torsdag 25 oktober 2012

Förändringar?

Har länge trott att vi har vad som krävs men får nog inse att jag varit naiv. Ska vi klara ut detta behövs en del förändringar och här kommer mina förslag.

Tränare!
Efter dussinet fullt av rykten är det nu dags att det löser sig i denna frågan. Här behövs en orädd coach som ser möjligheter och kommer med nya fräscha idéer.

Kapten!
Pöllänen har fått sin chans och har enligt mig långt ifrån tagit den! Mitt förslag är McDonell. Han har ingen koppling till någon sen innan, har varit kapten och assisterande i AHL, SM-liga och Elitserien. Ta vara på den rutinen.

Hyvönen!
Finns inte på kartan att han ska få förlängt kontrakt. Han kom hit för att lösa vårt problem med målskyttet men efter sex matcher har han producerat 1 assist!

Center!
Jensen gör ett ok jobb men för att vara en tilltänkt förstecenter räcker inte det utan här måste det in något bättre.

Forward!
Det behövs även en riktigt bra forward för att kunna få ihop en slagkraftig första kedja.

Back!
Vi behöver en fältherre, en ledartyp med pondus som kan spela 25-30 minuter varje match.

Målvakt!
Den stora frågan är hur statusen ser ut för Timo? Han måste vara hel , annars måste vi förstärka även här. Jag hoppas verkligen att Timo kan vara tillbaka i det slag vi är vana vid för då vinner han matcher åt oss.

Här krävs det en grym första femma som kan gå i bräschen och visa vägen. En femma som avgör matcher!
Med några nya tillskott som kan bilda förstafemma har vi materiel för bra andra, tredje och fjärde femmor också.

Detta innebär förstås att några spelare måste försvinna/lånas ut och som det ser ut nu har Mingotti lämnat vilket gör att det finns plats för en back till. När det gäller forward/center försvinner Hyvönen och Söder lånas ut som jag ser det.

Detta innebär följande lag.

12-ny-ny
55-ny

11-49-77
5-3

36-40-26
6-62

29-66-18
89-7

14/91/21

Den stora frågan är hur ledningen tänker i detta läget. Ska det gnuggas på eller är man beredda att göra fler förändringar och har vi pengar till detta?


7 kommentarer:

  1. dessa förändringar är nödvändiga för att klara sig kvar va har varit alldeles för naiva

    SvaraRadera
  2. Tack för dessa kloka ord, detta har jag efterlyst länge, man har sett tendenserna en längre tid.

    SvaraRadera
  3. Håller med dig. Vi har kanske varit lite naiva och trott att vi hade material för HA. Naturligtvis hade jag höga förväntningar på Hyvönen, men de har ju inte infriats.
    Det lilla vi såg av Shay, är lite det vi saknar. Många av de andra lagen har notoriska målskyttar som gör mål i princip i varje match. KHK har oerhörda problem att sätta pucken. Att detta enbart handlar om den mentala biten är inte sant, KHK har ofta fört matcher men producerat lite framåt. Vi behöver någon med det där lilla extra, kyligheten och samtidigt nån som verkligen går på mål. Jensen hade jag också förväntat mig mer av. Varken Elof eller Ågren har kommit in i HA som jag önskat och vår Kapten har verkligen inte hittat flytet. Kanske tynger kaptensbindeln? McDonell har visat driv och kampvilja, men jag vill se mer. Dock är målvaktsspelet mest avgörande just nu. Oavsett om vi börjar hitta målet kommer vi att förlora eftersom försvarsspelet är svajigt. Timo har genom åren vunnit matcher åt KHK, har ofta varit lagets framträdande spelare. Om nu (gud förbjude) att Timos rehab tar längre tid så måste vi hitta en klassmålvakt. Logan är inne på många baklängesmål, funkar han bäst med Wahlqvist? Kurki kan också bättre. Nej, hittills är det Niklas, Fimpen och Jimmie som spelat bra. Oskar har skött sig OK, mot BIK gjorde han en fantastisk insats men ojämnheten är lite för stor. Jag hoppas att ledningen inser att något måste hända, annars är nog risken att det blir Div 1 och med det ett svalare intresse kring hockeyn i Karlskrona. Än är det inte för sent, men det börjar se oroväckande ut.

    SvaraRadera
  4. Fantastiskt att det finns så många AS-första line spelare lediga på marknaden till inga pengar alls :)
    Tror att spelarna som är lediga är legoknektar och spelare med bäst före datum som jagar mest money.

    Transor finns det men kvoten är fylld, nej avvakta nästföljande 4 matcher där avgörs det och e vi inte med då, är det bättre att börja förberede sig för kvalserien

    Blir inte bättre med att fylla på med nytt utan nu visar vi vem som är KHK

    Fundera på hur det gick för Taif första säsongen och lär oss

    SvaraRadera
  5. Det stora problemet utan att veta egentligen någonting är pengar tror jag, men då måste man oxå väga in hur viktigt föreningen tycker det är att ligga i AS.

    SvaraRadera
  6. Just det, listan visar vad vi behöver.

    Frågan är som föregående skribent belyser om vi har bränt pengarna på för många fnattiga lösningar. När man skjuter in 4900 kr per skaft så är det mycket dyrare än genomsnittet i HA, oavsett vad ledningen säger om det. (Säger de emot så har de skolkat från matteundervisningen och missat + och /.) Därför blir det nattsvart för mig när man säger att man nu ska nalla av de två miljoner man har på banken! Vart har då alla pengar tagit vägen? Smäll upp en redovisning av lönerna så vi får veta vad administrationen kostar numera. Där kanske vi har två extra miljoner rakt av som vi kan spara in.

    SvaraRadera
  7. Behövs mer än 1 ny back, det är vad jag känner.

    SvaraRadera