söndag 22 maj 2011

Spelarlöner?

Detta är en ständigt återkommande debatt bland supportrar i olika lag. Att spelare väljer KHK för pengarna är ett lika välkänt faktum som att man spelar för den goda gemenskapen och en korv efter matchen i länets västa hockeyklubbar. När det gäller sanningen hamnar vi nog någonstans mittemellan.

När det gäller lag som verkligen har ambitionen och satsar på att inom överskådlig tid ta sig till allsvenskan ligger lönerna på ungefär dessa siffror. Hit räknar jag lag som KHK, Vita Hästen, Asplöven och några till.

Svenska toppspelare och utländska artistspelare, 15 000 - 35 000
Spelare i andra/tredje femmorna, 5 000 - 15 000
Utfyllnadsspelare och juniorer, 0 - 5 000

En del undantag finns det alltid  t.ex hemvändare som värdesätter ett bra jobb och därför accepterar en lägre lön än om de bjudit ut sig på marknaden. Ett annat exempel är KHKs värvning av Alex Brooks som bekostades av sponsorer som bara var villiga att skjuta till pengar till just denna värvning och därför kunde han värvas trots en skyhög div1 lön!

Sen finns det lag som lyckas utan att betala speciellt mycket i lön till sina spelare. Detta är framförallt lag som har en riktigt bra juniorverksamhet eller ett bra sammarbete med klubbar högre upp i seriesystemet t.ex Huddinge och Pantern.

3 kommentarer:

  1. Alla KHK´s spelare är i första kategorin uton Mingotti och Bergman.

    /JS

    SvaraRadera
  2. många khk spelare ligger över "Svenska toppspelare och utländska artistspelare, 15 000 - 35 000"

    SvaraRadera
  3. "många khk spelare ligger över "Svenska toppspelare och utländska"

    Om du med många menar 2 så har du rätt ....

    En del klubbar i div1 skiljer sig från KHK som betalar VITA löner

    SvaraRadera