningen och experterna började redan säga att vi skulle slå Östersund men efter det var säsongen över då Hästen väntade. Vi inom laget funderade inte så utan visste att Östersund också skulle bli en tuff kamp. Det blev det ju också och sanningen är ju den att det var sjukt nära ett riktigt antiklimax då de fick ett friläge i sd i Telenor Arena i tredje matchen. Men sen vet vi ju hur det gick, Elof stänkte in ett slagskott och då var det glömt.
Hästen slog vi hemma och det var oerhört viktigt då vi vet hur bra de är hemma. Själv stod jag skadad och tittade på då de körde över oss i andra matchen. Tredje matchen var en nervig historia och jag hade problem att se de sista sekunderna men vi redde ut det och grejade en biljett till kvalserien vilket var oerhört skönt.
Vi var mentalt starka och det har vi egentligen varit hela tiden då pressen varit på oss.

Kvalserien:
Började mycket bra och frånsett två plumpar i Haparanda och Olofström så var vi stabila. Det är endast två poäng ifrån poängrekord i kvalserien att hamna på 24poäng. Vi vann serien med 6poäng och kunde stå med armarna i skyn den  4e April 2012 då det skrevs hockey historia i Karlskrona. Maskinen KHK presenterade sig i denna serie och visade gång på gång hur starka vi är mentalt då vi knäckte lag på lag.
Den känslan som infann sig efter Sundsvalls matchen går inte att beskriva och det mottagandet på Rosenholm kommer jag aldrig att glömma, fantastiskt!! Sista matchen var också en speciell historia då inget av lagen hade något att spela för men vi vann den och fick fira med er, den 7e spelaren som vi profilerade i Augusti redan på Aspö för de som minns.
Vi spelare gick tidigare ut på introt och stod och tog in stämningen som var i arenan bara lyssnade på det, rysningar och som Gunde Svan sa: ståpäls!

Det finns en stomme kvar med spelare från förra säsongen. Vad tycker du behöver kompleteras för att klara HA 12/13?

- Vi måste först göra klart med de spelare som KHK vill ha kvar sen kan man komplettera/spetsa till på de platser man anser att det behövs. Vi behöver spets spelare med det menar jag inte bara poängkungar, det kan betecknas spets på andra kvaliteter också som hårt arbetande och defensiva pjäser. Men det lämnar jag till de som gör detta. Det jag kan känna är att vi behöver en målvakt också för det går inte att spela 52matcher på topp nivå utan bra backup. Det är inte något negativt mot Baston det är bara sanningen, får man inte spela i div1 är det svårt för honom att kliva in i AS.
Men vi ska inte underskatta det vi har, det finns bra mycket mer AS rutin i detta laget än vad det funnits i många andra klubbar som tagit steget upp. Vi kan inte snegla på andra hur de gjort utan finna vår väg till framgång.
Tingsryd köpte ett helt nytt lag och de fick kvala.

Hur ser våren och sommaren ut rent träningsmässigt?

- Just nu har vi lite ledigt men vi är ett par som samlas varje morgon och kör på Blekinge Health Center. Men tror väl att vi kör igång efter valborg det gemensamma. Vi behöver verkligen vila lite nu och rensa skallarna plus att läka ut små skavanker som finns på kropparna. Men det alla ska veta är att vi kört ett fys pass före varje träning under hela säsongen så vi ligger inte dåligt till med den biten, plus att vi har goda förutsättningar till bra träning.
Sedan är det väl som i AS nu eftersom vi tillhör elit nivån nu att det är semester månad i Juli och sen är det återsamling för en ny hockey säsong i AS.

Då kör vi på och ser framemot en riktigt spännande säsong!
- Ja det kommer bli kul men samtidigt den tuffaste säsong som KHK haft genom alla tider då det blir helt annat motstånd.
Vi kommer inte vinna 90% av matcherna eller vem vet... nej men det blir tufft och vi kommer ge allt för att ni ska få en rolig säsong till på läktarna för detta kan ni inte missa!

Till sist:

Tack till alla som stöttat oss och kan inte säga annat än att ni är fantastiska.

Kommer jag aldrig glömma denna säsong inte ni heller va?

Vi ses till hösten

Mikael Aaro 62

5 kommentarer:

  1. Gäller nu o signa spelare som har AS rutin eller Elitserierutin. En sak o lira i "ettan" o en annan o lira i AS en hel säsong. Mer linjer i spelet krävs och ett mer förnuftigt spel på samtliga linjer på banan. "Plockandet" med puckar både i defensiv och offensiv zon kommer ofelbart att leda till baklängesmål. Detta på grund av att spelarna i AS överlag är något skickligare.

    SvaraRadera
  2. Defensivt skickliga spelare är prio 1.
    3-4 toppbackar behövs för att vi ska hålla oss kvar i allsvenskan.
    Komplettera med 2-3 forwards + 1 målvakt.

    SvaraRadera
  3. Jag som galen annhängare till detta goa gäng skulle önska tre påskrifter omedelbart d v s
    Hans Ottinger, Jimmy Svensson och naturligtvis "Push push Ågren. Den fjärde har ju redan skrivit på.

    Gammal är äldst eller hur?????

    Med vänliga hälsningar Länsman

    SvaraRadera
  4. Väl skrivet Aaro!
    Håller med om din analys av säsongen, efter (eller i matchen mot) Olofström borta i allettan startade ni maskineriet på allvar.
    Var väldigt nära att inte åka till Olofström just den matchen, och var riktigt nere när det såg mörkt ut, men är så jäkla glad att jag liksom ni knöt näven och var på plats på läktaren även den matchen, jag kände att det var då eller aldrig ni behövde stödet som mest!

    Och läser du kommentarerna här: Tack själv för en fantastisk säsong :)

    Ha en trevlig sommar, så ses vi i TAK till hösten!

    Och nej, denna säsongen kommer jag aldrig glömma!

    SvaraRadera
  5. Man kan undra vem som förhandlar med eventuella förlängningar av kontrakt och eventuella nyförvärv. Man har väl ingen sportchef? Tränaren? Någon i styrelsen? Inga nyförvärv ännu!

    SvaraRadera