torsdag 26 maj 2011

Kung Sunes syn på C-sektionen!

C-sektionen

Jag är en av de som har nöjet att sitta på C-sektionen i KHK's hemmaborg Telenor Arena. Där intar jag rad 6 och plats 10 med ett stort leende och stora förhoppningar varje gång det är ny drabbning som väntar.

Vad är det då som är så särskilt med C-sektionen ?
Svaret på den frågan är inte alldeles enkel. Precis som på alla andra sektioner i arenan sitter där de positiva, de negativa, sågarna, tänkarna/filosoferna, "de arga", pådrivarna, "hånarna", kompisgänget osv...
Skillnaden är nog att den som intager en stol på C-sektionen, vill höras och ge uttryck för sina känslor.

Vilka är det då som tar plats på denna numera kända sektion ?
Jag ska nämna några av alla dessa goa och härliga människor i denna lilla krönika. Jag själv sitter där och vrålar ett par ggr per match: "Mina damer och herrar ge mig ett K...". Mellan dessa djungelvrålen pratar jag osammanhängande och nervöst. Skriker och sjunger med i ramsor. Skymmer sikten för grannen med programbladet och lyckas då och då även slå till någon nedanför i huvudet med detsamma. Just programbladet brukar redan i andra periodpausen se ut som det vore från mitten av 1980 talet och blivit illa åtgånget...

Där på C-sektionen hittar Vi också "Skallen". Mannen som inte bara har ett stort KHK hjärta, utan även ett dito Hammarby. Det var han som "gav" KHK den numera kända slagdängan "Det är Vi som är KHK". Ur "Skallens" strupe kan diverse ramsor och slagkraftiga vokabulärer komma precis när som helst. Denna genomhyggliga kille är en verklig känslomänniska, som alltid analyserar matcherna på ett klokt sätt, då "Hesa Fredrik" ljudit.

Strax nedanför Mig hittar jag "mannen med keps". Han som alltid är negativ och sågar varenda del från ledare till spelare. I alla fall så länge vi ligger under eller det är oavgjort. När matchen svänger över i KHK's favör, då haglar istället superlativen över alla och envar.

Körskolläraren med sitt stora bihang är förstås också viktiga ingredienser på C-sektionen. Hur många gånger har Vi inte hört: "Fy f-n vad dålig Du är 10:an !" ? Hur många gånger har inte dessa fått med sig stora delar av sektionen med diverse psykande utrop och där spelaren i motståndarlaget till slut helt tappat fattningen ? Ofta med utvisning/matchstraff som följd.

Sverker med sin käraste och "Foppa" är tre andra som tar stort utrymme. Ur deras rappa munnar kommer den ena lustigheten efter den andra och de har lockat fram mer än en skrattsalva. Sanningen är att alla runt omkring brukar "flabba" hysteriskt.

"Bullterrien" och "Dif-Nicke" är två andra juveler som gör oss den äran. Båda är mycket aggressiva när det hettar till på isen och skulle själva gärna ta över råkurren. Det är många gånger de varit halvvägs ut på rinken.

På C-sektionen sitter också ägaren till denna bloggen med sina "sågarbröder". Dem har vi tidigare fått så bra dokumenterade här i en krönika.

De bägge "fritidsledarna" är också ett stående inslag. Den ena av dem börjar redan när motståndarlaget äntrar isen att bröla: "Era djävla skåningar, åk hem till Danmark" och han får därefter diverse känsloutbrott under spelets gång. Den andre av de två gör grimaser med ansiktet och håller tummarna så de vitnar. Han skriker ett femtontal gånger per match: "In framför mål då !".

På vårt kära C-sektionen sitter också många sponsorer, som med stor inlevelse låter rösten och kroppen förmedla vad de känner och tycker.
Där sitter en drös med underbara individer till, som jag inte fått med i detta lilla gästspel.
Deras engagemang är lika stort som nämndas och det är ingen slump att C-sektionen sponsrade Petter Henning i två säsonger eller att man ett tag delade ut tröjan C-sektionens kelgris efter varje match.

Nu vill jag gärna höra om hur livet ter sig på de andra sektionerna i vår kära hemmaborg.

Det är Vi som är C-sektionen och det är Vi som är KHK !

Somriga hockeyhälsningar
Peter "Sune" Synnermark

4 kommentarer:

  1. Najs Sune!! Men vem är det som hela tiden skriker "GÅ OCH KLIPP DEJ!" ??? Kan hålla på en hel match! =D

    SvaraRadera
  2. Kan du inte be killen som skriker 'Ni är för dåliga' att utöka sin repertoar eller hålla käften.
    Jag är trött på att höra hans enda analys om och om igen.

    SvaraRadera
  3. Anonym: Tips är att Du isf säger till honom det själv.
    Jag tycker det är rätt kul vid rätt tillfälle...

    Ha det bäst !

    /Peter

    SvaraRadera
  4. Ja, det är ju sant!

    Du som skriker 'Ni är för dåliga' hela tiden, utöka din repertoar eller håll käften.
    Det är tröttsamt att lyssna på dig match efter match.

    SvaraRadera